RTS nuotr.
Eurovizija 2015 (dalyviai)

Serbijos atstovė 2015 m. „Eurovizijoje“ – Bojana Stamenov

RTS nuotr.
RTS nuotr.

Po dviejų valandų trukmės Serbijos nacionalinės atrankos finalo paaiškėjo, kad Serbijos garbę Vienoje gins Bojana Stamenov su daina „Ceo Svet Je Moj“. Atlikėją palaikė tiek žiūrovai, tiek profesionalų komisija. Visus tris finale skambėjusius kūrinius paruošė 2007 metais „Eurovizijoje“ triumfavusios dainos „Molitva“ autorius Vladimir Graić.

Rezultatai:

  1. Bojana Stamenov „Ceo Svet Je Moj“ (3 komisijos balai / 3 žiūrovų balai)
  2. Aleksa Jelić „Vodi Me“ (2 komisijos balai / 1 žiūrovų balas)
  3. Danica Krstić „Suze Za Kraj“ (1 komisijos balas / 2 žiūrovų balai)

Atlikėja Bojana Stamenov ilgai dainavo tik karaokės vakarėliuose, tačiau 2012 metais sužibėjo vietiniame talentų konkurse, kuriame dėl savo nuostabaus balso sulaukė daugelio žiūrovų dėmesio. Serbijoje ji neoficialiai vadinama vietine Areta Franklin. Bojana neįsivaizduoja savo gyvenimo be muzikos. Ji nekenčia vienatvės, todėl visuomet stengiasi būti su savo artimaisiais. Dainininkė taip pat mėgsta megzti, gaminti ir keliauti. Vieno RTS interviu metu Bojana prisipažino, kad norėtų aplankyti Prancūziją dėl šios šalies meno ir virtuvės, Airiją – dėl gamtos ir alaus, o Ameriką – dėl bliuzo, baikerių, miuziklų, Čikagos ir Las Vegaso.

„Ceo Svet Je Moj“ (liet. „Visas pasaulis yra mano“) – daina apie meilę. Atlikėjai tai yra ypatingas kūrinys ne tik dėl to, jog buvo sukurtas specialiai jai. Bojana išgyvena ją ir scenoje jaučiasi tokia, kokia yra iš tikrųjų. Dainoje pasakojama apie jausmus,  kurie gali priversti žmogų skristi, dainuoti ir visiškai atsiskleisti.

Kviečiame įvertinti:

[starrater tpl=10]

Bojanos Stamenov pasirodymas Serbijos atrankos finale:

Ką manote apie šių metų Serbijos pasirinkimą? Ar į „Euroviziją“ grįžusios šalies atstovė Bojana Stamenov sulauks pripažinimo?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vi
Vi
prieš 9 metus

Serbija faina, man patinka, bent neerzina tom nesamonem neatitinkanciom |Eurovizinio standarto.

Latuf
Latuf
prieš 9 metus

Kolkas paklausiau dainos keleta kartu ir kazkaip nu nezinau neizvelgiu kazko fantastisko bet youtubej tiek topose si daina is top 3 neiseina tiek uz ja ten visi serga labai idomi situacija uzkabins gal dar..

Brat2va
Brat2va
prieš 9 metus

nieko gero

Justas
Administratorius
Justas
prieš 9 metus

Mano nuomone, geriausia daina iš kol kas išrinktų!