Eurovizija 2014 (atrankos)

Estai išsirinko pirmuosius nacionalinio finalo dalyvius

eesti_laul_2014Šį vakarą Estijoje vykusio pirmojo nacionalinės atrankos „Eesti Lauk“ pusfinalio metu šalies publika kartu su profesionalia komisija išrinko penkis dalyvius, kurie dar kartą savo kūrinius atliks kovo 1 dieną vyksiančiame finale. Porą valandų trukusio renginio pabaigoje paaiškėjo, jog didžiausio palaikymo sulaukė šie atlikėjai:

  • Tanja – „Amazing“;
  • Wilhelm – „Resignal“;
  • „Super Hot Cosmos Blues Band“ – „Maybe-Maybe“;
  • „Kõrsikud“ – „Tule ja jää“;
  • Lenna – Supernoova“.

Geriausiai žinoma dalyvė – Lenna Kuurmaa, kuri jau keturis kartus dalyvavo Estijos nacionalinėje atrankoje. Pirmus du kartus su grupe „Vanilla Ninja“, o vėliau – kaip solo atlikėja. Dalyvaudama viena, mergina abu kartus užėmė 2 vietą, taip tik per plauką negaudama bilieto į „Euroviziją“. Visgi pačiame dainų konkurse ji jau yra buvusi – 2005 metais grupė „Vanilla Ninja“ buvo pakviesta atstovauti Šveicarijai ir Kijeve iškovojo garbingą 8-ą vietą.

Kitas atrankos pusfinalis, kuriame pasirodys likusieji dalyviai, tarp kurių bus ir 2009 metais Estijai atstovavusios grupės „Urban Symphony“ narė Sandra, vyks lygiai po savaitės.

Finalistų pasirodymai:

Tanja:

Vilhelm:

„Super Hot Cosmos Blues Band“:

„Kõrsikud“:

Lenna:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Jolanta
Jolanta
prieš 10 metus

Nu ta Lenna kokia … Kas čia per daina?? Ir dar ta estų kalba, lyg ims kas nors ir supras..

Hideo
Hideo
prieš 10 metus

Dainos Tanjos ir Lennos sutinku geriausios, bet aš labiau už lena balsuočiau nes j iš puikios vanilla Ninja grupės, o Tanja tieisog bando pakartot neidomu beprotiška Loreen pasirodymą ;D

skaistusia
skaistusia
prieš 10 metus

Man Lennos ir Tanjos dainos patinka 🙂

Tomas
Tomas
prieš 10 metus

Tanja – Amazing , tikrai , kad amazing !