Eurovizija 2015 (atrankos)

Aktualiausių „Eurovizijos“ naujienų dešimtukas

  1. Čekijos nacionalinis transliuotojas ČT pranešė, jog šalies garbę ginsiantį kūrinį paruoš Ondřej Soukup – vienas geriausių Čekijos muzikantų. Ondřej jau seniai bendradarbiauja su garsiausiomis čekų bei slovakų muzikos estrados žvaigždėmis ir kuria filmų garso takelius. Šiuo metu autorius ruošia tris dainas. Oficiali ketvirtojo čekų „eurovizinio“ kūrinio premjera turėtų įvykti kovo mėnesį.

  2. belarus_640Baltarusijos atstovai Uzari ir Maimuna patvirtino, jog nesiruošia keisti konkursinio kūrinio. Tiesa, dainos „Time“ aranžuotė bus šiek tiek patobulinta. Šiuo metu atlikėjai aktyviai koncertuoja ir reklamuojasi įvairiose Baltarusijos televizijos laidose, kad kuo daugiau žiūrovų galėtų susipažinti su jų kūriniu. Netrukus duetas turėtų koncertuoti ir užsienyje.

  3. armenia_640Gohar Gasparyan pranešė, kad Armėnija šių metų atstovą išsirinks uždarai. Jo vardas bus paskelbtas vasario mėnesį ir turėtų tapti didele staigmena „Eurovizijos“ gerbėjams. Komentatoriai aktyviai spėlioja, kas veš Armėnijos vėliavą į Vieną. Tarp galimų kandidatų minimi praėjusių metų šalies atstovai, grupė „System of a down“, ir „Vaikų Eurovizijos“ nugalėtojas Vladimir Arzumanyan.

  4. greece_640Graikų televizija NERIT pradėjo derybas su muzikos prodiuseriais, kurie galėtų pasiūlyti savo atlikėjams dalyvauti atrankoje. Finalas turėtų įvykti kovo pradžioje. Kol kas nėra jokios informacijos apie konkursu susidomėjusius dainininkus. Akivaizdu, jog graikų atranka kiekvienais metais sulaukia vis mažiau tiek atlikėjų, tiek konkurso gerbėjų dėmesio.

  5. poland_640Populiari Lenkijos atlikėja Doda patvirtino, jog šiemet gavo TVP pasiūlymą dalyvauti „Eurovizijoje“. Vokalistė prisipažino, kad labai norėtų važiuoti į konkursą, nes nebijo iššūkių ir žino, kokį pasirodymą galėtų atlikti. Šiandien TVP paskelbė, kad savo sprendimą oficialiai praneš kovo mėnesį. Neseniai Doda pristatė singlą „Riotka“, kuris sulaukė nemažai šalies klausytojų dėmesio.

  6. norway_640Sausio 21 dieną sužinosime, kas dalyvaus Norvegijos nacionalinėje atrankoje. Pirmą kartą „Melodi Grand Prix“ atranka bus sutrumpinta iki vienos laidos – finalo, kuriame išvysime 10 atlikėjų. Jie pristatys savo kūrinius pritariant orkestrui. Finalas įvyks kovo 14 dieną „Oslo Spectrum“ arenoje, o vedėjais taps Kare Magnus Bergh ir Silya.

  7. denmark_640Danai nusprendė šiek tiek pakeisti atrankos formatą. Pirmą kartą konkursiniai kūriniai bus paviešinti likus savaitei iki finalo, kad klausytojai galėtų tinkamai juos įvertinti ir objektyviai balsuoti už labiausiai patikusį. DR jau išsirinko dešimt finalininkų, o jų vardus sužinosime sausio 26 dieną. Šiemet bus skelbiami kiekvieno regiono balsavimo rezultatai. Atrankos finalas įvyks vasario 7 dieną.

  8. portugal_640Portugalų televizija RTP patvirtino, kad naujasis šalies atstovas bus išrinktas tradicinėje muzikos šventėje „Festivale de Cancao“. Nacionalinis transliuotojas jau pakvietė dvylika autorių teikti paraiškas ir vis dar svarsto, kiek etapų sudarys atranką – vienas (finalas) ar du (pusfinalis ir finalas). Didysis finalas turėtų vykti kovo mėnesio pradžioje.

  9. bulgaria_640Neoficialiai šnekama, jog 2015 metų „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Bulgarijoje, kadangi italų televizija RAI nuo pat pradžių vengė kalbų apie renginio organizavimą. Europos transliuotojų sąjunga patvirtino, kad konkursą šiuo metu nori rengti dvi šalys. Galutinį sprendimą turėtume sužinoti mėnesio gale.

  10. austria_64060-osios jubiliejinės „Eurovizijos“ sceną projektuos Florian Wieder, kuris buvo atsakingas už konkurso scenas Diuseldorfe ir Baku. Be to, Wieder dirbo televizijos projektuose „X-Factor“ ir „Dancing with the stars“. Pagal pradinę mintį, konkurso scena turėtų būti susijusi su šūkiu „Tieskime tiltus“ ir simbolizuoti tiltą, jungiantį praeitį ir ateitį.
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus