Nuotr. eurovision.tv
Eurovizija 2016 (renginys)

Sprendimas priimtas – „Eurovizija 2016“ vyks „Globe“ arenoje Stokholme

Nuotr. eurovision.tv
Nuotr. eurovision.tv

Švedijos transliuotojas SVT pranešė, kad „Euroviziją 2016“ nuspręsta rengti šalies sostinėje Stokholme. Teigiama, jog konkursas vyks „Globe“ arenoje. Ši arena „Eurovizijos“ dalyvius ir gerbėjus suburs jau antrąjį kartą. Pusfinaliai esą vyks gegužės 10–12 dienomis, o finalas – gegužės 14 dieną.

Vietos, kuri talpintų tūkstančius žmonių konkurso dienomis, pradėta ieškoti iškart po to, kai Måns Zelmerlöw su kūriniu „Heroes“ iškovojo Švedijai pergalę ir pelnė teisę surengti „Euroviziją“ savo šalyje. Pasak konkurso organizatoriaus Martin Österdahl, rengiant  „Euroviziją 2016“ Stokholmo mieste, garantijos pakylėti konkursą į dar aukštesnį lygmenį, išlieka gana didelės. Primename, jog šis žmogus jau turi patirties sprendžiant organizacinius konkurso klausimus. Jis rūpinosi „Eurovizijos“, vykusios  2013-aisiais metais Malmėje, reikalais.

„Buvimas šalimi, kurioje kitais metais vyks dainų konkursas, mums yra galimybė tobulėti muzikine prasme. Tam, kad visi tie, kurie atvyks į Stokholmą, galėtų pasijusti muzikinio stebuklo dalimi“, – sakė Karin Wanngård, Švedijos sostinės merė. Visą laikotarpį iki „Eurovizijos“ ir jos metu televizijos kanalas SVT bus atsakingas už konkurso ir jo aktualijų transliacijas. Stokholmas įsipareigoja rūpintis logistikos reikalais, konkurso dalyviais, gerbėjais bei informacine skaida žiniasklaidos priemonėse.

„Globe“ arena talpina 14–16 tūkstančių žmonių. Koks bus scenos dizainas, sėdimų vietų ir vaizdo kamerų išdėstymas, dar svarstoma. Aplinkiniai arenos komplekso pastatai vykstant konkursui taip pat bus tikslingai panaudoti: „Hovet“ arenoje bursis apie 1500 žurnalistų, o „Annex“ arena bus skirta delegacijoms. „Eurovizijos“ finalo metu žadama prie visų šių išvardytų erdvių svečiams prijungti ir „Tele2“ areną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Ehm
Ehm
prieš 8 metus

Tada pz…
Bet jie gi taupo…:))

wow
wow
prieš 8 metus

Ta apvali. O palyginimui, ta arena esanti vos uz 50 metru talpina visus 45.000 koncertu metu 🙂

Ehm
Ehm
prieš 8 metus

Mažose?
Ne tokia jau ir maža 14-16 tūkstančių žmonių.
Tik nesuprantu kuri ten ta arena. Ta apvali, kaip kupolas, ta normali ar kokių ten dar jų yra…

wow
wow
prieš 8 metus

Plinta mada rengti konkursa mazuose pastatuose