Eurovizija 2015 (dalyviai)

Rumunijoje triumfavo grupė „Voltaj“ su kūriniu apie vienišus vaikus

Voltaj-by-Andreea-Goia
MTV.ro nuotr.

Po 3 valandas trukusio spalvingojo Rumunijos finalo paaiškėjo, kad šalies vėliavą į „Euroviziją“ veš grupė „Voltaj“ su kūriniu „De la capăt“ (liet. „Pradžia“).

Mėnesį kruopščiai organizuotas finalinis renginys išties nepaliko abejingų. Tiesa, daugelio dalyvių pasirodymai privertė susimąstyti, kur bus siunčiamas nugalėtojas – į „Eurovizijos“ dainų konkursą, ar tiesiai į „Barbara Dex“ keisčiausių rūbų rinkimus. Žiūrovai išvydo fejerverkais trykštančias sukneles, fėjas, šmėklas, disko žvaigždes, veidrodžio šukėmis pasidabinusias kovotojas ir kitas pasakų pasaulio būtybes. Juokas juokais, tačiau baisu įsivaizduoti, kiek kilogramų blizgučių sunaudojo dalyviai savo pasirodymų metu.

Po visų 12 atlikėjų kūrinių scenoje uždainavo 2004 metų „Eurovizijos“ nugalėtoja Ruslana. Atrodė, kad salė visą vakarą laukė būtent šios dainininkės pasirodymo. Solinį mini koncertą surengusi atlikėja ne tik atliko savo garsiausias dainas, bet ir bandė kalbėti rumuniškai, sveikino su Tarptautine moters diena, pravedė žiūrovams mankštą ir trumpą vilkiško staugimo pamokėlę. Taip pat neapsiėjo be ašarų ir patriotinių šūkių apie gimtąją Ukrainą.

Vis dėlto po pusvalandžio žiūrovams buvo priminta, kokiu tikslu jie susirinko. Vedėjai paskelbė, jog daugiausia tiek žiūrovų, tiek komisijos balsų pelnė „Voltaj“ su daina „De la capăt“. Būtent jie atstovaus rumunams jubiliejinėje 60-oje „Eurovizijoje“. 

„Voltaj“ yra Rumunijoje labai populiari roko grupė, kurią sudaro Călin Goia (vokalas), Gabi „Porcus“ Constantin (elektrinė gitara), Adrian Cristescu (klavišiniai), Valeriu „Prunus” Ionescu (bosinė gitara) ir Oliver Sterian (būgnai). Ši komanda aktyviai muzikuoja nuo 1982 metų, o 2005 metais pelnė „MTV Europos muzikos apdovanojimų“ statulėlę nominacijoje „Geriausias Rumunijos atlikėjas“. Jų konkursinėje dainoje slypi gili žinutė apie vaikų vienišumą, kuria grupė bandys pasidalyti su visu pasauliu.

Rumunijos atstovai pasirodys gegužės 19 dieną vyksiančiame pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje. Ką manote apie grupės „Voltaj“ kūrinį?

Kviečiame įvertinti Rumunijos pasirinkimą:

[starrater tpl=10]

Grupės „Voltaj“ pasirodymas Rumunijos atrankos finale:

Angliška dainos „De la capăt“ versija:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Giedre
Giedre
prieš 9 metus

Labai grazi ir lengvai galima isiminti melodija 10 balu

vb
vb
prieš 9 metus

Nuostabi daina, prasmingas tekstas, puikus vokalas, idomus klipas, 10 balu

as
as
prieš 9 metus

Labai graži, paprasta daina 😉