Sander Hesterman (EBU) nuotr.
Eurovizija 2014 (renginys)

Žaismingas šeimininkų pasirodymas

Iš Kopenhagos praneša „Eurodienos“ reporterė Aušrinė Visockytė

Sander Hesterman (EBU) nuotr.
Sander Hesterman (EBU) nuotr.
Sander Hesterman (EBU) nuotr.
Sander Hesterman (EBU) nuotr.

Po skambios Emmelie de Forest pergalės, šiais metais atstovauti Danijai patikėta dar vienam jaunam atlikėjui Basim. Jis Kopenhagoje vykstančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse atliks linksmai skambančią dainą „Cliché Love Song“.

Spaudos centre įsijungus vaizdui iš arenos, ekranuose matome tamsoje skendinčią salę. Būtent tamsoje stovėdamas dainininkas Basim pradeda dainuoti savo kūrinį. Pasirodymo metu scenoje be pagrindinio atlikėjo dar matome tris jam pritariančius vokalistus ir du šokėjus – visi šeši asmenys, skambant muzikai, nepaliaudami šoka. Intensyvus šokis puikiai atspindi dainos žaismingumą. Judesiuose akivaizdžiai pastebimas atsipalaidavimas – galbūt dėl to, kad Basim nėra ko jaudintis – jį vis tiek audringai palaikys finalą stebintys žiūrovai. Be to, kaip dažnai būna, šiais metais šeimininkų šansai puikiai pasirodyti finale vertinami labai gerai.

Scenos apipavidalinimas viso pasirodymo metu beveik nekinta – vyrauja tamsa, kurią pagyvina geltonai ir raudonai šviečiančios lemputės, retkarčiais nušviečiančios visą aplinką. Ir atlikėjas, ir kiti ekrane matomi asmenys vilki kostiumus – galima manyti, kad tokiais drabužiais apsirengę danai pasirodys ir didžiajame „Eurovizijos“ dainų konkurso finale šeštadienį.

Per paskutinį bandymą Danijos pasirodyme matomi keli pakeitimai – kūrinio pabaigoje intensyviausioje priedainio vietoje visą aplinką ryškiai nušviečia pirotechnika. Be to, į sceną atgabenamas didžiulis atlikėjo Basim plakatas, kuris pirmiausia tiesiog ramiai kabo, bet pačioje numerio pabaigoje nukrenta ant grindų.

Pastebima, kad dainos pradžioje (per pirmą bandymą) Basim vokalas neskambėjo labai užtikrintai, buvo ir nemažai netikslių natų. Tačiau su kiekvienu vėliau vykusiu bandymu vaikinas vis geriau susitvarkė su savo balsu. Norisi tikėti, kad finale jam nepakiš kojos jaudulys ir kūrinys nuskambės gerai nuo pradžių iki pat pabaigos.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus