Eurovizija 2015 (atrankos)

Šį vakarą savo atstovus rinks net keturios šalys

Paskutinį kalendorinės žiemos vakarą kviečiame praleisti stebint nacionalines „Eurovizijos“ atrankas, kurių šį vakarą tikrai netruks. Vengrija ir Suomija užbaigs daugiau nei mėnesį trukusias atrankas, Moldova savo atstovą rinks iš šią savaitę pusfinalius įveikusių dalyvių, o Slovėnija surengs vienintelį koncertą, po kurio paaiškės, kas vyks į Vieną. Be to, Švedijoje vyks jau paskutinis atrankos pusfinalis.

TRM nuotr.
TRM nuotr.

19.45 val. Moldovoje vyks nacionalinės atrankos finalas, kuriame dėl galimybės atstovauti šaliai susirungs net 16 šią savaitę surengtuose pusfinalių geriausiai pasirodžiusių dalyvių. Nugalėtoją rinks komisija ir žiūrovai.

Dalyviai (dainą galite išgirsti, paspaudę ant dainos pavadinimo):

Vieni iš finalo dalyvių, grupė „SunStroke Project“, šaliai jau atstovavo 2010 metais. Kaip šiam kolektyvui ir visiems kitiems dalyviams seksis šiųmetinės atrankos finale, galėsite stebėti paspaudę šią nuorodą.

Yle nuotr.
Yle nuotr.

21.00 val. nacionalinės atrankos finalą pradės Suomija. Po trijų pusfinalių devyni stipriausi kandidatai susigrums dėl galimybės vykti į Vieną. Nugalėtojas paaiškės susumavus žiūrovų ir kiek mažiau įtakos turėsiančios komisijos balsus.

Dalyviai:

  • Angelo de Nile – „All for victory“;
  • Järjestyshäiriö – „Särkyneiden sydänten kulmilla“;
  • Solju – „Hold your colours“;
  • Shava – „Ostarilla“;
  • Opera Skaala“ – „Heart of Light“;
  • Jouni Aslak – „Lions and Lambs“;
  • „Satin Circus“ – „Crossroads“;
  • Norlan „El Misionario“ – „No voy a llorar por ti“;
  • „Pertti Kurikan Nimipäivät“ – „Aina mun pitää“.

Lažybininkų favoritais laikoma grupė „Pertti Kurikan Nimipäivät“, kurią sudaro dauno sindromu sergantys atlikėjai. Transliaciją galėsite stebėti oficialioje „Eurovizijos“ svetainėje.


RTVSLO
RTVSLO nuotr.

Slovėnijos „EMA 2015“ konkurse pasirodys aštuoni dalyviai, siekiantys galimybės atstovauti šaliai „Eurovizijoje“. 21.00 val. prasidėsiantį renginį ves net keturi vedėjai: Darja Švaiger (Slovėnija, 1995 ir 1999), Maja Keuc (Slovėnija, 2011), Tinkara Kovač (Slovėnija, 2014) ir Nejc Šmit. Finalą sudarys du turai. Pirmame ture komisija išrinks du geriausius atlikėjus, o superfinale iš dviejų dalyvių nugalėtoją rinks tik žiūrovai.

Dalyviai:

  1. Alya & Neno Belan – „Misunderstandings“;
  2. Tim Kores – „Once too many times“;
  3. Jana Šušteršič – „Glas srca“;
  4. I.C.E. – „Vse mogoče“;
  5. Clemens – „Mava to“;
  6. Maraaya – „Here for you“;
  7. Rudi Bučar & Figoni – „Šaltinka“;
  8. Martina Majerle – „Alive“.

Įdomu tai, jog labiausiai „Eurovizijoje“ patyrusi nacionalinio finalo dalyvė Martina Majerle konkurso scenoje pasirodė net septynis kartus – šešis kartus kaip pritariančioji atlikėja (Kroatija 2003 m., Slovėnija 2007 m., Juodkalnija 2008 m., Slovėnija 2011 m., Slovėnija 2012 m. ir Juodkalnija 2014 m.) bei sykį būdama pagrindinė vokalistė (Slovėnija 2009 m.). Renginį galėsite stebėti paspaudę šią nuorodą.


Adal.hu nuotr.
Adal.hu nuotr.

Dar viena šalis, šį vakarą užbaigsianti savo atranka – Vengrija. 21.25 val. prasidėsiančiame „A Dal“ finale pasirodymus surengs aštuoni dalyviai:

  • Kati Wolf – „Ne engedj el“;
  • Passed – „Mesmerize“;
  • Ív – „Fire“;
  • Bálint Gájer – „That’s how it goes“;
  • Boggie – „Wars for Nothing“;
  • Ádám Szabó – „Give Me Your Love“;
  • Zoltán Mujahid – „Beside You“;
  • Spoon – „Keep Marching On“.

Verta paminėti, jog po kelių metų pertraukos į „Eurovizija“ siekia sugrįžti Kati Wolf, kurios šansai nugalėti yra vertinami pakankamai gerai. Nugalėtojas bus renkamas dviem etapais – pirmiausia profesionali komisija išrinks keturis geriausius dalyvius, o tuomet atlikėjų likimas bus atiduotas į žiūrovų rankas, kurie ir nuspręs, kas pasirodys Austrijoje. Renginio transliacija – paspaudus šią nuorodą.

SVT nuotr.
SVT nuotr.

Švedija persirito į antrąją savo ilgos atrankos pusę ir šį vakarą 21.00 val. vyks jau paskutinis „Melodifestivalen“ pusfinalis. Renginyje pasirodys septyni dalyviai, iš kurių pirmą ir antrą vietas užėmę atlikėjai pateks į finalą, o trečioje ir ketvirtoje vietoje atsidūrę dalyviai pasirodys kitos savaitės „antro šanso“ etape.

Dalyviai:

    1. Midnight Boy – „Don’t say no“;
    2. Caroline Wennergren – „Black swan“;
    3. „JTR“ – „Building it up“;
    4. Hasse Andersson – „Guld och gröna skogar“;
    5. Dinah Nah – „Make me (La La La)“;
    6. Annika Herlitz – „Ett andetag“;
    7. Måns Zelmerlöw – „Heroes“.

    Transliaciją galėsite stebėti oficialioje SVT svetainėje.

    Prenumeruoti
    Pranešti apie
    guest

    1 komentaras
    Įterpti atsiliepimai
    Žiūrėti visus komentarus
    Stockaja
    Stockaja
    prieš 9 metus

    Pertti Kurikan Nimipäivät“ laimejo Suomijoje, nors sunkiai juos isivaizduoju Eurovizijoje. Man paciai labiausiai Satin Circus, dar Opera Skaala visai nieko.