eurovision.tv
Eurovizija 2014 (atrankos)

Azerbaidžano atstovė – Dilara

Dilara_Kazimova
eurovision.tv nuotr.

Šį vakarą vykusioje Azerbaidžano nacionalinėje atrankoje „Böyük Səhnə“ po ilgo atrankų maratono pagaliau paaiškėjo, kas vyks į didžiąją „Euroviziją“ Kopenhagoje. Nugalėjusi savo konkurentus, bilietą iškovojo dainininkė Dilara.

Finale pasirodė trys atlikėjai – Erkin Osmanli, Dilara Kazimova ir Khana Hasanova. Kiekvienas iš jų, kaip ir ankstesniuose atrankos etapuose, atliko gerai žinomus kūrinius.
Vakarą pradėjo Erkin Osmanli. Jis dainavo „Girls, Girls, Girls“. Už šį pasirodymą iš komisijos atlikėjas sulaukė 38 taškų.
Po jo eilė atlikti savo pasirinktą dainą atėjo Dilarai Kazimovai. Komisija vertino dainos „History Reaping“ atlikimą. Čia dainininkė galėjo atskleisti visas savo operinio balso galimybes. Ir, akivaizdu, ji tuo pasinaudojo – iš komisijos gautas 40 taškų įvertinimas.
Trečia į sceną lipo Khana Hasanova ir savaip interpretavo dainą „Dance Again“. Tai jai pelnė 41 tašką iš komisijos.

Antroje nacionalinio finalo etape tie patys trys atlikėjai dainavo dar po vieną kūrinį. Dilara ir Khana sulaukė po 46 taškus, o Erkinas – 44 taškus. Po trečiųjų pasirodymų komisija iš karto neskelbė savo taškų – galutinis verdiktas nuskambėjo laidos pabaigoje.

Nacionalinio „Eurovizijos“ finalo rezultatai:
1. Khana Hasanova – 129 taškai;
2. Dilara Kazimova – 136 taškai;
3. Erkin Osmanli – 122 taškai.

Komisijoje galima buvo išvysti: Eldar (2011 m. „Eurovizijos“ nugalėtojas), Tunzale Agayeva (dainininkė ir kompozitorė), Murad Arif (kompozitorius ir prodiuseris), Stefan Örn (vienas iš 2012 m. Azerbaidžanui „Eurovizijoje“ atstovavusios dainos „When The Music Dies“ autorius).

Kviečiame pažiūrėti visą šio vakaro laidą.

Pertraukėlių metu savo dainas atliko Tunzale Agayeva, Rustam Karimov (2013 m. „Vaikų Eurovizijos“ atstovas), Eldar Gasimov ir Sabina Babayeva.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hideo
Hideo
prieš 10 metus

Laukiu, nesulaukiu dabar dainos!!! 🙂