Eurovizija 2015 (atrankos)

Paskelbti Vokietijos, Serbijos, Slovėnijos ir Islandijos atrankų dalyviai

NDR nuotr.
NDR nuotr.

Vokietijos televizija paskelbė atlikėjų, susikausiančių dėl galimybės pasirodyti „Eurovizijoje“, sąrašą:

  1. Alexa Feser
  2. Andreas Kummert
  3. Fahrenheidt
  4. Faun
  5. Laing
  6. Mrs. Greenbird
  7. Noize Generation

Po vasario 19 dieną vyksiančio „Wildcard“ finalo prie septyneto prisijungs dar vienas atlikėjas. Atrankos formatas išliks be pokyčių, o finalas bus padalytas į tris dalis. Pirmame etape visi dalyviai atliks po vieną kūrinį, antrame – keturi geriausieji atliks savo antrą kūrinį. Trečiame etape du superfinalistai atliks po vieną labiausiai žiūrovams patikusį kūrinį. Finalas vyks kovo 5 dieną.


RTS nuotr.
RTS nuotr.

Nors Serbija šiemet „Eurovizijai“ siūlo tik tris dainas, tačiau planuoja dviejų dienų atranką, startuosiančią vasario 14 dieną. Pirmą dieną žiūrovai stebės tik svečių pasirodymus ir išgirs konkursinių dainų fragmentus, o vasario 15 dieną galėsime galutinai įvertinti visas tris dainas. RTS patvirtino, kad atrankos finale pasirodys trys atlikėjai:

  1. Bojana Stamenov
  2. Danica Kristić
  3. Aleksa Jelić.

Kūrinius „Eurovizijai“ ruošė kompozitorius Vladimir Graicia. Visos trys dainos yra skirtingų stilių – Danica atliks baladę, Aleksa – greitą kūrinį, o Bojana pristatys galingą dainą, turinčią socialinę žinutę. Nugalėtoją rinks žiūrovai ir komisija.


Slovėnijos televizija atskleidė atrankos į „Euroviziją“ dalyvių vardus. Praėjusį mėnesį RTVSLO pranešė, jog į šalies atranką buvo atsiųstos 145 paraiškos. Komisija, kuriai priklausė du kartus „Eurovizijoje“ pasirodžiusi Darja Svajger ir „EMA 2015“ vadovas Aleksandr Radić, atrinko aštuonis geriausius kūrinius.

RTVSLO nuotr.
RTVSLO nuotr.

„EMA 2015“ dalyviai:

  1. Alya & Neno Belan
  2. Clemens
  3. I.C.E.
  4. Jana Šušteršič
  5. Maraaya
  6. Martina Majerle
  7. Rudi Bučar
  8. Tim Kores-Kori

Verta paminėti, jog Martina Majerle septynis kartus buvo kelių šalių atstovų pritariančiąja vokaliste. Jai dainą sukūrė garsus kompozitorius Andrej Babić. Taip pat į atrankas grįžta atlikėja Alya, kuri įrašė 2015 metų Pasaulio vyrų rankinio čempionato himną. Duetą „Maraaya“ sudaro kompozitorius Raay ir jo žmona Marjeta, o Jana Šušteršič yra nugalėjusi vietiniame talentų projekte. Slovėnijos nacionalinės atrankos finalas įvyks vasario 28 dieną.


Islandijos nacionalinis transliuotojas RUV paskelbė nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ dalyvių sąrašą. Televizija gavo 258 kūrinius, sukurtus tiek atrankų veteranų, tiek naujokų. Beje, jauniausiam kompozitoriui neseniai sukako šešiolika metų.

Atrankos dalyvių ir jų kūrinių sąrašas:

RUV nuotr.
RUV nuotr.
  1. Regína Ósk – „Aldrei of seint“
  2. Stefanía Svavarsdóttir – „Augnablik“
  3. Bjarni Lárus Hall – „Brotið gler“
  4. SUNDAY – „Fjaðrir
  5. CADEM – „Fyrir alla“
  6. Elín Sif Halldórsdóttir – „Í kvöld“
  7. Friðrik Dór – „Í síðasta skipti“
  8. María Ólafsdóttir – „Lítil skref“
  9. Haukur Heiðar Hauksson – „Milljón augnablik“
  10. Erna Hrönn Ólafsdóttir – „Myrkrið hljótt“
  11. Björn and friends – „Piltur og stúlka“
  12. HINEMOA – „Þú leitar líka að mér“

Tarp dalyvių matome „Euroband“ dueto narę Regíną Ósk, kuri 2008 metais kartu su Friðrik Ómar jau pasirodė „Eurovizijos“ scenoje. Islandų atranką sudarys trys laidos – du pusfinaliai sausio 31 ir vasario 7 dienomis bei finalas vasario 14 dieną.

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus