Vaikų Eurovizija

Kviečiame išgirsti visas 2015 metų „Vaikų Eurovizijos“ dainas!

JESC2015 POLI
Junioreurovision.tv nuotr.

13-asis „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkursas vyks jau kitą šeštadienį, lapkričio 21 dieną Bulgarijos sostinėje Sofijoje. „Armeec“ arenoje susirungs jaunieji dainininkai iš 17 šalių, o renginio vedėja taps 2011 metais Bulgarijai „didžiojoje“ „Eurovizijoje“ atstovavusi Poli Genova. Kviečiame susipažinti su visais dalyviais ir jų kūriniais. Kiekvienas „Eurodienos“ redaktorius vertino kūrinius 10 balų sistemoje. Balsavimo rezultatų vidurkiai nurodyti po dalyvių nuotraukomis.


AirijaAirija | Aimee Banks | „Réalta na Mara“

„Vaikų Eurovizijoje“ debiutuojančios Airijos garbę gins Aimee Banks su operiniu kūriniu „Réalta na Mara“ (liet. „Žvaigždė jūroje“). Dainininkė neseniai užėmė pirmąją vietą tarptautiniame muzikos festivalyje „American Protege“, o garsiame Airijoje vykusiame klasikinės muzikos festivalyje „Feis Ceoil 2015“ pelnė net aštuonis nacionalinius titulus. Aimee taip pat išleido kompaktinę plokštelę, pavadinimu „My Classical Spirit“, o uždirbtus pinigus paaukojo „Laura Lynn Children’s Hospice“ įstaigai. Šešiomis kalbomis dainuojanti atlikėja džiaugiasi, galėdama pristatyti savo šalį tokio lygio renginyje ir linki visiems tikėti savo jėgomis bei neklausyti žmonių, kurie bando tam sutrukdyti.


AlbanijaAlbanija | Mishela Rapo | „Damba je“

51-ojo vaikų muzikos festivalio Albanijoje nugalėtoja Mishela Rapo atstovaus savo šaliai su nuotaikinga daina „Dumba je“. Atlikėja gimė ir užaugo Albanijos sostinėje, Tiranoje. Mishela talentinga lingvistė – gali bendrauti anglų, turkų, vokiečių ir prancūzų kalbomis. Mergina siekė sėkmės įvairiuose muzikiniuose konkursuose, iškovojo mažiausiai tris prizines vietas, o festivalyje „Turkce olimpiyatlari“ savo gimtinei pelnė šeštą vietą. Verta paminėti, jog dainininkė jau bandė jėgas atrankoje į 2012 metų „Vaikų Euroviziją“, tačiau sėkmė jai nusišypsojo tik po trejų metų.


ArmenijaArmėnija | Mika | „Love“

Armėnijos transliuotojas ARMTV pirmą kartą nuo 2007 metų išrinko savo šalies atstovą uždaru būdu. Profesionalų komanda paskyrė šią garbę dvylikamečiui, slapyvardžiu Mika. Vaikinas muzikinėje scenoje turi daug patirties, neseniai dalyvavo „Slavianski Bazar“ festivalio vaikų konkursinėje dalyje ir užėmė garbingą trečią vietą. Be to, kad jaunuolis mokosi ir muzikuoja, jis taip pat pasirodo ir televizinėje laidoje „Puzzle“. Lapkričio 21 dieną Mika atliks linksmą, didelį energijos užtaisą turinčią, dainą „Love“.


AustralijaAustralija | Bella Paige | „My girls“

Sėkmingai debiutavusi didžiajame „Eurovizijos“ dainų konkurse, Australija nutarė neapsiriboti suaugusiųjų konkursu ir į Sofijoje vyksiančią „Vaikų Euroviziją“ siunčia atlikėją Bellą. Keturiolikmetė Europą sieks sužavėti puikiu balsu ir lėto tempo balade „My girls“. Nuo šešerių metų dainuojanti mergina yra dalyvavusi vaikų „Australijos balse“ ir ten tik per plauką liko nuo pergalės – užėmė antrąją vietą. Daina „My girls“ – pirmasis atlikėjos singlas, siunčiantis žinutę visoms mergaitėms ir merginoms: „Nesvarbu, kiek gyvenime bus pakilimų ir nuosmukių, svarbu išlikti stiprioms ir palaikyti viena kitą.“


BaltarusijaBaltarusija | Ruslan Aslanov | „Volshebstvo (Magic)“

Baltarusija – viena iš dviejų valstybių (taip pat ir Nyderlandai), kurios dar nėra praleidusios nė vienos „Vaikų Eurovizijos“. Ruslanas Aslanovas įveikė atrankos etapą, kuriame be jo dalyvavo dar devyni jaunieji dainininkai ir iškovojo teisę ginti savo šalies garbę Bulgarijoje. Jaunasis atlikėjas sėkmingai dalyvavo įvairiuose muzikiniuose konkursuose, tarp kurių „Slaviškas vainikas 2012“, „Krištolinis kamertonas 2014“. Taip pat Ruslanas pasiekė finalą praėjusių metų atrankoje į „Vaikų Euroviziją“ bei tapo „Ukrainos balsas. Vaikai“ superfinalininku. Stebuklais tikintis vaikinas svajoja apie taiką visame pasaulyje ir „Grammy“ statulėlę. Daina, kurią atliks trylikametis, vadinasi „Volshebstvo (Magic)“ (liet. „Stebuklas“). Kūrinyje dainuojama apie pasakos pabaigą po liūdnų įvykių.


BulgarijaBulgarija | Gabriela Yordanova ir Ivan Stoyanov | „Colour of Hope“

Bulgarija ne tik džiaugiasi galėdama pirmą kartą savo šalies istorijoje surengti „Euroviziją“, bet ir stengiasi, kad šis konkursas čia pasiliktų dar vienerius metus. Nacionalinis transliuotojas rengė ilgas atrankas, kad išrinktų konkursui patį geriausią jaunąjį talentą, kuriuo tapo trylikametė Gabriela Jordanova. Mergina dalyvavo įvairiuose renginiuose, tarp kurių festivalis „Slavianskij Bazar“ ir labdaros koncertas „Balkan Bridges Speak“. Gabriela „Vaikų Eurovizijos“ scenoje atliks „Colour of Hope“, ir nors dainos pavadinimas angliškas, visas kūrinys bus atliekamas bulgarų kalba, o pasirodymo gale prie merginos prisijungs antrą vietą atrankoje užėmęs Ivan Stojanov.


GruzijaGruzija | „The Virus“ | „Gabede“ (გაბედე)

Vienai sėkmingiausių „Vaikų Eurovizijos“ dalyvių – Gruzijai – šiais metais atstovaus grupė „The Virus“. Grupę sudaro keturi vaikai – dvylikametės Tako ir Lizi bei vienuolikos sulaukę Data ir Elen. Kaip jau įprasta Gruzijai, atlikėjams ruoštis padeda „Bzikebistudio“. Grupė atliks disko stiliaus dainą „Gabede“ (liet. „Išdrįsti“), kuria kviečia bent kartais nebijoti atsisakyti kasdieniškos rutinos, pagyventi kitaip ir pasikeisti. Kaip visada, iš Gruzijos pasirodymo galime tikėtis daug spalvų, energijos ir geros nuotaikos.


ItalijaItalija | Chiara & Martina | „Viva“

Pernai pergalę „Vaikų Eurovizijoje“ iškovojusi Italija šiemet rezultatą pakartoti sieks su konkurso „Ti lascio una canzone“ nugalėtojomis – seserimis Chiara ir Martina Scarpari, kurių atlikta daina „Viva“ surinko net du trečdalius visų balsų. Iš Reggio Calabria kilusios penkiolikmetės dainuoti pradėjo nuo penkerių metų, kuomet jų aistrą muzikai pastebėjo senelis. Praėjusiais metais merginos puikiai pasirodė konkursuose „Ti lascio una canzone“ (3 vieta) bei „New Wave Junior“ (2 vieta). „Vaikų Eurovizijos“ konkurse pristatysiamas kūrinys „Viva“ – apie įvairias paauglių patiriamas emocijas, tokias kaip meilė ir abejonės.


JuodkalnijaJuodkalnija | Jana Mirković | „Oluja“

Žavioji penkiolikmetė Jana Mirkovič iš Podgoricos „Vaikų Eurovizijos“ scenoje pristatys dainą „Oluja“ (liet. „Audra“). Atlikėja nuo ankstyvos vaikystės mokėsi muzikos mokykloje, skambina fortepijonu ir smuiku. Šiuo metu mergina mokosi pirmoje gimnazijos klasėje, lanko „UMS Talent School“ mokyklą ir baleto bei žurnalistikos būrelius, tad nieko keista, jog Jana sėkmingai veda vaikų televizijos laidą savo šalyje. Mėgstamiausi jaunosios žvaigždės muzikantai yra Dženifer Lopez, Barbara Streizand bei jos bendrataučiai Sergėjus Četkovič ir Knez, kurie palaikys Janą Bulgarijoje.


MakedonijaMakedonija | Ivana ir Magdalena |„Pletenka – Braid of Love“

Po pertraukos į „Vaikų Euroviziją“ sugrįžusios Makedonijos garbę konkurse gins dvi merginos – Ivana Petkovska ir Magdalena Aleksovska. Atlikėjos Europos žiūrovams ir komisijai pristatys kūrinį „Pletenka – Braid of Love“ (liet. „Meilės juostelė“). Abi merginos gimė 2002 metais Makedonijos sostinėje, Skopjėje. Pirmieji Ivanos Petkovskos žingsniai muzikos pasaulyje buvo dar 2007 metais, kuomet ji dalyvavo „Potochinja“ vaikų festivalyje. Po trejų metų atlikėja prisijungė prie makedoniško folkloro ansamblio ir dainavo daugybėje koncertų visoje šalyje. Magdalena Aleksovska lanko valstybinį muzikinio baleto centrą, taip pat dainuoja „Piccolo“ vaikų chore. 2009–2014 metais Magdalena dalyvavo „Zlatno Slavejche“ vaikų festivalio chore, taip pat yra pasirodžiusi tarptautiniuose konkursuose Stambule bei Belgrade, o 2013 metais Baltarusijoje mergaitė dalyvavo kasmetiniame „Slavyanskiy Bazar“ festivalyje.


MaltaMalta | Destiny Chukunyere | „Not My Soul“

Praėjusių metų konkurso šeimininkams šiais metais atstovaus Destiny Chukunyere su daina „Not my soul“. Nors merginai dar tik trylika metų, tačiau ji jau yra ne vieno muzikinio konkurso laureatė ne tik Maltoje, bet ir Italijoje bei Makedonijoje. Jos daina – fanko stiliaus kūrinys apie pasitikėjimą savimi, meilę sau, nesvarbu, koks esi. Įspūdingą balsą turinti mergina dainoje puikiai atskleidžia savo vokalinius sugebėjimus ir jau dainos pradžioje priverčia suklusti. Laimėjusi atranką, Destiny gavo teisę atstovauti savo šaliai konkurse, o dainą merginai parašyti padėjo autoriai, prisilietę prie pergalę Maltai 2013 metų Vaikų „Eurovizijoje“ atnešusio kūrinio „The start“.


NetherlandsNyderlandai | Shalisa | „Million Lights“

Nyderlandų nacionalinė atranka į „Vaikų Euroviziją“ šiemet vėl sulaukė didelio jaunųjų atlikėjų, norinčių atstovauti šaliai, dėmesio. Po pusfinalių turų ir finalo paaiškėjo, jog į Bulgariją vyks penkiolikmetė Shalisa su daina „Million Lights“. Iš mažo kaimelio šiaurinėje Nyderlandų dalyje kilusi mergina meilę muzikai atrado dar vaikystėje ir muzika tapo neatsiejama kasdienybės dalimi. 2014 metais jaunoji atlikėja dalyvavo projekte „The Voice Kids“, kur sėkmingai įveikė pirmąsias perklausas, tačiau suklupo dvikovų etape. Daina „Million Lights“ yra apie du įsimylėjusius žmones, kurie negali būti kartu, nes juos skiria didelis atstumas, tačiau juos jungia žiūrėjimas į milijonus žvaigždžių danguje, matomų visame pasaulyje.


RusijaRusija | Mikhail Smirnov | „Mechta“

Iš Rusijos „Vaikų Balso“ finalo tiesiai į „Vaikų Eurovizijos“ sceną – taip trumpai galima būtų apibūdinti dvylikamečio Mikhailo Smirnovo muzikinio kelio atkarpą 2015 metais. Įvairių nacionalinių ir tarptautinių muzikos festivalių laureatas konkurse pristatys kūrinį „Mechta“ (liet. „Svajonė“). Jaunojo atlikėjo talentas buvo pastebėtas dar ankstyvoje vaikystėje, kai Mikhail pradėjo lankyti muzikos mokyklą, siekdamas atsikratyti mikčiojimo problemos. Energijos ir entuziazmo kupinas dainininkas taip pat profesionaliai vaidina muzikiniame teatre, kuriame neseniai įkūnijo Džimą Hokinsą spektaklyje „Piratų lobiai“. Laisvalaikiu Mikhail žaidžia futbolą, rašo eiles ir kuria trumpus filmukus.


SanMarinasSan Marinas | Kamilla Ismailova | „Mirror“

Nykštukinio San Marino nacionalinis transliuotojas savo atstove „Vaikų Eurovizijoje“ pasirinko rusę Kamillą Ismailovą. 11-metė atlikėja, aktorė bei televizijos laidų vedėja iš Maskvos italų ir anglų kalbomis konkurse atliks kūrinį „Mirror“. Ankstyvoje vaikystėje aplankiusi San Mariną, Kamilla šalį iš karto pamilo ir prižadėjo sau, jog kada nors dar kartą bus sujungta su šia šalimi. Kilusi idėja savo naują dainą išsiųsti į San Marino televiziją pasiteisino ir mergina buvo išrinkta atstovauti valstybei „Vaikų Eurovizijos“ konkurse. Kamilla Rusijoje veda populiariausių muzikos kūrinių laidą „Kids’ Top 10 with Jana Rudkovaskaja“ ir mados šou „TrYnd-Fashion“.


SerbiaSerbija | Lena Stamenković | „Lenina pesma“

2004 metais Zaječaro miestelyje gimusi Lena Stamenković mažais žingsneliais juda link savo muzikinės šlovės olimpo. Iš pradžių balsingoji artistė pasirodydavo savo artimiesiems švenčių metu, 2012 metais mergina įstojo į muzikos mokyklą, kur mokėsi skambinti fortepijonu ir dainavo chore. Vėliau Lena dalyvavo talentų projekte, kur savo žavesiu ir gracija pakerėjo žiūrovus ir pelnė ketvirtą vietą. Vaizduotės nestokojanti mergina taip pat piešia, siuvinėja, daro šukuosenas ir iš įvairių medžiagų kuria originalius daiktus. „Vaikų Eurovizijoje“ Lena atliks „Lenina pesma“ (liet. „Lenos daina“) – kūrinį apie save.


SlovenijaSlovėnija | Lina Kuduzović | „Prva ljubezen“

Slovėnijos atstove šių metų konkurse tapo „Mini EMA 2015“ konkursą laimėjusi Lina Kuduzović su lyriška balade apie pirmąją meilę „Prva ljubezen“ (liet. „Pirmoji meilė“). Dvylikos metų mergina jau gali pasigirti sėkminga muzikine veikla – būdama vos septynerių metų mergina triumfavo „Slovėnijos talentų“ projekte, po metų išleido savo pirmąjį albumą, o persikėlusi gyventi į Šveicariją dalyvavo ir šios šalies talentų šou, kur pasiekė finalą. Apie savo konkursinę dainą Lina sako: „Tokią patirtį turi išgyventi visi, o pirmoji meilė – nepamirštama.“ Sukurti dainą jai padėjo šiais metais didžiojoje „Eurovizijoje“ Slovėnijos garbę gynęs duetas Maraaya.


UkrainaUkraina | Anna Trincher | „Pochny z sebe“

Ukrainos vėliavą į „Vaikų Euroviziją“ Bulgarijoje veš keturiolikmetė Anna Trincher, kuri atliks dainą „Pochny z sebe“ (liet. „Pradėk nuo savęs“). Jaunoji vunderkindė dar būdama keturių pasižymėjo stulbinančia muzikine atmintimi – kartą išgirdusi kūrinį, Anna galėdavo atkartoti jo melodiją ir tekstą. Po muzikos mokyklos ir dainavimo P. Merežino vardo chore, mergina pasirodydavo įvairiuose konkursuose ir tik per plauką neiškeliavo į 2014 metų „Vaikų Euroviziją“, iškovojusi antrą vietą. Anna taip pat dalyvavo „Naujojoje Bangoje 2015“, internetiniame konkurse „Mano šansas 2014–2015“ užėmė antrą vietą, o „Turkiškoje olimpiadoje“ – trečią vietą. Tikėjimas Dievą ir pasitikėjimas savimi padeda merginai ne tik kūryboje, bet ir kasdieniniame gyvenime.


Ką manote apie 2015 metų „Vaikų Eurovizijos“ repertuarą? Ar sutinkate su „Eurodienos“ redaktorių vertinimais? Kuriai valstybei turėtų nusišypsoti sėkmė? Kviečiame komentuoti!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Ai jau radau 😉 junioreurovision.tv

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

JESC > mano visi tie patys favoritai! Tik Australija man nepatinka…

JESC
JESC
prieš 8 metus

Man šiais metais labai patiko dainos! Manau bus geras konkursas!
Mano favoritai: Australija, San Marinas, Juodkalnija, Ukraina, Slovėnija.
Rusijos dainos negaliu pakęst..

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Labai geros dainos šiemet. Lb patiko straipsnis. Nors siek tiek buvau skaicius oficialiame Junior Eurovision puslapyje, vis delto kai ka naujo sužinojau.
Manau labai nuvertinote Juodkalnijos dainą, man ji nereali.
Labai nenoreciau kad laimetu Australija. Puikus balsas, dainos melodija irgi nieko, bet tai visu pirma ne Vaiku Eurovizijai visu antra tipinis popsas ir lb panasi daina į Katy Perry Roar.
Nekenčiu Gruzijos dainos, o visos kitos man visai nieko. Toks jausmas kad gruzinai tikisi parekauti, pašūkauti ir jau laimėti, nuo ju dainos man galva skauda.
Mano favoritai yra Slovėnija (ypač), San Marinas(antroje vietoje), Juodkalnija ir Ukraina.
Gal žinote kur tiesiogiai pasiziureti transliacija???
Aciu is anksto 🙂