Eurovizija 2015 (atrankos)

Šeštajame nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos filmavime – geriausiųjų trejetuko rinkimas

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Vasario 3-osios vakarą LRT didžiojoje studijoje vėl skambėjo „Eurovizijos“ dainos, o dalyviai įvairiausiais būdais stengėsi įtikti užsienio ir Lietuvos komisijai, kuri liko nepasikeitusi nuo praėjusios savaitės. Priminsime, kad ją sudarė Ramūnas Zilnys, Darius Užkuraitis, Rosita Čivilytė ir Gintaras Rinkevičius. Laidos pradžioje paaiškėjo, kad šį vakarą bus atliktos visos atrankoje likusios dainos. Kadangi atrankoje liko 9 dainos ir 5 atlikėjai, tai reiškė, kad viena daina bus atlikta duetu.

Vakarą pradėjo Mia, atlikusi dainą „Feel my love“. Pasirodymą pagyvino dvi šokėjos, scenoje buvo daug veiksmo, tačiau komisijos tai nepapirko. „Man patinka, kaip jūs dainuojate, bet šokėjos nepatiko“, – teigė dirigentas Gintaras Rinkevičius. Ramūnas Zilnys pasigedo Mios šypsenos, o Dariui Užkuraičiui pasirodymas suteikė viltį, kad daina nėra tokia bloga, kaip jam atrodė anksčiau.

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Dar vienas duetas šių metų atrankoje – Vaidas Baumila ir Monika Linkytė. Daina „This time“ skambėjo įprastu tempu, bet atlikėjų energija pakerėjo ir studijoje susirinkusius žiūrovus, ir lietuviškąją komisiją. Ramūnas Zilnys ir Darius Užkuraitis gyrė tiek duetą, tiek dainą. Gintaras Rinkevičius negailėjo komplimentų: „Jūs labai tinkat vienas kitam, man labai patiko, tikiuosi, kad patiks ir publikai.“ Komisija gyrė atlikėjų drąsą ir nekart pabrėžė, kad atlikėjų bučinys paliko neišdildomą įspūdį.

Trečiasis šio vakaro pasirodymas – Edgaro Lubio atlikta daina „Not perfect“. Kaip ir Mios pasirodyme, Edgarui talkino dvi virvėmis surištos šokėjos. „Daina gera, bet pasirodymo minties iki galo nesupratau“, – teigė Ramūnas Zilnys. Jam pritarė Darius Užkuraitis, o Rosita Čivilytė svarstė, ar daina nėra per sunki „Eurovizijai“.

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Pirmąjį pasirodymų ratą užbaigė Jurgis Bruzga, atlikęs dainą „The right way“. „Kažkas buvo ne taip, – pastebėjo Darius Užkuraitis. – Tu puikus vokalistas, tikiuosi, kad su antra daina pasiseks labiau.“ Rosita Čivilytė teigė, jog Jurgis tikriausiai yra per geras „Eurovizijai“.

Komisijos balai po pirmųjų dalyvių pasirodymų:

12 – Vaidas Baumila;
10 – Monika Linkytė;
8 – Mia;
7 – Jurgis Bruzga;

6 – Edgaras Lubys.

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Antrąjį pasirodymų ratą pradėjo Mia su daina „Flying“ ir Monika Linkytė su „Dangerous“. Prieš komisiją abi atlikėjos stojo kartu. Gintaras Rinkevičius liko sužavėtas Mios pasirodymu: „Man labai patiko, tu buvai geresnė už dainą.“ Komisijai užkliuvo Monikos skrybėlė, bet visi kaip susitarę gyrė jos dainavimą. Paklaustas, kurį iš šių pasirodymų siųstų į „Euroviziją“, Ramūnas Zilnys žodžių į vatą nevyniojo: „Geriau daryti pertrauką ir nedalyvauti išvis.“

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Vaidas Baumila repo stiliumi atliko dainą „Take my love“, o Edgaras Lubys, pasitelkęs gitarą, sudainavo „No more tears“. Ramūnas Zilnys vėl svarstė, kad nė vienas pasirodymas nebuvo vertas „Eurovizijos“ dainų konkurso scenos. „Paprastai ir neblogai sudainavote dainą“, – Edgarą Lubį pagyrė Gintaras Rinkevičius, kuris į „Euroviziją“ visgi siųstų Vaidą. Dariui Užkuraičiui Vaido pasirodyme pritrūko laisvumo, o Rosita Čivilytė Edgarui linkėjo nebūti tokiam piktam.

Paskutinysis šį vakarą pasirodė Jurgis Bruzga. Sudainavęs dainą „Sound of colours“, atlikėjas susilaukė gerų žodžių iš komisijos. „Viskas buvo labai gerai, bet laukiu iš tavęs netikėtumų“, – sakė Rosita Čivilytė. O Ramūnas Zilnys džiaugėsi, kad Jurgis vienintelis antrajame ture pasirodė ne blogiau nei pirmajame. „Esi pozityviausias šių metų atrankos dalyvis ir tokios dainos tau tinka, tad linkiu dainuoti jas ir toliau!“ – džiaugėsi Ramūnas Zilnys.

Komisijos balai po antrųjų dalyvių pasirodymų:

12 – Mia;
10 – Monika Linkytė;
8 – Vaidas Baumila;
7 – Edgaras Lubys;

6 – Jurgis Bruzga.

Susumavus abiejų turų balus, bendra Lietuvos komisijos lentelė atrodo taip:

6 laidos lt

Šį šeštadienį, vasario 7 dieną, susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, atranką paliks 2 atlikėjai ir 6 dainos. Taip Lietuva bus pasiruošusi nacionalinės „Eurovizijos“ dainų konkurso finalui – liks 3 atlikėjai ir 3 dainos.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Isfeero
Isfeero
prieš 9 metus

Na,net sunku dabar pasakyti,kas vertesnis važiuoti,.Sakyčiau visi keturi: Mia, Edgaras, Monika ir Vaidas,.Na dėl pastarojo tai,.Nežinau ką komisija jame mato,bet aš išskyrus neblogą balso tembrą daugiau nieko,tik labai idomu,kaip jis atrodys ir klausysis duete,.O Dėl Jurgio,na man viso projekto metu stebint jį susidarė toks įspūdis,kad jis tikrai per geras ir per nelyg intelektualus eurovizijai,.Jo pasirodymai,kad ir paprasti,bet gilūs,žiūri ir galvoji,kad jis tau nori pasakyti kažką svarbaus,tik kitaip,.O eurovizija viso labo pigių triukų šiukšlynas,te reikia nebanalaus šau,kvailos dainelės,kurios niekaip negalėsi išmesti iš galvos,kad ir kaip norėtum,o po pastarūjų metų dar ir skandalo,.:)) viskas daug lengviau nei atrodo,.Tik nesuprantu,kodėl Lietuva bando atrinkti kažkokį auksinį balsą,talentų talentą,vėliau uždėti jam dainą (sulaikytą),kad niekas nebūtų užeita už ribų,kažkokios tik pribaltijos šalims būdingos keistos estetikos,.