Eurovizija 2016 (dalyviai)

Xavier Naidoo Vokietijai „Eurovizijoje“ neatstovaus!

Xavier NaidooVos prieš porą dienų Vokietijos nacionalinio transliuotojo NDR sprendimas į Stokholmą siųsti vieną populiariausių šalies atlikėjų Xavier Naidoo sukėlė didelį atgarsį tiek Vokietijoje, tiek ir tarp „Eurovizijos“ gerbėjų. Daugybė žmonių išreiškė pasipiktinimą, jog į „Euroviziją“ gali vykti žmogus, kurio dainų žodžiuose galima aptikti antisemitizmo ir homofobijos apraiškų. Vokiečius taip pat stebina Xavier politinės pažiūros ir sąsajos su grupuotės „Reichsbürgerbewegung“, teigiančios Vokietijos Reicho egzistavimą, veikla.

Nors ir NDR, ir pats Xavier Naidoo paneigė bet kokius kaltinimus antisemitizmu ar homofobija, šiandien Vokietijos transliuotojas paskelbė, jog vyras šaliai „Eurovizijoje“ neatstovaus. Pasak NDR atstovo Thomo Schreiber, besitęsiančios kalbos apie Xavier skandalus galėtų pakenkti „Eurovizijos“ įvaizdžiui. Kaip bus renkamas atlikėjas, vyksiantis į Stokholmą, kol kas nėra aišku.

Primename, jog šis skandalas yra jau antras su „Eurovizija“ susijęs nesusipratimas Vokietijoje vien per šiuos metus. Dar kovo mėnesį nacionalinę atranką užtikrintai laimėjęs Andreas Kümmert tiesioginio eterio metu atsisakė šios galimybės, todėl į Vieną vyko antoje vietoje likusi Ann Sophie. Mergina „Eurovizijoje“ nesurinko nė vieno taško ir užėmė paskutinę vietą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus