Eurovizija 2014 (dalyviai)

Basim – Danijos atstovas „Eurovizijoje“

img_6262
Wouter van Vliet nuotr.

Šį vakarą vykusio Danijos nacionalinio finalo metu buvo išrinkta daina, ginsianti šalies garbę „Eurovizijoje“.  Ši atsakomybė atiteko Basim atliekamai dainai „Cliché Love Song“.

Iš dešimties renginyje nuskambėjusių kūrinių, balsuojant komisijai ir žiūrovams, buvo atrinkti trys, kurie dar kartą atliko savo dainas. Superfinalistais be Basim tapo Michael Rune, Natascha Bessez ir Rebekka Thornbech. 5 komisijos nariai išskirstė savo balus nuo 1 iki 3, o žiūrovai iš viso turėjo 30 balų, jie buvo išdalyti pagal tai, kiek procentų balsų surinko dalyvis. Po balsavimo paaiškėjo, kad šalies garbės ginti į Kopenhagą važiuoja Basim.

Savo pasirodymus šį vakarą taip pat dovanojo Emmelie de Forest (2013), kuri danams pristatė 2014 metų „Eurovizijos“ oficialią dainą „Rainmaker“. Taip pat žiūrovai „Dansk Melodi Grand Prix 2014“ scenoje išvydo Rollo & King (2001), Kirsten & Søren (1988) ir Birthe Kjær (1989).

Anis Basim Moujahid geriau žinomas Basim slapyvardžiu, vos 15-os metų dalyvavo daniškame „X Faktoriuje“, tačiau iškrito ketvirtfinalio etape. Po „X Faktoriaus“ dainininkas išleido 2 albumus. 2009 metais Basim dalyvavo daniškoje „Dancing with the Stars“ versijoje, kur užėmė 9-ą vietą. Vaikinas yra kilęs iš Maroko.

Ar Basim pavyks iškovoti 2-ą pergalę Danijai iš eilės, sužinosime gegužės 10 dieną.

„Cliché Love Song“

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Karolina
Karolina
prieš 10 metus

To Vardas:
šeimininkai iškart dainuoja finale :DDD

Kiro
Kiro
prieš 10 metus

Na va Danija turi sansa 2 karta is eiles laimeti eurovizija ir tas sansas manu manymu tikrai realus, daina tikrai kabina, atlikejas charizmatiskas, pritariantis kolektyvas taip pat labai stipriai atrodo .

Vardas
Vardas
prieš 10 metus

Atlikėjas man tai kažkas tarp Chris Brown ir Bruno Mars. Daina būtų nebloga, jei ne priedainis, kuris man per silpnas. Bet finale bus.

ee
ee
prieš 10 metus

grazus balsas,bet tikiuosi ne laimes

tag
tag
prieš 10 metus

Tokia paprasta ir tokia uzvedanti! 😀

Airidas
Airidas
prieš 10 metus

Graži ir linksma daina 🙂

Gabrielius
Gabrielius
prieš 10 metus

Tobulam, kolkas mano TOP5 ! 🙂