Eurovizija 2014 (renginys)

Latviai žiūrovus kvietė šokti

Iš Kopenhagos praneša „Eurodienos“ reporterė Aušrinė Visockytė

Latvija 1
Sander Hesterman (EBU) nuotr.
Latvija 2
Sander Hesterman (EBU) nuotr.

Pirmosios repeticijos metu antrieji ant Kopenhagos scenos užlipo grupė „Aarzemnieki“. Žaismingieji latviai atliko dainą „Cake To Bake“.

Atlikėjai viso kūrinio metu atrodė atsipalaidavę, daug šypsojosi. Pagrindinis grupės vokalistas daug bendravo su kitais scenoje esančiais atlikėjais. Susidaro įspūdis, kad visos dainos metu grupės nariai tiesiog mėgaujasi būdami „Eurovizijos“ dainų konkurso dalimi.

Nors tai tik pati pirma Latvijos repeticija, visų atlikėjų vokalai skamba be priekaištų. Tarp vyriškų balsų išsiskiria tik moteriškas pritariančios vokalistės balsas.

Vertinant techninę pasirodymo pusę, galima teigti, kad danai savo darbą atlieka irgi be didesnių trukdžių – jau pirmoje repeticijoje kameros dirba pakankamai gerai. Ekranuose vaizdas nestatiškas: kaip ir priklauso nuotaikingai dainai, vaizdas rodomas įvairiais rakursais, kameros tai priartina, tai nutolina atlikėjus. Pagrindinis vokalistas bendrauja su publika ir scenoje, ir su tais, kurie viską stebi monitoriuose.

Kokį rezultatą pasiseks pasiekti latviams, pamatysime pasibaigus pirmajam konkurso pusfinaliui. Nors, pirminiais lažybų bendrovių spėjimais, Latvija neturėtų patekti į finalą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
...
...
prieš 9 metus

tragedija…