Eurovizija 2014 (dalyviai)

„Eurovizijos 2014“ dalyvių pristatymas: Izraelis

Šalis: Izraelis;Izraelis_veliava
Pasirodymo data: gegužės 8 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 02;
Atlikėjas: Mei Finegold;
Daina: „Same Heart“;
Dainos autorius: Rami Talmid (m / ž).

Apie atlikėją:mei_finegold-izraelis

  • Šiais metais Izraelis pasirinko mišrią atranką: komisija išrinko ir paskelbė atlikėją, kuris atstovaus šaliai „Eurovizijoje“, o žiūrovai iš trijų dainų išrinko geriausią kūrinį, kuris ir skambės Kopenhagos scenoje. Taigi, gegužės mėnesį išgirsime Mei Finegold su daina „Same Heart“.
  • Mei Finegold (tikrasis vardas – Meital Slonimsky) gimė 1982 m. šalies vakaruose esančiame Rišon LeZiono mieste.
  • Muzikinę karjerą atlikėją pradėjo dar ankstyvoje vaikystėje: dalyvavo įvairiuose mokyklos renginiuose, vėliau – muzikiniuose konkursuose, lankė klasikinės muzikos pamokas, dainavo naktiniuose klubuose, dalyvavo grupės „Disiac“ veikloje.
  • 2010 m. Mei nugalėjo „Geriausios naujos aktorės“ kategorijoje už vaidmenį muzikiniame teatre. Ten ji suvaidino jauną moterį, netekusią vyro ir užmezgusią santykius su vyro geriausiu draugu. 2013 m. ji taip pat gavo prestižinį Izraelio teatro apdovanojimą už antraplanį vaidmenį.
  • Be muzikinės veiklos, Mei Finegold dirba su įvairiomis organizacijomis: skatinančiomis savanorystę, kovojančiomis už lygias žmonių teises, taip pat kovojančiomis prieš smurtą.

Kiti faktai:

  • Izraelio šansai patekti į „Eurovizijos“ finalą vertinami labai aukštu koeficientu. Taip pat tikimasi, kad šalis pateks į geriausių dainų dešimtuką.
  • Pirmą kartą Izraelis didžiosios „Eurovizijos“ scenoje pasirodė 1973 m. ir iki šiol praleido tik tris renginius (1980, 1984 ir 1994 m.). Valstybė tris kartus džiaugėsi pergale – 1978, 1979 ir 1998 m., taip pat dvejus metus iš eilės (1982, 1983 m.) pasiekė antrą vietą, o 1991 m. liko trečia.
  • Daugiausia taškų Izraelis skiria Jungtinei Karalystei ir Švedijai, o daugiausia jų sulaukia iš Prancūzijos.

Kviečiame įvertinti Izraelio dainą:
[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
l
l
prieš 10 metus

geriausia siais metasi!

Skaistusia
Skaistusia
prieš 10 metus

viena iš geriausių dainų 🙂

Adg
Adg
prieš 10 metus

Geriausia daina eurovizijoje mano favorite