Pekka Elomaa nuotr.
Eurovizija 2015 (dalyviai)

„Eurovizijos 2015“ dalyvių pristatymas: Suomija

Šalis: Suomija;Suomija_veliava
Pasirodymo data: gegužės 19 d., pirmas pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 05;
Atlikėjai: „Pertti Kurikan Nimipäivät“;
Daina: „Aina Mun Pitää“;
Dainos autoriai: „Pertti Kurikan Nimipäivät“.


Pekka Elomaa nuotr.
Pekka Elomaa nuotr.

Apie atlikėjus:

  • Šiųmetinį Suomijos nacionalinį finalą didelę persvarą laimėjo neeilinė grupė – „Pertti Kurikan Nimipäivät“, kurią sudaro neįgalūs atlikėjai, sergantys Dauno sindromu arba autizmu. Kolektyvo nariai – Pertti Kurikka (59 m.), Kari Aalto (39 m.), Sami Helle (42 m.) ir Toni Välitalo (32 m.).
  • Grupė susibūrė 2009 metais labdaros renginyje, skirtame žmonėms su vystymosi negaliomis, ir nuo to laiko sėkmingai kartu įrašinėja dainas ir koncertuoja.
  • Kolektyvas yra išleidęs ne vieną singlą ir įrašęs net kelis muzikinius rinkinius, iš kurių debiutinis pasiekė 17-tą vietą Suomijos perkamiausių šalies albumų sąraše.
  • 2012 metais režisierius Jukki Karkkajnen apie grupę nufilmavo dokumentinį filmą, pavadinimu „Panko sindromas“, kuris pelnė kelis apdovanojimus tiek Suomijoje, tiek už jos ribų.
  • 2014 metais „Pertti Kurikan Nimipäivät“ viename labdaros renginyje pasirodė kartu su 2006 metais „Euroviziją“ laimėjusios grupės „Lordi“ lyderiu Mr. Lordi.

Kiti faktai:

  • Suomija šiemet konkurse pristatys vieną iš trumpiausių kūrinių „Eurovizijos“ istorijoje. Kolektyvo daina, kurioje dainuojama apie kasdienius rūpesčius, truks mažiau nei dvi minutes.
  • 44 kartus dainų konkurse dalyvavusi Suomija pergalę iškovojo vieną sykį, o paskutinėje vietoje liko net 12 kartų. Po pusfinalių įvedimo 2004 metais šalies atstovai pusfinalius įveikė šešis kartus iš dešimties.
  • Šalis „Eurovizijoje“ daugiausia balų skiria kaimyninei Švedijai, o sulaukia iš Norvegijos.

Kviečiame ir Jus įvertinti Suomijos kūrinį:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
LOLO
LOLO
prieš 8 metus

Istaisykit klaida. Vietoj Nyderlandai Suomija turi but .