Lifepr.de nuotr.
Eurovizija 2015 (dalyviai)

Grupė „The Makemakes“ atstovaus šių metų „Eurovizijos“ šeimininkei Austrijai

Lifepr.de nuotr.
Lifepr.de nuotr.

Šįvakar Austrijoje kovojo 6 atlikėjai, tačiau nugalėti galėjo tik vienas. Po dviejų turų paaiškėjo, kad gimtinės garbę 2015 m. „Eurovizijoje“ gins grupė „The Makemakes“ su daina „I am yours“. Antroje vietoje liko grupė DAWA. Laidą vedė populiari Austrijos vedėja Mirjam Weichselbraun.

Renginio pradžioje visi dalyviai atliko praėjusiais metais triumfavusią ir šį kartą naujai nuskambėjusią „Rise like a phoenix“. Netrukus dalyviai atliko ir 1966 metais Austrijai pergalę pelniusią „Merci Cherie“, kurią „Eurovizijoje“ atliko neseniai anapilin iškeliavęs Udo Jürgens. Po visų 6 dalyvių konkursinių pasirodymų tarptautinė komisija ir žiūrovai išrinko 2 verčiausius atlikėjus. Antrajame ture nugalėtojus rinko tik žiūrovai. Prieš rezultatų paskelbimą scenoje pasirodė ir nuostabioji Conchita Wurst, kuri atliko savo naują singlą „You are unstoppable“.

„The Makemakes“ – trijų muzikantų grupė, kurią sudaro Dodo Muhrer, Max Christ ir Flo X. Meindl. Grupės pavadinimas buvo paskolintas iš trečiosios pagal dydį nykštukinės planetos Makemaki. Pirmąjį savo singlą, pavadinimu „The lovecall“, vaikinai išleido 2012 metais, o išgarsėjo, apšildę Bon Jovi koncertą Krieau stadione, Vienoje. Maža to, spaudoje sklido gandai, jog grupės solistas Dodo Muhrer yra nesantuokinis aktoriaus Christoph Waltz sūnus. Abi atrankoje skambėjusias grupės dainas sukūrė populiarus JAV autorius Jimmy Harry, kuris ne tik prodiusavo „The Makemakes“ Los Andžele, bet ir dirbo su garsiausiais pasaulio atlikėjais, tarp kurių – Madonna, Kylie Minogue, Pink, Kelly Clarkson ir Santana.

Grupė „The Makemakes“ pasirodys gegužės 23 dieną vyksiančiame 2015 metų „Eurovizijos“ finale. Kaip manote, ar vaikinai sugebės iškovoti Austrijai antrąją pergalę iš eilės?

Kviečiame įvertinti:

[starrater tpl=10]

 „The Makemakes“ pasirodymas austrų atrankos finale:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Giedre
Giedre
prieš 8 metus

tinka dainuoti sia daina tik restorane