Eurovizija 2014 (dalyviai)

Belgijos atstovas „Eurovizijoje“ dainuos mamai skirtą dainą

Axel
demorgen.be nuot.

Sekmadienio vakarą Antverpeno mieste surengtame Belgijos nacionaliniame finale susirgungė šeši ilgą atrankų procesą įveikę dalyviai. Geriausiąjį iš jų rinko ne tik televizijos žiūrovai, tačiau ir tarptautinė komisija iš Airijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Danijos, Ispanijos, Makedonijos ir Nyderlandų.

Susumavus visus balsus, paaiškėjo, kad vieningu sprendimu į Daniją vyks atlikėjas Axel Hirsoux su kūriniu „Mother“. Įdomu tai, jog jis sulaukė net 57,31 % visų žiūrovų balsų.

Dažniausiai klasikinę muziką atliekančio Axel kūrinį parašė jau „Eurovizijoje“ pasižymėję atllikėjai Ashley Hicklin — 2010 metų belgų dainos „Me and My Guitar“ autorius, kuri tuomet Osle užėmė 6 vietą, — ir Rafaelo Artesero — 2005 ir 2006 metų Andoros bei 2011 metų Ispanijos „eurovizinių“ dainų autorius, taip pat žinomas kaip Lietuvos nacionalinių atrankų dalyvės Aistės Pilvelytės daugumos kūrinių kompozitorius.

Ar jausmingas kūrinys apie mamą sužavės visą Europą, paaiškės gegužės 6 dieną, kuomet Belgija dėl patekimo į finalą kovos pirmajame dainų konkurso pusfinalyje.

Axel Hirsoux — „Mother“:

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
friz
friz
prieš 10 metus

Beautiful.

Shantele
Shantele
prieš 10 metus

Matosi,kad dainuoja profesionalas ;P koks grazus balsas ir gerai isdainuotos natos.Atrodo tvarkingai,o dainuoja jausmingasi ir yra isijautes i savo vaidmeni.Labai grazu ir akims ir sirdziai,linkiu jam kuo didziausios sekmes ir zinoma geros vietos finale.

as
as
prieš 10 metus

nuostabi daina, susigraudinau net ….

ramune
ramune
prieš 10 metus

Bus finale. Komisija užbalsuos, kaip ir už Eveliną 2011- aisiais. 🙂

as
as
prieš 10 metus

Tikiuosi, jo pasirodymo numeris bus velyvas, ir mamytes su dukrelem jau miegos.
Atstumianti daina

Vardas
Vardas
prieš 10 metus

Manau, už šią dainą prabalsuos nemažai mamyčių ir jų dukrelių, o manęs tuo tarpu ši daina nė kiek neužkabino. 26/35.