esctoday.com nuotr
Eurovizija 2015 (atrankos)

Vokietija praskleidė pretendentų atstovauti šaliai „Eurovizijoje“ šydą

esctoday.com nuotr.
esctoday.com nuotr

Nacionalinis Vokietijos transliuotojas atskleidė keturiolika iš šešiolikos dainų fragmentų, besivaržysiančių dėl galimybės atstovauti šaliai Vienoje vyksiančioje „Eurovizijoje 2015“. Atrankos į dainų konkursą nugalėtojas paaiškės kovo 5 dieną „TUI“ arenoje, Hanoverio mieste.

Dėl laimingojo bilieto ginti Vokietijos garbę šių metų „Eurovizijoje“ iš viso kovos aštuoni dalyviai. Septyni iš jų į atrankos finalą buvo deleguoti Vokietijos nacionalinio transliuotojo NDR, „Brainpool“, „Sony Music“, „Universal Music“, „Warner Music“ kompanijų bei „Popwellen“ ir jaunimo radijo ARD komisijos sprendimu.

 

Septyni Vokietijos nacionalinės atrankos pasirodymai, patekę į finalą (kūrinį galite išgirsti, paspaudę pavadinimą):

  1. Farenhaidt – „Frozen silence“„Mother earth“;
  2. Alexa Feser „Gluck“„Das Gold von Morgen“;
  3. Mrs. Greenbird – „Shine, shine“ , „Take my hand“;
  4. Andreas Kümmert – „Home is in my hands“„Heart of stone“;
  5. Laing – „Zeig deine Muskeln“; „Wechselt die Beleuchtung“;
  6. Noize Generation – „Song for you“, „Crazy now“;
  7. Faun „Horst du die Trommeln“„Abshied“.

 

Aštuntasis varžovas paaiškės vasario 19 dieną Hamburge vyksiančiame „Wildcard“ koncerto atrankos ture. Jo metu susirungs dešimt pretendentų, iš kurių vienas iškovos pergalę ir pateks į atrankos finalą greta kitų septynių ten dalyvausiančių dalyvių.

Nacionalinį Vokietijos atrankų į „Euroviziją“ finalą ves Barbara Schöneberger. Aštuoni dalyviai iš viso turės atlikti po du kūrinius. Tačiau pirmiausia kiekvienas iš jų sudainuos po vieną dainą. Tokiu būdu, balsuojant žiūrovams, bus atrinkti keturi verčiausi atlikėjai, kurie tęs kovą. Kitame finaliniame etape keturi dalyviai atliks savo antruosius kūrinius. Vėliau dvi daugiausia klausytojų simpatijų sulaukusios dainos varžysis dėl galimybės reprezentuoti Vokietiją „Eurovizijoje 2015“. Trečiajame etape žiūrovai, skirdami savo lemtinguosius balsus, nuspręs, kuriam iš likusių dviejų pretendentų atiteks garbė vykti į Vieną.

Ar pavyks Vokietijai šiemet nurungti visus konkurentus ir trečiąjį kartą savo šaliai iškovoti pergalę, sužinosime gegužės 23 dieną Vienoje vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurso finale.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Mindaugasss
Mindaugasss
prieš 9 metus

Farenhaidt – Mother earth mano manimu turi labai daug sansu laimeti.

uhu ;D
uhu ;D
prieš 9 metus

uz kummerta ;D fanas nuo vokisko voice ;D

as
as
prieš 9 metus

Visos dainos gana neblogos, bus iš ko rinktis 😉 Bet man labiausiai Farenhaidt repertuaras patiko 😉