Eurovizija 2014 (renginys)

Pirmojo pusfinalio antrąsias repeticijas užbaigia Juodkalnijos ir Vengrijos atstovai

Juodkalnija 1
Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Juodkalnija 2
Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Penkioliktuoju numeriu pusfinalyje pasirodysiantis Juodkalnijos atstovas Sergej Ćetković antrosios repeticijos metu atrodė ne ką mažiau užtikrintas nei prieš kelias dienas. Savo kūrinį „Moj Svijet“ vyriškis atlieka puikiai ir užtikrintai. Scenoje jam dainuoti padeda trys pritariantieji vokalistai, scenoje taip pat nuolatos sukiojasi ir balerinos suknele vilkinti čiuožėja. Pagrindinis atlikėjas vilki juodą kostiumą ir gali būti, jog taip apsirengusį jį išvysime ir pusfinalio metu.

LED ekranuose kuriamas pasakiško miško vaizdas, scena viso pasirodymo metu „nusidažiusi“ mėlyna spalva ir jos atspalviais. Be abejo, Juodkalnijai šiemet nebus lengva be kaimyninių Balkanų valstybių palaikymo, kurias toks kūrinys greičiausiai itin sužavėtų. Tačiau puikus vokalas ir vienintelis balkaniško stiliaus kūrinys šių metų „Eurovizijoje“ gali palaikymo atrasti ir kitose Europos šalyse. Jeigu tai įvyks, galbūt Juodkalnija švęs pirmąjį patekimą į finalą nuo dalyvavimo pradžios 2007 metais.


Vengrija 1
Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Vengrija 2
Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Pirmąjį pusfinalį užbaigsiantis ir vienu didžiausių lyderių šiemet laikomas vengras András Kállay-Saunders šiandien dar kartą pademonstravo energingą ir puikiai uždarymui tinkantį kūrinį „Running“. Su pagrindiniu atlikėju kūrinio pradžioje scenoje yra fortepijonu grojanti mergina, kuri antroje kūrinio dalyje „tampa“ šokėja ir prie jos tuomet prisijungia dar vienas vaikinas. Pagrindinis atlikėjas taip pat daug juda ir vaikšto po sceną, tad pasirodymas atrodo dinamiškas.

Scenos spalvos pasirodymo metu taip pat keičiasi – ramios kūrinio pradžios metu LED ekranai šviečia mėlynai, o energingo priedainio metu pasikeičia į raudoną spalvą. Toks pasirodymas iš esmės nepalieka abejonių, jog Vengrija jau net ketvirtą kartą iš eilės dalyvaus „Eurovizijos“ finale.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus