Finalo dalyviai (RTP nuotr.)
Eurovizija 2014 (atrankos)

Šį vakarą – 3 nacionaliniai finalai bei Vilijos palaikymo koncertas

Kovo 15 diena – paskutinis šio sezono atrankų šeštadienis Europoje. Savo kūrinius nacionalinių finalų metu išrinks Norvegija, Moldova bei Portugalija. Lietuvoje, tiesioginiame eteryje įvyks Vilijos Matačiūnaitės palaikymo koncertas.

Šiame straipsnyje rasite informaciją apie visus 4 renginius bei kaip juos stebėti. Skaitytojus taip pat kviečiame į mūsų „Eurovizijos“ pokalbių kambarį, kuriame galite nepertraukiamai diskutuoti ir dalytis įspūdžiais su kitais žiūrovais.


vilija21.00 val. LRT eteryje prasidės tradicinis Lietuvos atstovo „Eurovizijoje“ palaikymo koncertas, kurio metu galėsite ne tik mėgautis Vilijos ir kitų atlikėjų pasirodymais, bet ir siųsdami trumpąsias žinutes prisidėti prie Lietuvos pasirodymo tarptautiniame konkurse biudžeto.

„Palaikymo koncertą stebintys žmonės išgirs ir mano autorines dainas, ir duetus su kitais atlikėjais. Kelios koncerte nuskambėsiančios dainos atsidurs ir naujame, kaip tik dabar kuriamame albume“, – LRT sakė V. Matačiūnaitė.

Kartu su Lietuvos atstove scenoje dainuos: Jurga Šeduikytė, Viktoras Diawara, Ruslanas Kirilkinas, Stano, Sasha Song, Ramūnas Rudokas, „Pop Ladies“, Egidijus Dragūnas-Sel bei latviai „Aarzemnieki“.

Tiesioginę transliaciją internetu galėsite stebėti, paspaudę čia.


Linnea Dale
Linnea Dale (NRK nuotr.)

Įdomus vakaras taip pat laukia žiūrovų Norvegijoje. Nuo 20.55 val. vyksiančiame „Melodi Grand Prix“ finale dėl teisės atstovauti šaliai varžysis 9 atlikėjai, kurie įveikė praėjusį savaitgalį surengtus pusfinalis:

  1. „El Cuero“ – „Ain’t no Love in This City no More“;
  2. Elisabeth Carew – „Sole Survivor“;
  3. Knut Kippersund Nesdal – „Taste of You“;
  4. Dina Misund – „Needs“;
  5. Mo – „Heal“;
  6. Linnea Dale – „High Hopes“;
  7. Charlie – „Hit Me Up“;
  8. Carl Espen – „Silent Storm“;
  9. Oda & Wulff – „Sing“.

Vienas iš atrankos dalyvių, Carl Espen, lažybininkų jau yra tituluojamas, kaip kandidatas į pergalę didžiojoje „Eurovizijoje“, tačiau ar atlikėjui pasiseks ją pasiekti, šį vakarą spręs žiūrovai. Renginio metu taip pat pasirodys praėjusių metų Norvegijos atstovė Margaret Berger.

Norvegijos finalo transliaciją matysite, paspaudę čia.


moldova 2014
TRM nuotr.

20.00 val. galite įsijungti Moldovos nacionalinį finalą, kuriame pasirodys gausus 16-os atlikėjų būrys. Daugiau negu keturias valandas vyksiančiame šou dalyvius vertins komisija bei žiūrovai, kiekvienas kurių turės po 50 proc. įtakos galutiniam rezultatui.

Stebėti laidą tiesiogiai galite oficialioje „Eurovizijos“ svetainėje arba TRM transliuotojo puslapyje.

Su finalistais kviečiame susipažinti ankstesniuose mūsų straipsniuose.


Finalo dalyviai (RTP nuotr.)
Finalo dalyviai (RTP nuotr.)

Pasibaigus visiems anksčiau aprašytiems renginiams, naktinėtojus kviečiame įsijungti Portugalijos „Festival da Cancao“ finalą. 00.20 val. prasidėsiančiame finale pasirodys 5 pusfinalyje geriausiai įvertinti dalyviai:

  • Catarina Pereira – „Mea culpa“;
  • Zana – „Nas asas da sorte“;
  • Rui Andrade – „Ao teu encotro“;
  • Raquel Guerra – „Sohnos roubados“;
  • Suzy – „Quero ser tua“.

Nugalėtoją balsuodami rinks tik žiūrovai. RTP transliaciją matysite, paspaudę čia.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.