Eurovizija 2015 (atrankos)

Čekija grįžta į „Eurovizijos“ dainų konkursą!

czech
Indrek Galetin (EBU) nuotr.

Europos Transliuotojų sąjunga pranešė, jog Čekijos Respublika dalyvaus 2015 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse. „Mes labai džiaugiamės, kad Čekija po penkerių metų pertraukos nusprendė grįžti į konkursą. Taip 60-osios „Eurovizijos“ metinės bus pažymėtos su dar pilnesne šeima“, – pasakojo Jon Ola Sand.

Įdomiausia, jog čekai iki šiol „Euroviziją“ vertino gan negatyviai ir 2009 metais dėl silpnų pasiekimų nusprendė iš konkurso pasitraukti. Šį kartą Marketa Stinglova iš ČT teigia, jog televizijos vadovybė džiaugiasi sugrįžimu į šį „nuostabų konkursą“ ir tikisi pristatyti aukščiausios kokybės dainą. Jau žinoma, kad šalies atstovą ir dainą uždaru būdu išrinks specialiai suburta komisija.

Čekija debiutavo „Eurovizijoje“ 2007 metais ir tąkart su roko grupe „Kabat“ užėmė paskutinę vietą pusfinalyje. Kitais metais populiariosios muzikos atlikėja Tereza Kerndlova surinko 9 balus ir pelnė 18 vietą pusfinalyje. Tai kol kas yra geriausias Čekijos rezultatas konkurse. Čekų kelionė „Eurovizijoje“ pasibaigė 2009 metais, kai grupė „Gypsy.cz“ su kūriniu „Aven Romale“ pusfinalyje negavo nė vieno balo.

Tikimės, jog šį kartą šalis rimtai nusiteikė muzikinei kovai ir paruoš iš tiesų dėmesio vertą pasirodymą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus