Eurovizija 2014 (dalyviai)

„Eurovizijos 2014“ dalyvių pristatymas: Juodkalnija

Šalis: Juodkalnija;Juodkalnija_veliava
Pasirodymo data: gegužės 6 d., pirmasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 15;
Atlikėjas: Sergej Ćetković;
Daina: „Moj Svijet“;
Dainos autoriai: Sergej Ćetković (m), Sergej Ćetković, Emina Sandal (ž).

Apie atlikėją:sergej-juodkalnija

  • 2013 m. lapkričio mėn. 13 d. Juodkalnijos nacionalinio transliuotojo RTCG surengtoje spaudos konferencijoje buvo pranešta, kad 2014 m. „Eurovizijoje“ šaliai atstovaus atlikėjas Sergej Ćetković.
  • Atlikėjas gimė 1976 m. Podgoricoje (iki 1992 m. Jugoslavijos skilimo šis miestas buvo vadinamas Titogradu) – dabartinėje Juodkalnijos sotinėje.
  • 1986 m. Sergejus užėmė antrą vietą gimtajame mieste surengtame vaikų festivalyje „Our joy“, tačiau tuo metu dar nesvajojo apie dainininko karjerą.
  • Savo karjerą kaip profesionalus dainininkas S. Ćetković pradėjo 1989 m. grupėje „Burning Heart“ – buvo pritariamasis vokalistas ir grojo gitara. Nuo 1994 m. jis dalyvavo grupės „Amphitheatre“ veikloje, kol galiausiai 1998 m. tapo solistu.


Kiti faktai:

  • Kaip atskira valstybė Juodkalnija „Eurovizijos“ dainų konkurse pirmą kartą dalyvavo 2007 m. ir dar nė karto neįveikė pusfinalio barjero. Du kartus (2010, 2011 m.) šalis konkursą praleido. Geriausias rezultatas buvo pasiektas 2009 m. – Andrea Demirović pusfinalyje užėmė 11 vietą. Blogiausiai šalis pasirodė debiutiniais metais – kartu su Estija pasidalinta 22 vieta.
  • Daugiausia balų Juodkalnija iki šiol apsikeičia su kaimyninėmis šalimis – Bosnija ir Hercegovina bei Serbija.
  • Pasak lažybų bendrovių, šiais metais Juodkalnija turi beveik tiek pat galimybių patekti į finalą kaip ir likti už borto.

Kviečiame įvertinti Juodkalnijos dainą:
[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus