Dejan Milicevic nuotr.
Eurovizija 2016 (dalyviai)

Į „Euroviziją“ atstovauti Makedonijai grįžta Kaliopi

Dejan Milicevic nuotr.
Dejan Milicevic nuotr.

Šiandien Makedonijos transliuotojo vakarinių žinių metu buvo paskelbta, jog kitąmet į Stokholmą šaliai atstovauti vyks šalies primadona Kaliopi. Atlikėja šią informaciją patvirtino ir savo socialinio tinklalapio „Facebook“ puslapyje. Kaliopi į „Euroviziją“ vyks vos po 3 metų, per kuriuos Makedonijai nė sykio nepavyko patekti į konkurso finalą, pertraukos.

48-erių metų atlikėja savo muzikinį kelią pradėjo būdama vos dešimties metų ir iki šiol yra viena žinomiausių ir populiariausių dainininkių ne tik gimtojoje Makedonijoje, bet ir visame Balkanų pusiasalyje. Daugiau nei per trisdešimt metų muzikos pasaulyje ji išleido dešimt solinių albumų. Stipraus balso savininkė buvo išrinkta atstovauti Makedonijai dar 1996 metais vykusioje „Eurovizijoje“, bet jai taip ir nepavyko užlipti ant konkurso scenos dėl nepalankiai susiklosčiusios situacijos. Tais metais dainų konkurse norą dalyvauti pareiškė 30 Europos valstybių, nors galimas dalyvių skaičius buvo tik 23. 2012 metais nacionalinis šalies transliuotojas uždaru būdu išrinko Kaliopi atstovauti Makedonijai su daina „Crno i Belo“. Tuomet Baku mieste vykusiame konkurse atlikėja pateko į finalą ir užėmė 13-ą vietą. Nuo pat 2008 metų ji yra vienintelė „Eurovizijos“ finale dainavusi Makedonijos atstovė.

Daina, su kuria Kaliopi pasirodys Stokholme, paaiškės vasario mėnesi. Kūrinį kurs „Crno i Belo“ autorius Romeo Grill ir pati atlikėja.

Atlikėjos pasirodymas 2012 metų „Eurovizijoje“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Brat2va
Brat2va
prieš 8 metus

Super, vel idomi eurovizija nusimato.

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Wow… nesitikejau. Bet dziaugiuosi, man ji patinka. Tikiuosi gera daina isrinks 🙂