Eurovizija 2015 (renginys)

Austrijos transliuotojas 2015 metų „Eurovizijos“ dalyvius sukvies į sostinę Vieną

1280px-Wiener_Stadthalle_Aussen_2008Gegužės 10-oji – ypatinga diena Austrijai. Po 46 metų pertraukos šalis triumfavo „Eurovizijos“ dainų konkurse, o nugalėtoja Conchita Wurst sugrąžino populiariausią dainų konkursą Europoje į Austriją. Rengiant konkursą kyla daug organizacinių klausimų, vienas iš jų – kuriam miestui suteikti teisę rengti „Euroviziją“? Pagrindiniais pretendentais buvo laikomi trys miestai – Gracas, Insbrukas ir Viena. Favorite laikyta sostinė, o Austrijos transliuotojas ORF šiandien išsklaidė miglą dėl šio klausimo – jubiliejinis 60-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas 2015 metais vyks Austrijos sostinėje Vienoje.

„Viena yra muzikos ir menų miestas Europos širdyje. Visi kartu darysime viską, kad sėkmingai surengtume 60-ąjį „Eurovizijos“ dainų konkursą.“ – sakė generalinis ORF direktorius Alexander Wrabetz. „Mes esame patenkinti ORF sprendimu konkursą rengti Vienoje. Miestas turi patirties ir puikias galimybes surengti svarbiausią pramoginį renginį pasaulyje. Esu tikras, kad bendradarbiaudami su Viena, ORF ir Europos transliuotojų sąjunga gegužę sukursime įspūdingą šou.“ – pridūrė vykdomasis Eurovizijos dainų konkurso prodiuseris Jon Ola Sand.

2015 metų „Eurovizijos“ dainų konkursas gegužės 19, 21 ir 23 dienomis bus surengtas iki 16 000 žmonių talpinančioje Wiener Stadthalle arenoje. Joje jau yra koncertavusios tokios pasaulinio lygio žvaigždės kaip Bob Dylan, Robbie Williams, Justin Bieber, Lady Gaga ir 1988-ųjų metų „Eurovizijos“ nugalėtoja Celine Dion.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vee
Vee
prieš 9 metus

Insbrukas…. ;((((