Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Eurovizija 2015 (atrankos)

Lietuvos atstovas Vienoje dainuos „This Time“

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Šv. Valentino dienos vakaras tapo lemiamas 2015 metų Lietuvos nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyviams. Priešpaskutinėje atrankos laidoje paaiškėjo, kad jubiliejinėje „Eurovizijoje“ Lietuvos atstovas atliks kūrinį „This time“, kurį parašė Vytautas Bikus ir Monika Liubinaitė. Antroje vietoje liko „The right way“, o trečioje – „Dangerous (S.O.S.)“. Verta paminėti, jog nugalėjusį kūrinį palaikė tiek žiūrovai, tiek komisija.

Lietuvos komisiją šį vakarą sudarė Ramūnas Zilnys, Rosita Čivilytė, Gediminas Zujus ir Vytautas Lukočius.

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Pasirodymus pradėjo Mia. Jau antrąjį kartą šios atrankos metu ji atliko dainą „The right way“. Šiam pasirodymui Mia pasitelkė vienintelį ginklą – savo balsą. „Daina graži, bet ar pakankamai ryški – abejoju“, – pirmuosius komisijos žodžius tarė Ramūnas Zilnys.

Dainą „This time“ atliko dainininkas, kuris ir atsinešė ją į šių metų atranką – Vaidas Baumila. „Daina nėra unikali, bet ji yra pasmerkta sėkmei“, – gerų žodžių negailėjo Rosita Čivilytė. Gediminas Zujus siūlė patobulinti aranžuotę, bet pritarė Rositai, kad daina tikrai gali laimėti.

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Pirmąjį pasirodymų ratą užbaigė Monika Linkytė su daina „Dangerous“. Rosita Čivilytė gyrė Monikos vokalą, bet dainos sėkme „Eurovizijoje“ abejojo. „Man būtų liūdna, jei ši daina laimėtų“, – žodžių į vatą nevyniojo Ramūnas Zilnys.

Antrajame pasirodymų rate Mia atliko dainą „This time“, Vaidas Baumila – „Dangerous“, o Monika Linkytė – „The right way“. Nors komisija balsavo visoms dainoms nuskambėjus tris kartus, tačiau daugiausia žodinio palaikymo po šio turo susilaukė „This time“. Šią dainą taip pat palaikė ir žiūrovai – kelis kartus parodytoje tarpinėje balsavimo lentelėje ji buvo akivaizdi lyderė.

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr

Paskutiniam pasirodymui Mia paruošė didžiulę staigmeną – dainą „Dangerous“ jai atlikti padėjo grupė „Nightlife“. Komisijos nuomone, tai buvo geriausia dainos interpretacija šį vakarą. Vaidas Baumila scenoje vėl pasirodė vienas ir sudainavo „The right way“. Ramūnas Zilnys pripažino, kad neliūdėtų, jei būtent ši daina skambėtų Vienoje. Vakarą užbaigė Monika Linkytė. Ji atliko dainą „This time“ ir susilaukė gerų komisijos narių komentarų. Ramūnas Zilnys eilinį kartą pakartojo, kad tai būtų geriausias Lietuvos pasirinkimas šių metų atrankoje.

Komisijos balai:

  • „This time“ – 12 balų
  • „The right way“ – 10 balų
  • „Dangerous (S.O.S.) – 8 balai

Žiūrovų balai:

  • „This time“ – 12 balų
  • „Dangerous (S.O.S.) – 10 balų
  • „The right way“ – 8 balai

Rezultatai, susumavus balus:

  1. „This time“
  2. „The right way“
  3. Dangerous (S.O.S.)

Visi dalyviai atliko nugalėjusią dainą:

Kitą šeštadienį sužinosime, kuris iš trijų – Vaidas, Mia ar Monika, atstovaus Lietuvai 2015 m. „Eurovizijoje“. Kaip vertinate rezultatus ir ką planuojate palaikyti superfinale?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

8 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Viola
Viola
prieš 9 metus

Sutinku. Uzsienio komisijos vertinimai buvo i pievas. Toks jausmas, kad tiesiog is popieriuko perskaite isankstine nuomone. Ir apskritai, nereikalinga ta uzsienio komisija. Kodel musu atrankos rezultatus turi nulemti subjektyvi kazkokiu 3-ju konkuruojanciu saliu atstovu nuomone?

Deividas
Deividas
prieš 9 metus

Beje, gal tik man vienam užkliuvo, bet užsienio komisijos vertinimai nebuvo tiesioginiai ir spėju, kad jie net nematė pasirodymų, kurie vyko tiesioginio eterio metu. Gal ir klystu…

pelikanas
pelikanas
prieš 9 metus

Pritariu Deividui. Aibė klaidų. Antrąjame filmavime: balsuokite už savo favoritus, o kad mano favoritas bus nauju numeriu nė žodžio… 🙂
Netgi užsienio vertintojai lrt portale įvardinti ne tie kurie buvo ištikrųjų. Olandijos vertintojas buvo vienintelį kartą, o įvadintas dviejuose vertinimuose…. 🙂
Vakar balsavau už vieną dainą – prabalsavau už kitą :). Po Deivido komentaro net peržiūrėjau laidą ir supratau, kad balsavau būtent tuo metu, kai ILGĄ LAIKĄ rodė 02 su užrašu The right way .
Už visas dainas galite balsuoti po penkis kartus – pasakė Nainė. Tai čia dėl to, jei besiklausydami persigalvosite ???? Gal būtų teisinga išklausyti visas dainas , dar geriau pakartoti ištraukas ir tada paleisti balsavimą…?
Nemanau , kad laidos rengėjai to nežino , o jei žino : kodėl taip?
Tiesiog klaidos bado akis ir nereguoti į jas neįmanoma. Netgi jei tos klaidos nekeičia rezultato- tai labai „neskanu”.

Me
Me
prieš 9 metus

Kad žiūrovų balsavime dangerous 2 vietoj buvo, pataisykit straipsnį, Ačiū

Rokas
Rokas
prieš 9 metus

Ir Dangerous žiūrovų balsavime buvo antra, tik Valinskas buvo blogai informuotas ir pas jus blogai parašyta

...
...
prieš 9 metus

Ir Valinsko nusipezejimai tiesioginiame eteryje

Deividas
Deividas
prieš 9 metus

Kokybės prasme buvo prasčiausia laida iš visų. Problemų būta ne tik dėl įgarsinimo, bet ir apšvietimo. Na, suprantu, kad transliacija tiesioginė, bet žiūrovai neturėtų būti klaidinami numeriais, kuriais reikia balsuot už dainas. Vedejai bent jau galėtų teisingai perskaityt rezultatus (sumaišė vietom dainas ir net nepasitaisė) ir žinoti, kuri daina surinko daugiausiai balų lrt.lt puslapyje. Komisija perdėtai šališka. O kur dar ta mistinė galutinė lentelė su atlikėjais, nors visą vakarą balsuota už dainas…