Andres Putting, Elena Volotova (EBU) nuotr.
Eurovizija 2015 (renginys)

Šį vakarą – pirmasis jubiliejinės „Eurovizijos pusfinalis!

Andres Putting, Elena Volotova (EBU) nuotr.
Andres Putting, Elena Volotova (EBU) nuotr.

Šiandien 22.00 val. Lietuvos laiku žiūrovus Europoje, Australijoje ir kituose žemynuose prie ekranų prikaustys 60-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Pirmajame pusfinalyje dėl dešimties bilietų į finalą kovos 16-os valstybių atstovai.

Šio vakaro nugalėtojus rinks ne tik žiūrovai, tačiau ir iš muzikos profesionalų sudaryta komisija. Kiekvienoje šalyje penki žiuri nariai dalyvius jau įvertino stebėdami vakarykštę generalinę repeticiją. Komisija visus šio vakaro dalyvių pasirodymus surikiavo nuo geriausio iki prasčiausio. Tą patį šiandien balsuodami padarys ir žiūrovai, o vėliau, susumavus rezultatus, paaiškės bendras reitingas ir šalies balsai nuo 1 iki 12.

Balsavimo teisę šį vakarą turi visos pusfinalyje dalyvaujančios šalys, taip pat Australija, Austrija, Ispanija ir Prancūzija. Lietuvos žiūrovai savo simpatijas galės išreikšti ketvirtadienį, antrojo pusfinalio metu, bei, žinoma, šeštadienio finale.

Renginį galėsite stebėti per televizorių, LRT kanalu, arba internetu, oficialioje „Eurovizijos“ svetainėje (būtina turėti specialų transliacijos įskiepį). Transliaciją taip pat galėsite žiūrėti „Youtube“ (nuorodą vėliau paskelbsime savo „Facebook“ puslapyje) ir LRT svetainėje. Renginio metu taip pat laukiame skaitytojų mūsų „Eurovizijos“ pokalbių „Skype“ kambaryje, kuriame galėsite diskutuoti kartu su kitais konkurso žiūrovais.

Visus skaitytojus tradiciškai kviečiame pabandyti laimėti puikų prizą – daugiausia trys dalyviai, kurie prieš renginį arba renginio metu (iki pat balsavimo sustabdymo) mūsų „Facebook“ puslapyje, tam skirtoje vietoje komentuodami, atspės visus dešimt finalistų, laimės „Eurovizijos“ ženkliuką. Esant didesniam teisingai atsakiusių dalyvių skaičiui, bus traukiami burtai.

Conchit
Andres Putting (EBU) nuotr.

Renginį pradės praėjusių metų konkursą laimėjusi Conchita Wurst, kuri, pritariant orkestrui, atliks pergalę atnešusį kūrinį „Rise Like A Phoenix“. Netrukus po 2014 metų „Eurovizijos“ nugalėtojos ant scenos vienas po kito pasirodys 16 dalyvių, pasiruošusių perimti šį titulą. Pasibaigus šalių paradui, publikai prisistatys vakaro vedėjos – Alice Tumler, Mirjam Weichselbraun ir Arambella Kiesbauer. Moterys trumpai pristatys balsavimo taisykles ir tuomet ateis metas vakaro pasirodymams.

Pirmojo pusfinalio dalyviai:

Nr. Šalis Atlikėjas Daina
01. Moldova Eduard Romanyuta I Want Your Love
02. Armėnija „Genealogy“ Face The Shadow
03. Belgija Loïc Nottet Rhythm Inside
04. Nyderlandai Trijntje Oosterhuis Walk Along
05. Suomija „Pertti Kurikan Nimipäivät“ Aina Mun Pitää
06. Graikija Maria Elena Kyriakou One Last Breath
07. Estija Elina Born & Stig Rästa Goodbye To Yesterday
08. Makedonija Daniel Kajmakoski Autumn Leaves
09. Serbija Bojana Stamenov Beauty Never Lies
10. Vengrija Boggie Wars For Nothing
11. Baltarusija Uzari&Maimuna Time
12. Rusija Polina Gagarina A Million Voices
13. Danija „Anti Social Media“ The Way You Are
14. Albanija Elhaida Dani I’m Alive
15. Rumunija „Voltaj“ De La Capat / All Over Again
16. Gruzija Nina Sublatti Warrior

Pertraukos:

  1.  Tarp Suomijos ir Graikijos;
  2.  Tarp Rusijos ir Danijos.

Kad „Euroviziją“ stebėti būti smagiau, paruošėme kiek atnaujintas lenteles, kurias atsispausdinę, prieš televizijos ekranus turėsite visų dalyvių sąrašą ir galėsite vertinti pasirodymus. Šį sykį padarėme daugiau įvertinimams skirtų stulpelių, kad pasirodymus galėtumėte vertinti pagal įvairius, Jūsų pačių sugalvotus, aspektus. O prie stulpelio „F“ kviečiame pažymėti 10 šalių, kurios, Jūsų nuomone, turėtų patekti į finalą. Vėliau, jau paaiškėjus rezultatams, galėsite įvertinti savo spėjimus.

Atsisiųsti: Pirmas pusfinalis (lentelė)

Andres Putting, Elena Volotova (EBU) nuotr.
Andres Putting, Elena Volotova (EBU) nuotr.

Balsavimo metu žiūrovams bus parodytas nuotaikingas filmukas, kuriame vaizduojami arklio, šuns ir katės nuotykiai mieste su pritaisyta „GoPro“ kamera. Jau sustabdžius balsavimą pamatysime smagią Austrijos muzikos istorijos interpretaciją, susietą su visų laikų „Eurovizijos“ nugalėtojais. Vėliau bus prisiminta Australija ir trumpame klipe pristatomi konkurse dalyvavę atstovai, kurie gimė Australijoje.

Netrukus po to bus primintos jau finale esančių šalių dainos, o tuomet ateis metas vakaro kulminacijai – vedėjos atsitiktine tvarka paskelbs dešimt šalių, kurios pasirodys šeštadienio finale.

Linkime įdomaus vakaro su „Eurovizijos“ konkursu!

Renginio anonsas:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hideo
Hideo
prieš 8 metus

Būtų dar įdomiau jei tiek detalių neišpasakotumėt čia 😉 Užtektų tik paminėt šalis ir reklamas ir viskas manau 🙂 Na bet tikrai nemokysiu Jūsų mokytų kaip dirbt 🙂

latuf
latuf
prieš 8 metus

kA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<3