Eurovizija 2009 (dalyviai)Lietuvos Dainų Daina

Lietuvai atstovaus Sasha Son!

1laimejo

2laimejo

3laimejo1

Prasidėjus balsavimui tapo aišku — Lietuvos atstovas „Eurovizijos“ dainų konkurse — Sasha Son. Šis atlikėjas surinko po 12 balų iš visų Lietuvos regionų. Antroje vietoje liko Donatas Montvydas, trečioje liko grupė 69 Danguje.

Sasha Son laimėjo 15 tūkst. litų ir teisę atstovauti mūsų šaliai „Eurovizijos“ dainų konkurse. Atlikėjas šios teisės neatsisakė ir gegužės 14 dieną, Maskvoje atliks anglišką dainos versiją — „Love“:

Linkime Sashai Son sėkmės ir gero pasiruošimo gegužės mėnesį vyksiančiame konkurse. Lietuvos atstovą išvysime antrajame pusfinalyje.

Dainininkas, muzikantas Saša Son (Dima Šavrovas), savo karjerą pradėjo būdamas 10-ies, o 12-ikos jau išleido pirmąjį solinį albumą „Svajonių Laivas“…
Legendinė daina „Mamai“, kurią Sašai parašė Ovidijus Vyšniauskas ir Gintaras Zdebskis, tapo viena iš įtakingiausių ir reikšmingiausių dainų Lietuvos muzikos istorijoje. 1995 metais Saša Son gavo BRAVO apdovanojimą, kaip „Metų atradimas“.
Laimėjęs keletą internacionalių konkursų Europoje, gavo padėkos raštą iš Lietuvos prezidento už nuopelnus savo šaliai. Emigravęs į Angliją ir gyvenęs ten 8-erius metus, studijavo muziką, viename iš Londono koledžų. Po ilgų klajonių į gimtą kraštą grįžęs su muzikos partneriu Hywel Sam, laimėjo Grand Prix internacionaliame konkurse „Palanga 2005“. 2007 metais Saša įrašę singlą „Ne Uletaj“ (feat. SEL). Singlas pasiekė pirmą vietą „Russkoe Radio Baltija“ tope. Daina 14 savaičių sėkmingai išsilaikė aukštose TOP 10 vietose.
2008 metais Saša Son su daina „Miss-Kiss“ dalyvavo Lietuvos „Eurovizijos“ atrankoje, pusfinalyje užėmęs 1-ą, o finale 3-ią vietą, jis tapo daugelio žmonių favoritu…

Paspaudę čia rasite prieš finalą pasirodžiusį  „Eurodienos“ interviu su laimėtoju.

  1. Sasha Son — „Pasiklydęs žmogus“ – 120
  2. Donatas Montvydas — „I remember last time“ – 100
  3. „69 danguje“ — „Meilės simfonija“ – 76
  4. Rūta Ščiogolevaitė — „Redemption“ – 72
  5. Linas Adomaitis — „Tavo spalvos“ – 62
  6. Karina ir Milanno — „Kelias pas tave“ – 48
  7. Darius ir Violeta — „Nelytėta viltis“ – 39
  8. Jonas Čepulis ir Skirmantė — „Uosilėli žaliasai“ – 31
  9. „Saulės kliošas“ — „Saulė“ – 19
  10. Aurelija — „Part of me“ – 13

Visų pasirodymų vaizdo įrašai

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

69 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
to sim*
to sim*
prieš 15 metus

cituoju:
,, žmonės, turim vienytis!
ir pašalinti Sashą.. ;DD
JIS NEVERTAS DALYVAUT. NEI BALSO, NEI PASIRODYMO!! juo labiau rezultatai suklastoti… NETURIM TYLĖTI… pastebėjau visi tie ŠAVROVO “fanai” jau tyli, nes mato, kad šūdą ištinko”

jeigu tavo nuomene kad s***a iskinkom tai paciai/ciam reikiejo basluoti kad nugaletu kitas atlikejas su kita daina, gal tu pats/i ir balso neturi, nes sasha tu gera balsa geresni uz tavo 100% ;P

sim*
sim*
prieš 15 metus

ir apskritai ruskis kažkoks atstovaus.. jaučiu norėjo į savo gimtinę sugrįžt…galės ten ir pasilikt ir Lietuvos nebeteržt.

sim*
sim*
prieš 15 metus

KITAIS METAIS TURBŪT APSKRITAI NEBEDALYVAUSIM, NES EILINĮ SYKĮ UŽIMSIM PASKUTINĘ VIETĄ… JUK SASHA=MILIUI. VIENAS PATS ATSISTOS IR GIEDOS…!!!!!!

sim*
sim*
prieš 15 metus

žmonės, turim vienytis!
ir pašalinti Sashą.. ;DD
JIS NEVERTAS DALYVAUT. NEI BALSO, NEI PASIRODYMO!! juo labiau rezultatai suklastoti… NETURIM TYLĖTI… pastebėjau visi tie ŠAVROVO „fanai” jau tyli, nes mato, kad kakutį ištinko.

Vaidas
Vaidas
prieš 15 metus

Donatas turejo laimet jis geriausei pasirode bet aisku Lietuviai dazniausei i Eurovizija siuncia pedikus

Kritika
Kritika
prieš 15 metus

Man patiko (dzigilas.says) komentaro nuomonė, aš dar noriu pridurti, ar buvo iš ko rinktis?, paskutinis šlamštas eina į tas atrankas, bet jug žmonės turi kažką išrinkti, išbalsuoti. To dar betrūko, kad į Euroviziją važiuotų Sacha Son, nu tikrai, tegu bernelis turi savigarbą ir savikritiką ir atsisako ten dalyvauti, nejaugi, per tokius atlikėjus, niekada Lietuva neišgarsės, kaip gerųa tlikėjų, kraštas.

Kritika
Kritika
prieš 15 metus

Kaip ir visada nėra iš ko rinktis., nejaugi mes lietuviai neturime gerų, charizmatiškų atlikėjų.
Iš visų kandidatų, gal šiek tiek patiko „69 danguje”, tačiau , jos įvaizdį pateikė neblogą, tikrai nustebino, dainos žodžiai gražūs ir artistiškumas neblogas, tačiau atlikėjos, kad ir pabaigoje, pasidarė nuobodžios, atrodo, kad suklydo, na kiek stebinanti, tai Karina.Joms trūkata charizmatiškumo, daugiau bendravimo su publika, tokio iššokiančio įspūdžio. Kiti visi dalyviai, nesupykite, tikrąją to žodžio prasme, nuobodūs, tai ką, scenoje susijaudine išdainuoja dainos žodžius ir laukia rezultatų, gal nugalėsiu,gal išlošiu 1 vietą. Kad ir pats Sacha,Montvydas, Sšiogolovaitė,-tikri nuobodybės, Na dar Aurelija, saulės kliošas, aš nesuprantu, ko jie siekia. Vienas patarimas, kad kuo daugiau į atrankas eitų įdomūs, charizmatiškos, artistiškos atl\likėjos, daugiausia tai eina tie, kurie visur lenda ir lietuvių dėka, šiek tiek iškyla.
Mieli lietuviai jus daugiau stebėkite, kokie atlikėjai Eurovizijoje užima prizines,aukštas vietas, ogi tyie, kurie turi charizmatiškumo, linksmi, moka bendrauti su publika, turi gerą artistiškumo, jumoro laidą, na kur tokie esate, kodėl nedalyvaujate atrankose, tada tikrai Lietuvai nebus gėda, kad ir vėl eilinis mūsų pasiūstas kandidatas, liko nepastebėtas. kaip juos pastebės milijoninė žiūrovų publika, kad mes lietuviai kuklūs, atsistojame scenoje ir išdainuojame susikaupe vieną dainelę.

che
che
prieš 15 metus

To … > aha, o mano teta LRT dirba projektu vadove… nebejuokink… reikejo balsuot kol laikas buvo, o ne kaip visada varyti, kai viskas jau po laiko…

nightwister
nightwister
prieš 15 metus

as pastebejau kad jus visi varot ant tu kuriuos isirenkas! ir tai rodo jusu zema lygi! kai milius laimejos irgi varet, ir db kai sasha laimejo ir vel varot! jeigu jus nenorejot kad jis laimetu tai reikejo uz kokias yva balsuoti arba uz kokia kita daina! patys issirinkot o db kaip kokie mazvaikiai verkiak geda! ;(

natūralas
natūralas
prieš 15 metus

Jei tas Dima nori Maskvoje nebūti paskutinis ir bent patekti į finalą, vertėtų jau dabar paleisti gandą(?), kad jis yra Ruslano Kirilkino sugulovas. Eurovizijoje pederasai populiarūs,tad jei Lietuvai atstovautų pedikas, galime tikėtis gana aukštos vietos.

Šlamštas
Šlamštas
prieš 15 metus

Man buvo gėda ir žiauriai bjauru, kad LRT ir taip jau siaubingai nepavykusį projektą LDD vainikavo „nupirktomis” vietomis. Per vidutį laidos parodyti galutinį rezultatą – vietoj atlikėjų aš paduočiau į teismą projekto prodiuserius. Sėkmės tam, kas vyks į Maskvą, bet šitaip subjauroti viską su išankstiniais balsų sudėliojimais – būkim teisingai – TAI ŠLYKŠČIAU UŽ VALINSKO CHAMIZMĄ.
Iki.

Vaidas
Vaidas
prieš 15 metus

Na man jis patiko daina gan gerai skmabejo ir sirgau uz Sasha ir Donata Montvyda pas Donata gal daugiau buvo veiksmo nu jis graziai tikrai atrode bet laimejo Sasha nors Dima man patiko labiau

Senseless
Senseless
prieš 15 metus

Laimėti kažkas turėjo, tad belieka pasveikinti Sasha Son. Siunčiau sms už Rūta Ščiogolovaitę, nes jos vokalas stipriausias, geras įvaizdis, su ne per dideliu(sakyčiau optimaliu) šou. Daugiau man nieko nereikia. Deja, nelaimėjo. Liūdna dėlto, kaip ir dėl LRT eilinio taškų paskelbimo susivelimo. Iškart parodė galutinius rezus… gal ne visi iškart susiprato(o kaikas dar vis nesupranta ir ieško sliekų), bet darant tokį renginį ant finalo šitaip suklysti, neatleistina. Gėda.

P.S. Sėkmės Sashai. Tikiuosi sukurs šou kurio nebuvo, o dainuos angliškai kaip ir žadėjo. Mano galutinis žodis būtų tas, jog geriau Sasha Son Eurovizijoje, nei joks atlikėjas iš LTU(juk jau LRT nenorėjo siųsti atstovo). Nebūkim pavydūs, o palaikykim Lietuvos atstovą, net jei ir nepatiko Jis Jums. Peace.

/Bevardis/

Sara.
Sara.
prieš 15 metus

Bet šiaip Sasha susigadins karjerą.
Jugi mes mėgstam grįžusius ir nieko nepešusius smerkti.
Taip ir šiam vaikinukui (jei jis nieko nepakeis) atsitiks.
Linkiu susilaukti grįžus kuo mažiau šmeižto 🙂

...
...
prieš 15 metus

Pirmiausia idomu, kas cia vaikas,vaikeli! Antra man visiskai nusispjaut kas laimejo, ir nesu durnas zinau kaip kompiuteriai veikia, bet mano dede lrt operatorium dirba, taip, kad zinau ta visa ju sistema…

che
che
prieš 15 metus

To … > kompiuteris ne orakulas, bet i kompiuteri visi balsai ir rezultatai ateina anksciau nei tau parodo per televizoriau ekrana, taip kad ir ta lentele galejo buti parodyta is kart su galutiniu rezultatu… susitaikyk.. juo labiau, kad ten visu balsai buvo padidinti (galutiniai), nes rode ir montvydas, kad jau 100 turi ir 69 ir t.t. Visokeriopai pritariu Eimantui…
P.S. Vaikuciai neieskokit tiesos, eikit miegoti.

elė
elė
prieš 15 metus

O as dziaugiuos uz Dima :)) man regis cia visiems pavizdys kaip zmogus gali pakilti nuo nulio..Kad ir neuzims jis eurovizijoj aukstos vietos,bet jo dainos atlikimas,ir jo pacio nuosirdumas.Sasha mane zavi!!Ir visgi nelaimeti svarbiausia.Bent jau parodysim europai nuostabia asmenybe (: geriau palaikykim,ir tyikekimes,kad bus paruosta gera scenografija.O kur paklausyti angliska dainos versija?;D

Monika
Monika
prieš 15 metus

Aš žinau tik tiek, kad turejo laimeti Donatas Montvydas. Kam reikalingas eurovizijai toks kaip Sasha Son, kuris moka tik galbūt sudainuoti papraščiausią dainą. O kur judesys?!Šokis?!Juk eurovizijoje neužtenka tik gražiai padainuoti! Ir apskritai, man kiekvienas Dimos ,,judesys” primena besiraitantį sutraumuotą slieką.Gaila, bet taip jau atrodo…
Ir ką jau kalbėti apie balsų grožį, jėgą, stiprumą. Man jie yra nesulyginami! Manau Dimos balsas labai nublanksta prieš Montvydo nuostabų ir galingą balsą.
Taigi artėjantis eurovizijos finalas Lietuvai nežada nieko gera. Matosi, kad balsuoja žmonės nesuprantantys kas yra muzika ir ko jai reikia…Padaryta didelė klaida, o labiausiai del to gaila Donato Montvydo:(

...
...
prieš 15 metus

Tai kaip kompiuteris is karto galejo parodyt koks bus galutinis rezultatas, kas jis orakulas??? xD

dzigitas
dzigitas
prieš 15 metus

kakutis. dar lietuviskai dainuos, tai vel paskutine vieta garantuota. lietuva etatine paskutiniu vietu uzemeje eurovizijoje 🙂 geda daro

Saule
Saule
prieš 15 metus

LABAI PATIKO SASHOS PASKUTINIS DAINOS VARIANTAS 🙂 KUR POSMAI ANGLISKI, O PRIEDAINIS LIETUVISKAS. SUPER!!!! LABAI GERAS ATRADIMAS! 🙂 LABAI EUROVIZISKA! 🙂

Sara.
Sara.
prieš 15 metus

Eimantai,visa tai,ką tu parašei labai gražu,bet..
Sashai nepasiseks viend ėlto,kad jis atstovauja Lietuvą.
Kaip žinia,kaimynas už kaimyną..
tikiuosi,ta komisija gal kiek pakeis padėtį,bet nežymiai.

Grete
Grete
prieš 15 metus

tai labai gerai,kad taip nenutiks

mumy
mumy
prieš 15 metus

ZINOT KA Visokiu montvyduku ir yvu gerbejai pasaulyje galima rast daug panasiu dainu…o taj reiskia kad visos dainu dainos konkurso dainos yra plagijatines…

Eimantas
Eimantas
prieš 15 metus

Žmonės, Eurovizija domiuosi nuo šešerių metų, visą tą nuotaikų, emocijų perteikimą puikiai pastebiu, tendencijas matau. Žinot, kas blogiausia iš mūsų, lietuvių, pusės? Jog mes nesame vieningi. Išrinkome savo atstovą, jį palaikykime, už jį sirkime, jam reikia mūsų palaikymo. Sasha Son pliusai Eurovizijos dainų konkurse: geras balsas, nebijo improvizacijų, nebijo scenos, daina įsimintina ir neišnyksta kontekste. Galite teigti, jog be šou nieko nepadarysi, nelaimėsi. Prisiminkime Ciaros dainą „Angel” (Maltos atstovė), kuri tiesiog be šou laimėjo antrą vietą. Arba Walters and Kazha. 5 Vieta atlikta nuoširdžiai iš širdies. Magdi Rusza (praėjusi eurovizija, Vengrijos atstovė) su daina Unsubstantial Blues pateko į finalą. Sugebėjo įtikinti žmones savo daina, savo nuoširdumu. Aš tikiu, jog Dimai tai taip pat pavyks. Netgi po išrinkimo LT-UNITED Lietuvoje buvo pilamos pamazgos ant jų, o, kai pateko į finalą, laimėjo 6 vietą (jei neklystu), visi: jooo, geras gabalas. Maladėc, aš už juos. 🙂 Kur mūsų logika? Palaikykim Lietuvos atstovą, kad ir kas benutiktų! Kartais svarbiau ne laimėti, o įrodyti, jog mokame dainuoti, parodyti, kad Lietuva egzistuoja ir turi talentingų žmonių. Donatas pasirodė Slavianskyi Bazar’e, o Sasha Son’ui leiskim pasireikšti Eurovizijoje. 🙂 Geros dienos.

Justas
Justas
prieš 15 metus

Deje bet nenutiks nes tai buvo jau po spalio 1…

mumy
mumy
prieš 15 metus

tj zinokit ir mondvydo ir 69 buvo suklastoti…gal kompiuteris is karto parode ir tai buvo techniniai nesklandumai..seip tai sasha as zinau kad tave palaikys europa nes tavo pasirodymas kazkuo uzkabinantis kai pakliusi i finala visi bus patlaiziai tik dabar 69 danguje GERBEJAI stumia tave i nevilti..NEPASIDUOK…
P.S. Donato pasirodymas butu per blankus eurovizijai nes paparastam klausytojui si melodija gali pasirodytti nesuprantama.[tai tik mano nuomone]

BEST WISHES FOR SASHA
Mumy.

Grete
Grete
prieš 15 metus

idomu, ar nekils nesklandumu del to, kad si Sashos Son daina yra skambejusi televizijoje dar pries prasidedant dainu dainos kunkursui, ji skambejo vienoje is lnk muzikinio projekto Muzikos akademija laidu, ar nenutiks taip, kad likus keletui savaiciu iki eurovizijos Sasha del sios priezaties negales atsovauti Lietuvai???

uhu :D
uhu :D
prieš 15 metus

nu bl zmones uz ka prabalsavot 🙁 angliska versija juk bjauri kaip atrodysim ?

EUPHORIA
EUPHORIA
prieš 15 metus

BET TAJGI KAIP SASHOKAS GALEJO TURET PO PUSES LIETUVOS BALSU TIEK DAUG BALSU??????????????? KAZKOKIA NESAMONE,VISKAS SUKLASTOTA,KAD TIK MONTVYDAS NEVYKTU,NET IR CIVILYTES NEPRALEIDO GEDA GEDA GEDA

Virginija
Virginija
prieš 15 metus

su tais rezultatais buvo nesusipratimas, manau vietoj 6 regionų bendrų rezultatų, parodė visos Lietuvos. Ir kažkaip nematau čia didelės tragedijos ar kažkokio suklastojimo.

pize
pize
prieš 15 metus

jau viskas aisku buv kad papirkta viskas GEDA GEDA GEDA

Liana
Liana
prieš 15 metus

pirma karta isrinko gera dainininka atstovauti lietuvaj erovizijoje:) Sekmes Sasha Son 🙂

Nightmare
Nightmare
prieš 15 metus

Nepalaikiau Sashos, bet vaikinukas laimėjo ir tikiuosi viską pasistenks padaryti, kad kuo geriausiai pasirodytų Maskvoje.

Sara, tavo video tikrai biškį suglumino 😀 Rezultatai tokie pat, na ok, jei jie susimaišė, BET su tuo balsų pavertimų balais čia yra didžiausia nesamonė.

Sara
Sara
prieš 15 metus

Rezultatai buvo suklastoti.
Po pusės Lietuvos rezultatų lentelės,Montvydas turėjo 100 balsų.
Po visos Lietuvos rezultato-vėlgi 100.
Kaip taip gali būt,jei Montvydas visad 2 vietą paimdavo su 10 taškų?
Nepatingėkit ir žvilgtelėkite ČIA>>
http://www.youtube.com/watch?v=4-howByzFv8
Taigi,gėda LTV televizijai.Esu nusivylusi..

orestas
orestas
prieš 15 metus

man bus juokinga pasijuokt is jusu kai jis uzims gera vieta o jus lopinukai gaila man jusu

darius
darius
prieš 15 metus

TIK TOKIE RUNKELIAI KAIP LIETUVIAI IR GALEJO PRABALSUOTI UZ TOKIA DAINA. PASKUTINE VIETA EUROVIZIJOJE GARANTUOTA. PO TO, VISI VEL STEBESIMES KODEL TOKIA ISSIRINKOME. IR IESKOSIME KALTU. RUNKELIAI IR YRA RUNKELIAI., KA BEDARYTU IR KUR BEBUTU. LIETUVIAI EILINI KARTA PADEMONSTRAVO SAVO PROVINCIALISKA IR ,,LUZERISKA,, MENTALITETA. LIETUVIAIS ESAME MES GIME…………..

sever
sever
prieš 15 metus

„AIVARAS” SUGRIZO. TIK SIKART NE SU BERETU, O SU MAIKLO DŽEKSONO SKRYBELE IR SU RUSISKU AKCENTU.
„SVEIKINU” VISUS. VEL UZIMSIM „GARBINGA” VIETA….PASKUTINE. SIKART NETGI NEGAUSIM NE VIENO BALSO IS BRALIUKU…
JUK TAI VIENAS SVARBIAUSIU KONKURSU. TAI KONKURSAS KURIUO PAGALBA KIEKVIENA SALIS PRISTATO SAVE, TOKIUOSE KONKURSUOSE REIKIA KURT SAVO IVAIZDI. O KA LIETUVA – PASISIUKSLINS EILINI KARTA…
KUO TAS RUSAS SASHA VON GERESNIS UZ MUSU ANTANA, UZ JO DIANA KATASUNIS??? OGI NIEKUO… REIKIA DARYT, KAD BALSUOT GALETU n-18. NES KITAIP IR TOLIAU LIETUVA NEISLIPS IS GEDOS DUOBES…

Monce
Monce
prieš 15 metus

Nususnekat !!tas montvyds snarglius dyma bilana kopijoj is judesiu is muzikas ritma viskas panasu ir dar jo dainos zodziu nei ysimint is vis nieks nesiklausytu jo dainos europoj sakytu atsiboda o sasha daug geriau cia jus sikniai susisike su tuo montvydu!! Sasha bent ysimintina angliska dainos versija tur o sou bus po to pirma vokals o po to sou.taip kad patys jei jau tokie esat geri eikit ir dainuokit tada isvis pizi bus………!Sasha jega pateksim y finala

Miroslav
Administratorius
Miroslav
prieš 15 metus

Ironiška, bet nei vienas iš penkių man patikusiu atlikėjų nepateko tarp tų trijų 😀 bet bent jau vokala uztikrinta turim Eurovizijoj

lila
lila
prieš 15 metus

nors ir nebuvau uz ji, bet linkiu, kad isspaustu kaip galima daugiau is tos dainos, ir pasirodytu kaip galima geriau esc, mes juk vistiek ne laimet ten vaziuojam 🙂

lila
lila
prieš 15 metus

gaila, as buvau uz montvyda, bet gal sasha padarys koki sou, o ne tik vienas stoviniuos, nu ir butu gerai jei nesleptu akiu po ta skrybele.

arnas
arnas
prieš 15 metus

Paieskokit kokios dainos panasios i sashos, gal dar paaiskes kad si daina – plagiatas!

arnas
arnas
prieš 15 metus

Visa laika taip su lietuva (isskyrus LT United), geriausia daina vis paliekama nuosaly

Akvė~
Akvė~
prieš 15 metus

kažkaip man įtartinai su tais balsais

dd
dd
prieš 15 metus

plagiatas tas Sasha Son!

ass
ass
prieš 15 metus

Suklastoti rezultatai, po 6 regionu Dima turėjo 120 tasku! Kaip tai imanoma???

Tautvydas
Administratorius
Tautvydas
prieš 15 metus

BLOGIAU NEBŪNA….

Balmain
Balmain
prieš 15 metus

Gail ,kad Montvydas nelaimejo,nuosirdziai tikejausi kad jis laimes 🙂

Akvė~
Akvė~
prieš 15 metus

Mėšliukas tas Dima

Edgaras
Vienas iš trijų pirmųjų „Eurodienos“ redaktorių, 2008 ir 2009 metais pranešęs daugiau kaip 150 „Eurovizijos“ naujienų konkurso fanams Lietuvoje.