Eurovizija 2014 (renginys)

Repetuoja dramatiškoji Austrija ir kostiumais nustebinusi Lietuva

Iš Kopenhagos praneša „Eurodienos“ reporteris Miroslavas

Andres Putting (EBU) nuotr.
Andres Putting (EBU) nuotr.

Po tiesmukai aistringos Lenkijos scenoje atėjo metais dramatiškai Austrijos dainai „Rise Like A Phoenix“. Conchita scenoje pasirodo viena, šįkart vilkėdama šviesios spalvos suknelę, kuri neatrodo taip paslaptingai kaip trečiadienį.

Atlikėjos balsas yra gan tvirtas, o pasirodymas nepalieka abejingų. Nors scenoje nėra jokio veiksmo, dainos kompozicija, kamerų bei šviesų darbas sugeba išlaikyti žiūrovo dėmesį nuo pirmos iki paskutinės sekundės. Ar to užteks, kad Austrija pateiktų į finalą, lažybininkai beveik garantuotai sako – taip. Kaip bus iš tiesų, sužinosime jau po 5 dienų.


Vilija - repeticija 2

Eurodiena.lt nuotr.

15.30 val. Lietuvos laiku atėjo metas mūsų šalies antrajai repeticijai. Visas scenoje esantis Lietuvos penketas – Vilija, šokėjas Šarūnas Kirdeikis bei trys pritariančiosios vokalistės, šiandien pirmą kartą Kopenhagoje pademonstravo kosminiais jau pramintus, juodai žydrus sceninius kostiumus. Naujas atlikėjos sijonas, beje, turi skyles, pro kurias vienu momentu Šarūnas iškiša ranką.

Pasirodymui paliktas žydros bei spindinčios sidabrinės scenos variantas. Palaikyti dainos ritmui gausiai naudojamos šviesos. Nors Lietuvos šou metu nėra visiškai išnaudojamas kamerų darbo bei šių metų scenos techninių galimybių potencialas, vaizdas atrodo gan neblogai bei gerai perteikia dainos nuotaiką. Iš vizualinės pusės jaučiamas stiprus pagerėjimas lyginant su pirmąja repeticija.

Vilija, kaip visuomet, spinduliuoja gerą nuotaiką, tai pastebi ir spaudos centre dirbantys žurnalistai. Jie šį aspektą įvardiją kaip vieną iš geriausių dalykų Lietuvos numeryje. Vilijos vokalas skamba be didesnių priekaištų.

Ar ryškiai iš bendro šių metų konkurso konteksto išsiskirianti daina „Attention“ pateks į finalą, o gal tarp komisijos ir žiūrovų atsiras pernelyg mažai tokio muzikinio stiliaus gerbėjų, sužinosime gegužės 8 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

10 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Jop
Jop
prieš 9 metus

ei disco be to as dabar esu kopenchagoje ir stebesiu Vilijos Pasirodyma todel tu efektu nematai gyvai ir nezinai kokie blogiasi efektai o kokie geriausi tada neskiesk apie vilijos dainos attation efektus jaigu pats ju nemanai ir apie juos nenusimanai nė per nago juodima

Jop
Jop
prieš 9 metus

nenusisnekekit Lietuvos efektai yra normalus dainai attetion

jo
jo
prieš 9 metus

* gal net per daug

jo
jo
prieš 9 metus

butu gaila jei nepatektu Lietuva, Juk sitai Vilija stengesi,sitiek jegu atiduoda, gal ne per daug

:)
:)
prieš 9 metus

Maldauju, kad tik patektu LIETUVA i finala 🙂

Tiesa
Tiesa
prieš 9 metus

Austrija tikrai pateks į finalą 😉 Net neabejoju..

disco
disco
prieš 9 metus

nustebino Vilija,kaip gerai sudainavo.tik va sviesos ir kiti spec efektai prasciausi is visu matytu.

Monika
Monika
prieš 9 metus

va kirdeikis tai tikrai išjuokimas 😀

rawr
rawr
prieš 9 metus

negaliu žėti į tą išjuokimą su barzda…

;
;
prieš 9 metus

Austrija labai gerai 🙂

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.