„Scandinavium“ arena / goterburg2013.com nuotr.
Eurovizija 2016 (renginys)

Švedijos transliuotojas SVT priima miestų paraiškas 2016 metų „Eurovizijai“ rengti

„Scandinavium“ arena / goterburg2013.com nuotr.
„Scandinavium“ arena / goterburg2013.com nuotr.

Netrukus pasibaigs „Eurovizijos“ rengimu suinteresuotų Švedijos miestų paraiškų priėmimas. Kadangi oficialios informacijos apie eigą nėra, skirtingi informacijos šaltiniai teigia, jog organizuoti renginį pretenduoja Stokholmas, Geteborgas, Linšiopingas, Ernšioldsvikas, Sandvikenas, Karlstadas ir Umeo.

Pagal „Goteborg & Co“ spaudos atstovą Stefaną Gaddą, realius šansus turi tik Stokholmas ir Geteborgas. „Tik mūsų miestuose yra visos būtinos priemonės tokio lygio konkursui rengti“, – teigė Stefanas GP interviu.

Geteborgas siūlo naudoti visą „Evenemangsstråket“, be „Scandinavium“ arenos apimantį ir didžiausią stadioną Skandinavijoje „Ullevi“, parodų centrą „Svenska Mässan“ (potencialus spaudos centras), sporto salę „Valhalla“, pramogų parką „Liseberg“ su garsia „Rondo“ šokių aikštele (potencialus „Euroklubas“) ir kt. Vis dėlto Geteborgas greičiausiai atsisakys įrengti stogą virš „Ullevi“ stadiono ir paversti jį 30–35 tūkst. žiūrovų talpinančia uždara sale. „Mes planuojame įtraukti „Ullevi“, tačiau kol kas nesame pasiruošę viešai paskelbti, kokiu būtent būdu“, – teigė Gadd. Greičiausiai komanda planuoja stadione įrengti didžiulį ekraną ir surengti masinę „Eurovizijos“ peržiūrą. Taip pat žinoma, kad „Scandinavium“ salės paruošimui jau sukurtas 10 punktų planas, kuris bus pradėtas vykdyti, jeigu Geteborgas taps 2016 metų „Eurovizijos“ sostine.

Stokholmo paraiškoje net neįvardyta konkreti salė, kurioje vyktų konkursas. Rengimo vieta apibūdinta kaip „Globen rajonas“. Stokholmo miesto valdybos atstovė Karin Vanngord teigė, jog „Globen rajone“ yra kelios salės – „Globen“, „Tele 2 Arena“, „Annexet“ ir „Hovet“, o konkrečius variantus komanda planuoja aptarti kartu su SVT televizija. Tai reiškia, jog Švedijos sostinė, nors ir neišsirinko vienos arenos, tačiau taip pat nori priimti didžiausią muzikos renginį Europoje.

Kaip manote, kuriame Švedijos mieste turėtų vykti 61-as „Eurovizijos“ dainų konkursas?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
VVV
VVV
prieš 8 metus

Gioteburgas arba Stokholmo Tele2 arena!!!