Andres Putting (EBU) nuotr.
Fanai

Šiųmetinis Barbara Dex apdovanojimas atiteko Nyderlandų atstovei

Andres Putting (EBU) nuotr.
Andres Putting (EBU) nuotr.

Rekordinis balsavusių internautų skaičius nusprendė, jog šiemet „Barbara Dex“ apdovanojimas, kuris yra skiriamas už neskoningiausią „Eurovizijos“ pasirodymo metu vilkėtą aprangą, keliauja Nyderlandų atstovei Trijntjei Oosterhuis. Atlikėja repeticijų metu stebino žurnalistus ir konkurso gerbėjus, kadangi net kelis kartus keitė įvairias sukneles, o galiausiai pusfinalio metu pasirodė apsirengusi parašiutą primenančiu juodos spalvos kostiumu. Iš 4163 atiduotų balsų, Trijntje surinko net 1324, o antroje vietoje likusi Bojana Stamenov iš Serbijos – 605. Neskoningiausiai apsirengusių trejetuką užbaigia Jungtinės Karalystės duetas „Electro Velvet“ su 397 balsais.

Balsavusiems žmonėms mažiausiai nepatiko Estijos, Baltarusijos, Danijos ir Kipro atstovų apranga, Lietuvos duetas sąraše su 31 balsu rikiuojasi 18 vietoje. Primename, jog pernai būtent mūsų šalies atstovė Vilija buvo išrinkta prasčiausiai apsirengusia 2014 metų „Eurovizijos“ dalyve.

Barbara Dex – belgų dainininkė, atstovavusi savo šaliai 1993 metais „Eurovizijos“ konkurse. Jos scenos drabužius ironiškai sukritikavo žurnalistai, todėl buvo nuspręsta Barbaros vardu pavadinti prizą, skiriamą už blogiausius konkurso apdarus.

Su išsamiais šiųmetinių rinkimų rezultatais galite susipažinti paspaudę šią nuorodą.

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Sofr
Sofr
prieš 8 metus

Lietuva 18 😀
Haters gonna hate.

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Aš balsavau už suomius. Na o Nyderlandai irgi nekokia apranga. Gerai kad nelaimejo apsirengę geriausiai kaip Lietuva, Moldova ar San Marinas… Iš esmės džiaugiuosi dėl rezultatų tik būtų buvę smagu, jei suomiai būtų užėmę aukštesnę vietą nei devinta…