Sander Hesterman (EBU) nuotr.
Eurovizija 2014 (renginys)

Šiandien – pirmasis 59-osios „Eurovizijos“ pusfinalis!

esc logoŠiandien Danijos sostinėje prasidės tai, ko Europa laukė visus metus – 59-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Nuo 22.00 val. (Lietuvos laiku) daugybės žiūrovų akys nukryps į šešiolikos valstybių atstovus, kurie savo kūriniais sieks palikti kuo geresnį įspūdį ir iškovoti vieną iš dešimties bilietų į šeštadienio finalą.

Pusfinalio nugalėtojus rinks žiūrovai ir komisija, kurią kiekvienoje šalyje sudaro 5 muzikos industrijos profesionalai. Tiesa, žiuri savo žodį jau tarė stebėdami pirmadienio vakarą vykusios antros generalinės repeticijos įrašą. Kiekvienoje šalyje komisija surikiuos šio vakaro pasirodymus nuo geriausio iki prasčiausio, tą patį balsuodami padarys žiūrovai, o susumavus rezultatus kiekviena šalis dešimčiai dalyvių skirs bendrus taškus nuo 1 iki 12.

Be pusfinalyje dalyvaujančių šalių, balsavimo teisę šį vakarą taip pat turės Italija, Prancūzija ir Danija. Lietuvos žiūrovai šiandieninį koncertą tik stebės ir balsavimo teisės neturės.

Renginį stebėti galite per televizorių, LRT kanalu, internetu – oficialioje „Eurovizijos“ svetainėje, paspaudę čia (būtina turėti specialų transliacijos įskiepį) arba LRT interneto puslapyje. Renginio metu taip pat laukiame skaitytojų mūsų „Eurovizijos“ pokalbių „Skype“ kambaryje, kuriame galėsite diskutuoti kartu su kitais konkurso žiūrovais.

Visus skaitytojus taip pat kviečiame pabandyti laimėti puikų prizą – kiekvienas, kuris prieš renginį arba renginio metu (iki pat balsavimo sustabdymo) mūsų „Facebook“ puslapyje, tam skirtoje vietoje komentuodamas, atspės visus dešimt finalistų, laimės „Eurovizijos“ ženkliuką.

Sander Hesterman (EBU) nuotr.
Sander Hesterman (EBU) nuotr.

Apie „Eurovizijos“ pradžią tradiciškai praneš Europos Transliuotojų Sąjungos vinjetė ir skambantis konkurso himnas. Pirmiausia persikelsime į pernai Švedijoje vykusi konkursą, kur pergalę išplėšė danė Emmelie de Forest. Tuomet išvysime „Only teardrops“ skambančią Europos gyventojų lūpomis. Galiausiai, vaizdas persikels į sceną, kur pergalę atnešusį kūrinį atliks jaunieji solistai, o vėliau ir Emmelie.

Tuomet išvysime ir šių metų vedėjų trijulę – Nikolaj Koppel, Lise Rønne ir Pilou Asbæk. Vedėjams trumpai pristačius konkurso taisykles, prasidės 16-os valstybių pasirodymai.

Šalis Atlikėjas Daina
01. Armėnija Aram MP3 Not Alone
02. Latvija „Aarzemnieki“ Cake To Bake
03. Estija Tanja Amazing
04. Švedija Sanna Nielsen Undo
05. Islandija „Pollapönk“ No Prejudice
06. Albanija Hersi Matmuja One Night’s Anger
07. Rusija The Tolmachevy Sisters Shine
08. Azerbaidžanas Dilara Kazimova Start A Fire
09. Ukraina Maria Yeremchuk Tick-Tock
10. Belgija Axel Hirsoux Mother
11. Moldova Cristina Scarlat Wild Soul
12. San Marinas Valentina Monetta Maybe (Forse)
13. Portugalija Suzy Quero Se Tua
14. Nyderlandai „The Common Linnets“ Calm After The Storm
15. Juodkalnija Sergej Ćetković Moj Svijet
16. Vengrija András Kállay-Saunders Running

Petraukos:

1) Tarp Islandijos ir Albanijos (reportažas apie „Eurovizijos“ rekordus);
2) Tarp San Marino ir Portugalijos (dar vienas reportažas apie „Eurovizijos“ rekordus).

Kad „Euroviziją“ stebėti būti smagiau, paruošėme lenteles, kurias atsispausdinę, prieš televizijos ekranus turėsite visų dalyvių sąrašą bei galėsite vertinti pasirodymus. Paprasta lentelės versija skirta vienam žmogui, o horizontali, su didesniu laukeliu įvertinimams – keliems asmenims.

Atsisiųsti:

Pirmas pusfinalis (vertikali)
Pirmas pusfinalis (horizontali)

Po visų pasirodymų, vedėjai paskelbs apie balsavimo pradžią ir išvysime visų pasirodymų pakartojimus. Per penkiolika balsavimui skirtų minučių scenoje išvysime choreografinį pasirodymą, įkvėptą Hanso Kristiano Anderseno pasakos „Bjaurusis ančiukas“. Kiek vėliau matysime ir reportažą, kuriame būsime nukelti į šmaikštų turą po Danijos sostinę ˜Kopenhagą.

Galiausiai, atėjus metui vakaro kulminacijai, atsitiktine tvarka bus paskelbtos dešimt šalių, dalyvausiančių šeštadienio finale.

Linkime gražaus vakaro su „Eurovizijos“ konkursu!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
ruslanas
ruslanas
prieš 9 metus

as uz braliukus latvius,visai smagi daina siemet

voot
voot
prieš 9 metus

Mano nuom. kas pateks ir nepateks 🙂
1.+Armėnija
2.-Latvija
3.+Estija
4.+Švedija
5.-Islandija
6.-Albanija
7.+Rusija
8.+Azerbaidžanas
9.+Ukraina
10.+Belgija
11.-Moldova
12.-San Marinas (norečiau kad patektų,bet nemanau) 🙁
13.-Portugalija
14.+Nyderlandai
15.+Juodkalnija
16.+Vengrija

;
;
prieš 9 metus

VISI PALAIKOM SAN MARINA!!!!!!! 🙂