Nuotr. Andžejaus Ruso („Eurodiena“)
Eurovizija 2015 (atrankos)

Po įnirtingos kovos paaiškėjo – Lietuvai atstovaus Vaidas Baumila ir Monika Linkytė

nuotr. Andžejaus Ruso ( „Eurodiena“)
Nuotr. Andžejaus Ruso („Eurodiena“)

Šį vakarą Lietuvoje griausmingai nuaidėjo nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ finalas. Praėjusį šeštadienį žiūrovų ir komisijos simpatijas pelniusią bei pergalę iškovojusią dainą „This time“ atliko laimingojo trejeto dalyviai, tačiau kiek neįprastai. Dėl galimybės laimėti bilietą į Vieną kovojo Vilija Pilibaitytė-Mia bei Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės duetas. Po įnirtingos bei permainingos kovos paaiškėjo, kad į „Euroviziją 2015“ važiuoja charizmatiškieji Vaidas ir Monika.

Kuriam iš dviejų konkurentų atiteks teisė reprezentuoti Lietuvą Austrijos sostinėje vyksiančiame dainų konkurse sprendė ne tik žiūrovai, bet ir kompetentingos komisijos nariai: Rosita Čivilytė, Ramūnas Zilnys, Rene Romkes, Ralf Eilands, Erik Leman.

Vakaro pradžioje visi trys dalyviai atliko pasirinktas dainas. Jos buvo tarsi apšildomoji įžanga, prieš stojant į muzikinę dvikovą dėl geriausiųjų vardo. Pirmoji scenoje pasirodė Mia, lydima pritariančiųjų vokalisčių. Dainininkė atliko savo pamėgtą kūrinį „Dangerous“, kuris iš atrankos pasitraukė praėjusią savaitę. Mia neslėpė nusivylimo. Nuskambėjus paskutiniams kūrinio akordams, komisijos narė Rosita Čivilytė pasidalino mintimis apie energingą atlikėjos pasirodymą: „Miai tinka ši daina ir nepriklausomai nuo to, kaip susidėlios šio vakaro rezultatai, mano simpatija jai išliks tokia pat kaip ir šią akimirką, tačiau penkios, pritariančiosios merginos – dar nepasiruošusios asistuoti.“ Svečias Rene Romkes prasitarė, jog Mia buvo viena iš jo mėgstamiausių atlikėjų visą nacionalinės atrankos į  „Euroviziją“ laiką, ji yra stipri konkurentė.

Nuotr. Andžejaus Ruso ( „Eurodiena“)
Nuotr. Andžejaus Ruso („Eurodiena“)

Antrieji savo dainą komisijai ir žiūrovams dovanojo Vaido ir Monikos duetas. Jie atliko lyrišką lietuvišką dainą  „Saulės pėdomis“. „Kartu atrankos į „Euroviziją“ scenoje jūs esate stipresni nei po vieną. Šį vakarą mes turime labai keistą finalą, nes dabar vyksta tai, ko galbūt nesitikėjome prieš keletą savaičių. Manau, kad tai išjudins Mios gerbėjus, nes jūs esate dviese, ji yra viena. Atrodo, kad tai yra dviejų kova prieš vieną. Galbūt būtų teisingiausia, jei jūs dainuotumėte atskirai ir būtų išrinktas vienas, o nugalėtojas nuspręstų, ką su pasirodymu daryti toliau. Bet nelogiška jums drausti dainuoti kartu, jeigu jums atrodo, kad toks variantas yra geresnis. Jūs atsisakėte savo asmeninių ambicijų, kad pabandytumėte laimėti kartu,“ – sakė Ramūnas Zilnys. Eriko Lemano nuomone, duetas kartu atrodo nuostabiai ir „euroviziškai“.

Energingąją dainą  „Dangerous“ finalo pradžioje sudainavusi Mia, su antruoju kūriniu  „Take a look at me now“ atskleidė švelniai jausmingą, lyriškąją savo pusę. Ramūnas Zilnys sakė, jog Mios nusistatymas ir nusiteikimas jam labai patinka. Kiekviena jos pasirodymo sekundė įrodo, kad ji niekur neketina trauktis, nes labai nori važiuoti į  „Euroviziją“. Ji kovoja ir kovos iki galo. „Šį vakarą tu atiduodi šimtą procentų ir darai tai, ką gali geriausiai. Manau, kad šis tavo pasirodymas yra geresnis už pirmąjį,“ – teigė komisijos narys Ralf Eilands.

Nuotr. Andžejaus Ruso ( „Eurodiena“)
Nuotr. Andžejaus Ruso („Eurodiena“)

Įsibėgėjus pristatomosioms dainoms, į sceną vėl įžengė Vaido ir Monikos duetas. Jie atliko lietuvišką baladę „Tiktai tu“.  „Esate tikri profesionalai. Aš neturiu jums jokių ypatingų priekaištų dėl dainavimo, dėl muzikavimo. Tačiau pagal tai, ką aš ką tik mačiau ir girdėjau, pagalvojau, ar jūs galite kovoti su Mios emocionalumu, su jos noru kovoti, laimėti. Aš kažkodėl šioje dainoje to pasigedau,“ – mintimis apie pasirodymą dalinosi muzikos profesionalė Rosita Čivilytė. Kai kurie komisijos nariai teigė šioje dainoje pasigedę dviejų atlikėjų vienybės, tačiau Vaidas paaiškino, jog taip galbūt pasirodė todėl, kad šio kūrinio tekstas yra apie išsiskyrimą. Rene Romkes nuomonė buvo kontraversiška pirmajai. Komisijos svečias teigė, kad Monika ir Vaidas yra puiki pora. Jis netgi pagalvojo, kad sceninis duetas yra pora ir gyvenime.

Pirmojoje finalinio atrankų į „Euroviziją“ vakaro dalyje gerbėjai aktyviai palaikė Mią ir ši balsų skaičiumi pirmavo prieš duetą, tačiau nuskambėjus dainos „This time“ akordams, Vaido ir Monikos palaikymas išaugo ir pralenkė lyderiavusias pozicijas užėmusią Mią. Išgirdusi Mios atliekamą Vienoje Lietuvai atstovausiančio kūrinio versiją, Rosita Čivilytė neslėpė susirūpinimo: „Aš sėdėdama labai jaudinausi dėl tavęs, o dar labiau dėl pritariančiųjų merginų. Bet tu vis tiek moki apginti savo teritoriją, savo žodžius, ir aš esu tau už tai labai dėkinga. Tu esi tikrai verta  „eurovizinės“ scenos, aš pareiškiu tai su visa atsakomybe, bet girdėjau šiek tiek nepatogių gaidų.“

Nuotr. Andžejaus Ruso ( „Eurodiena“)
Nuotr. Andžejaus Ruso („Eurodiena“)

Scenoje uždainavus Vaidui ir Monikai, salėje sėdintys žiūrovai ir komisija neslėpė savo simpatijų, aidėjo plojimai ir šūksniai. „Man nekilo jokių abejonių, kad su šia daina jūs turite važiuoti į „Euroviziją,“ – teigė Ramūnas Zilnys. Jam pritarė ir komisijos svečias Ralf Eilands: „Tai buvo geriausia. Tai yra jūsų daina. Jūs kartu scenoje atrodėte labai gerai. Atrodė, jog jūs visiškai nesijaudinate, esate laisvi,“ – sakė jis. Vaidui ir Monikai komisija skyrė aukščiausius balus. Susumavus juos su žiūrovų balsais, paaiškėjo, kad būtent duetas tapo absoliučiais vakaro lyderiais ir važiuos ginti Lietuvos garbės Vienoje vyksiančiame dainų konkurse.

Kviečiame įvertinti Lietuvos kūrinį:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

12 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
LT united
LT united
prieš 9 metus

tai gal bus kažkada:DDDDD

vitalija
vitalija
prieš 9 metus

Idomu, vaizdo klipo taip ir nebus?

Viola
Viola
prieš 9 metus

Koks skirtumas kiek kartu atlikejas dalyvauja atrankose. Kaip matome, Monika jau 6-ta karta dalyvavo ir vargais negalais laimejo, o Vaidas taip pat 2-a karta. Tik dar neaisku, ar kuris is ju butu laimejes, jei butu dalyvave po viena. 😉

Deividas
Deividas
prieš 9 metus

** pirmiau; ***išsirinkti 😀

Deividas
Deividas
prieš 9 metus

*atrankos

Deividas
Deividas
prieš 9 metus

Jeigu LRT sugalvotų palikti tokį patį antrankos formatą ir kitais metais, tai jis pasiteisintų tik tuo atveju, jeigu pima būtų išrinktas atlikėjas, o tik po to būtų jam renkama daina. Dabartinis variantas nėra teisingas atlikėjų atžvilgiu. Džiugu nors tiek, jog šiemet pavyko iširinkti gan gerą dainą ir gerus atlikėjus. 🙂

analogiskai
analogiskai
prieš 9 metus

Aiste Pilvelyte dalyvavo 9 kartus ir nieko nepese. 😀

gab
gab
prieš 9 metus

Laabai graži daina 🙂

LTU
LTU
prieš 9 metus

Sanna Nielsen, praeitų metų Eurovizijos atstovė dalyvavo net 7 kartus Eurovizijos atrankoje. Tad jei Mia turės užsispyrimo, tai dalyvaus, dalyvaus ir jai pasiseks.

Sedrikas
Sedrikas
prieš 9 metus

Man pvz ta Mia tai nusispjaut, negaleajo ji su ta Daina vaziuot nes butu sudarkius belekaip. Nepateko anais metais, nepateko ir siais reiskias netinka jai tos dainos tai ko dar dalyvaut??

to Inga
to Inga
prieš 9 metus

Ji sake, kad jeigu neliames, eurovizijai uztrenks duris visiems laikams 🙂

Virguliuks
Virguliuks
prieš 9 metus

Nuostabu! Verčiausi buvo važiuoti į Vieną ir vien pasiskaičius kitų šalių komentarus kai duetas laimėjo – tik gera nuomonė, visi palaiko Lietuvą. Tai gal ir mes neverkim dėl tos Mios , nors jai daina visai nelipo, laukime jos kitais metais Eurovizijoje! Ir palaikykime savus <3