Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Eurovizija 2014 (renginys)

Rusijai atstovaujančios dvynės ir azerbaidžanietė baigė savo repeticijas

Iš Kopenhagos praneša „Eurodienos“ reporterė Aušrinė Visockytė

Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Thomas Hanses (EBU)
Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Prasidėjus Rusijos repeticijai, scenoje išvystame dvynes, apsirengusias ilgomis ir plačiomis šampano spalvos suknelėmis, ant galvų šonų pritvirtintos miniatiūrinės pyragėlio formą primenančios kepuraitės. Galima manyti, kad tokia apranga merginos pasirodys ir pirmojo pusfinalio metu.

Rusijai atstovaujančios „The Tolmachevy Sisters“ dvynės dainą „Shine“ pradeda stovėdamos ant stabilių sūpynių, viena į kitą atsirėmusios nugaromis. Rankose jos, kaip ir pirmos repeticijos metu, laiko lazdas, kurios tampa šokio elementais. Merginas vieną su kita jungia ir sukabinti dirbtinai priauginti plaukai. Po kelių akimirkų dvynės atsiskiria viena nuo kitos, kartu atsiskiria ir į arklio uodegas surišti plaukai. Prasidėjus pirmam priedainiui, rusės pradeda suptis sūpynėmis. Vėliau jos nulipa žemiau ant scenos. Daina pabaigiama vėl viena į kitą atsirėmus nugaromis.

Scenos fone vyrauja mėlyna spalva, taip pat iš visų pusių šviečia baltų ir melsvų atspalvių prožektoriai. Dainos pabaigoje aplinką nušviečia ryškiai geltona spalva.

Kalbant apie dainos skambesį, galima drąsiai teigti, kad su savo balsais seserys nesusitvarko – ypač tai girdima dainuojant po vieną. Kita vertus, abejotina, kad šis elementas sutrukdys Rusijai eilinį kartą patekti į finalą.


Eurodiena.lt nuotr.
Eurodiena.lt nuotr.
Eurodiena.lt nuotr.
Eurodiena.lt nuotr.

Po pusvalandžio trukmės pertraukos į sceną atėjo laikas lipti Azerbaidžanui atstovaujančiai Dilarai Kazimovai. Ji „Eurovizijos“ scenoje atliks baladę „Start A Fire“.

Šį kartą Azerbaidžano pasirodymas sklandesnis nei pirmosios repeticijos metu. Kameras reguliuojantys operatoriai savo darbą atliko, tad vaizdas, matomas ekrane, džiugina kur kas labiau. Fone vyrauja mėlyna spalva, vėliau aplinka nusidažo ryškiai raudonai.

Antrosios repeticijos metu mergina vilki ilgą raudonos spalvos suknelę – galima spėti, kad su šia suknele ji pasirodys ir pusfinalio metu. Dilaros vokalas skamba užtikrintai. Kalbant apie choreografiją, radikalių pokyčių nepastebima – šalia azerbaidžanietės, kaip ir pirmos repeticijos metu, šoka akrobatas, vis pakylantis į viršų ir nusileidžiantis žemyn.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

14 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Tiesa
Tiesa
prieš 9 metus

Na manau, tikrai nelaimės, bet į finalą pateks..

;
;
prieš 9 metus

Pamirst tai pamirst bet rusai laimet nebando net! 😀

Tiesa
Tiesa
prieš 9 metus

? Aš nesuprantu, gi sesutės dėl to karo nekaltos, jos nesukėlė jo.. Ir išvis čia yra dainų konkursas, todėl reik pamiršt bent trumpam tuos prakeiktus karus..

sweetie
sweetie
prieš 9 metus

Rusija man kaip šalis niekada nepatiko,nors ir mano giminei yra rusisko kraujo turinčiu žmoniųų.Manau,kad už Rusija nebalsuos tie,kurie nepalaiko Rusijos ir Putino,o palaiko Ukraina,balsuos už Rusija tie,kurie bijo Putino ,,galios” .Sesės vertinu teigiamai,nes su balsais gerai atidirbta,taip pat ir ant scenos gražiai žiurisi.Dėl Azerbaidžano esu šiek tiek nusivylusi,nes jos balsas neskamba taip stipriai ir galingai kaip turėtu,daugiau kaip ir viskas gerai,bet dėl balso stiprumo,tai man neramu.Na Rusijai ir Azerbaidžanui linkiu sėkmės.

Tiesa
Tiesa
prieš 9 metus

„attention
Gegužė 2, 2014 | 19:45”
Haha, rusai tokių dainų kaip Attention nesiųstų… Nebent gerai sutvarkytų tą dainą..

attention
attention
prieš 9 metus

Na kad ir kokį š… rusai ar rumunai, ar turkai besiųstų, jie visada bus aukštumoj, nes jų tautiečiai draugiški ir užsiveisę po visą europą. Tad balsuoja. Dainuotų kas iš šių šalių „attention”, sakytų „vau, puiku”, o kadangi mes Lietuva, tai išankstinis nusistatymas smukdo, kad ir kaip gerai pasirodytume. Juk turbūt sutiksite, kad prieš klausydami kai kurių šalių dainas, jau turime išankstinį neigiamą vertinimą.

nestas
nestas
prieš 9 metus

man rusai kaip valstybė niekada nepatiko, ypač dabar kaip vyksta tokie ivykai, na bet čia eurovizija, čia dainų konkursas, reikia mėgautis muzika 🙂 ar tu manai kad sesės, pernai Dina ar tos močiūtės 2012m. turi kažkokių politinių kėslų, manau jos taip pat kaip ir visa europa prieš Putino veiksmus. 🙂 tad Rusija – fuu, Rusų daina ir atlikėjos – nice 😀

;
;
prieš 9 metus

Azeru daina gera bet nesuprantu nei vieno zodzio apart priedainio ka ji dainuoja,o ruses tai graziai kaip visada,bet niekada rusu nepalaikysiu daugiau,linkiu nepatekt

Rokas
Rokas
prieš 9 metus

Mane irgi rusės kabina, fainos

:o
:o
prieš 9 metus

kiek pastebėjau visi strapsniai nešališki, vienus išaukština kitus stipriai nuvertina 🙁

Miroslav
Administratorius
Miroslav
prieš 9 metus
Atsakinėti į  :o

Objektyvią nuomonę galite susidaryti peržiūrėję repeticijos įrašą. O mūsų apžvalgos be abejo yra daugiau ar mažiau subjektyvios bei kritiškos, nes nerašome vien šaltais faktais 🙂

I
I
prieš 9 metus

Man ir rusės patinka. Šaunuolės jos. Taip ir toliau!

I
I
prieš 9 metus

Nešališkas straipsnis, bet tiek to. 🙂

nestas
nestas
prieš 9 metus

gerai sesės varo, man neužkliuvo jų vokalas. nebutina kiekviename straipsnyje tai paminėti 🙂