Eurovizija 2015 (renginys)

Paskelbti 2015 metų „Eurovizijos“ nacionalinių komisijų nariai

buildingbridgesEuropos transliuotojų sąjunga jau antrus metus iš eilės paskelbė visų šiemet konkurse dalyvaujančių šalių komisijų sudėtis. Šiuo sprendimu yra tikimasi įnešti didesnio skaidrumo į „Eurovizijos“ balsavimą.

Kiekvienos šalies žiuri sudaro penki muzikos profesionalai, kurie, po antrosios pusfinalių ir finalo generalinės repeticijos tuės sureitinguoti visus dalyvius, įvertindami kūrinio kompoziciją, jo potencialą, taip pat pasirodymą. Vėliau, sudėjus visų narių reitingus, bus išvestas bendras tos šalies komisijos reitingas, kuris sudarys 50 procentų visų šalies balsų. Kitą pusę, kaip jau įprasta, lems žiūrovų balsai.

Pagal konkurso taisykles komisijos nariai turi būti iš muzikos industrijos, jiems konkurso dieną privalo būti bent 16 metų. Taip pat žiuri nariai turi būti tos šalies, kurios komisijoje dalyavuja, piliečiai, negali būti Europos transliuotojų sąjungos darbuotojai ir negali nacionalinėje komisijoje dalyvauti dvejus metus iš eilės. Galiausiai, atlikėjai turi būti nesusiję su kurios nors šalies atstovais ar jų konkursiniais kūriniais.

Šiemet taip pat buvo įvesta naujovė, jog kiekviena šalis yra numačiusi atsarginį žiuri narį, jeigu kuris nors iš dabartinės komisijos negalėtų atlikti savo pareigų ar dėl kažkokių priežasčių būtų nušalintas.

Lietuvos nacionalinės komisijos nariai:

  • Lauras Lučiūnas (muzikos prodiuseris) – komisijos pirmininkas;
  • Jolita Vaitkevičienė (choro „Liepaitės“ vadovė);
  • Jurga Čekatauskaitė (žurnalistė, dainų tekstų kūrėja);
  • Gediminas Zujus (kompozitorius);
  • Rosita Čivilytė (muzikos atlikėja).

Atsarginis komisijos narys – atlikėjas Jurgis Brūzga.

Visų šalių komisijos sudėtis galite pamatyti paspaudę čia. Tarp kitų valstybių komisijos narių galime pamatyti per trisdešimt buvusių „Eurovizijos“ dalyvių, tarp kurių yra Aram Mp3 (Armėnija 2014 m.), Roberto Bellarosa (Belgija 2013 m.), Ryan Dolan (Airija 2013 m.), Margaret Berger (Norvegija 2013 m.), Cleo (Lenkija 2014 m.), Alsou (Rusija 2000 m.), Dina Garipova (Rusija 2013 m.), Rosa Lopez (Ispanija 2002 m.), Daniel Diges (Ispanija 2010 m.), Pastora Solera (Ispanija 2012 m.), Ruth Lorenzo (Ispanija 2014 m.), Sophie Gelovani (Gruzija 2013 m.), Ralfs Eilands (Latvija 2013 m.), Tinkara Kovač (Slovėnija 2014 m.) ir kiti. Palyginimui, jauniausiems komisijos nariams iš Švedijos ir Izraelio „Eurovizijos“ metu bus po 17 metų, o vyriausiam, Slovėnijos žiuri nariui – 86 metai. Bendras visų šalių komisijos narių amžiaus vidurkis – 40 metų.

Po „Eurovizijos“ finalo, kaip ir pernai, bus paskelbta išsami visų komisijos narių reitingų lentelė, tad galėsime pamatyti, kaip visus pasirodymus įvertino kiekvienas muzikos profesionalas.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus