Eurovizija 2014 (dalyviai)

Islandijos atstovai „Eurovizijoje“ – grupė „Pollapönk“

recordrecords.is nuotr.
recordrecords.is nuotr.

Šį vakarą paaiškėjo dar vienos šalies atstovai „Eurovizijos“ dainų konkurse. Islandijos garbę patikėta ginti grupei „Pollapönk“ su daina „Enga fordóma“. Grupę sudaro Heiðar Örn Kristjánsson, Haraldur Freyr Gíslason, Guðni Finnsson ir Arnar Þór Gíslason.

Visi finalo dalyviai:
1. „F.U.N.K.“ – „Þangað til ég dey“;
2. Ásdís María Viðarsdóttir – „Amor“;
3. Sigríður Eyrún Friðriksdóttir – „Lífið kviknar á ný“;
4. Gissur Páll Gissurarson – „Von“;
5. Greta Mjöll Samúelsdóttir – „Eftir eitt lag“;
6. „Pollapönk“ – „Enga fordóma“.

Kaip rašo oficiali „Eurovizijos“ svetainė eurovision.tv, finale balsavimas vyko dviem etapais: pirmiausia, komisija ir žiūrovai, balsuodami lygiomis teisėmis, į superfinalą delegavo du dalyvius – „Pollapönk“ ir Sigríður Eyrún Friðriksdóttir. Lemiamą sprendimą, kas vyks į 59-ą kartą rengiamą „Eurovizijos“ dainų konkursą, tarė tik žiūrovai.

Įdomu tai, kad antrame etape atlikėjai turėjo dar kartą atlikti savo kūrinius, tačiau šį kartą galėjo nuspręsti, kokia kalba dainuos, jei laimės atranką. Sigríður pasirinko anglų kalbą, o „Pollapönk“ – anglų ir islandų kalbų mišinį.

„Pollapönk“ – „Enga fordóma“ (pasirodymas nacionaliniame finale):

Primename, kad Islandijoje prieš tai buvo surengti du pusfinaliai, o visą atrankų maratoną vainikavo finalas. Iš abiejų pusfinalių po du dalyvius pateko į finalą, dar du dalyviai gavo vardinius kvietimus iš komisijos.

2013 m. Islandijai atstovavo solistas Eythor Ingi su daina „Ég Á Líf“. Didžiajame „Eurovizijos“ finale tais metais valstybė su 47 taškais užėmė 17 vietą. Kokį rezultatą šiais metais pasieks viena iš Šiaurės Europos šalių, sužinosime jau gegužės 6, 8 ir 10 dienomis.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vardas
Vardas
prieš 10 metus

Jau išrinktos dainos kaip reta silpnos. Kaip geriausią tenka įvardinti Italijos dainą, kuri tikrai nebus tarp mano mėgstamiausių.

nestas
nestas
prieš 10 metus

nuo 2008 kiekvienais metais Islandiją palaikydavau, na bet dabar :DDD gaila kad Islandija ne mūsų pusfinaly, būtų mums lengviau 😀

Justas
Administratorius
Justas
prieš 10 metus

Jetau…. 😀