Eurovizija 2015 (dalyviai)

Nyderlandų atstovė Vienoje – Trijntje Oosterhuis

3094373808Jau savaitę sklandę gandai apie galimą Nyderlandų atstovę kitų metų „Eurovizijoje“ šiandien galutinai buvo patvirtinti nacionalinio transliuotojo – į Austriją vyks patyrusi šalies atlikėja Trijntje Oosterhuis. Kūrinį, kuris skambės Vienoje kitų metų gegužę, sukurs 2013 metais šalies garbę gynusi ir tuomet 9 vietą užėmusi Anouk.

41-erių Trijntje Oosterhuis Nyderlandų muzikos pasaulyje žinoma jau daugiau nei 20 metų. 1990 kartu su savo broliu įkūrė grupę „Total Touch“, su kuria 1996 ir 1998 metais išleido populiarumo sulaukusius albumus. Kiek vėliau atlikėja pradėjo solinę karjerą, 1999 metais Trijntje išleido Stevie Wonder’io perdainuotų kūrinių albumą, o po ketverių metų dienos šviesą išvydo ir pačios atlikėjos dainų rinkinys. Iki šios dienos moteris iš viso yra išleidusi 9 albumus, iš kurių trys tapo auksiniai, o du – platininiai. Įdomu tai, jog naujausio Trijntje albumo, kuris pasirodė 2012 metais, dainų autorė yra Anouk.

Viena žymiausių šalies atlikėjų yra atlikusi bendrų kūrinių su tokiomis pasaulio garsenybėmis kaip Andrea Bocelli ar Lionel Richie. Šiuo metu Trijntje yra neseniai susikūrusio merginų kolektyvo „Ladies of Soul“ narė, taip pat viena iš muzikinio projekto „The Voice“ („Balsas“ – liet.) teisėjų (tame pačiame projekte teisėjauja ir šiųmetinio Nyderlandų atstovų dueto narė Ilse DeLange).

Verta paminėti, jog Nyderlandų nacionalinis transliuotojas (AVROTROS) jau trečius metus iš eilės į dainų konkursą atstovą išrinko uždarai. Vis dėlto kol kas šis metodas pasiteisino, nes pastaruosius dvejus metus šalis sėkmingai iškovojo vietas pirmajame dešimtuke.

Jubiliejinėje „Eurovizijoje“ Nyderlandai pasirodys viename iš dviejų pusfinalių, vyksiančių gegužės 19–21 dienomis.

Kviečiame paklausyti keletą atlikėjos atliekamų kūrinių:

„Knocked Out“:

 „Face In the Crowd“ (duetas su Lionel Richie):

„Vlieg Met Me Mee“

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus