Eurovizija 2015 (dalyviai)

Portugalų viltis Vienoje – Leonor Andrade

Leonor Andrade
media.rtp.pt nuotr.

Vėlų šeštadienio vakarą Portugalijoje vyko nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ finalas, kuriame pasirodė šeši dalyviai, įveikę anksčiau surengtus pusfinalius. Renginio nugalėtojas buvo renkamas dviem balsavimo etapais – pirmiausia žiūrovai išrinko du, o komisija – dar vieną atlikėją, kurie pateko į superfinalą. Tuomet papildomas žiūrovų balsavimas lėmė, jog jubiliejinėje „Eurovizijoje“ Portugalijos garbę gins buvusi muzikinio projekto „The Voice“ dalyvė Leonor Andrade su kūriniu „Há um mar que nos separa“. Ji superfinale įveikė Teresa Radamanto bei Gonçalo Tavares.

Įdomu tai, jog finale dalyvavo, tačiau į geriausiųjų trejetuką nepateko dainų konkurse 1965 ir 1969 metais šaliai atstovavusi Simone de Oliveira.

Primename, jog Portugalijos atstovė dainuos antrajame dainų konkurso pusfinalyje, gegužės 21 dieną. Pernai po pertraukos sugrįžusiai valstybei atstovavo Suzy, tačiau jos atliktas kūrinys „Quero Ser Tua“ pusfinalyje liko vienuoliktoje vietoje ir į finalą nepateko.

Kviečiame įvertinti portugalų pasirinkimą:

[starrater tpl=10]

 Leonor Andrade – „Há um mar que nos separa“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Andžej
Administratorius
Andžej
prieš 9 metus

UK yra iš karto finale, o suomiai kitame pusfinalyje, tad tai visai neturi reikšmės 😀 nors paprasta, rami, neįsimenanti Portugalija sueis WC pertraukai ;D

...
...
prieš 9 metus

Sakai Suomija arba UK geriau uz sita? O man patiko. Paprasta, rami.. Dar nurasyciau Moldova su Danija vietoj Portugalijos

Andžej
Administratorius
Andžej
prieš 9 metus

štai ir paskutinė pusfinalio vieta 🙂