Eurovizija 2014 (atrankos)

LRT paskelbė galutinius šeštadienio laidos rezultatus

martynas kavaliauskasKaip informuoja oficialus Lietuvos nacionalinis transliuotojas LRT, pasitvirtinus įtarimams dėl nesąžiningo balsavimo telefonu „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos metu, konkurso rengėjai nutarė anuliuoti nesąžiningai vienam iš penkių atlikėjų praėjusį šeštadienį skirtus balsus.

„Mūsų įtarimai pasitvirtino. Jau kelias savaites mes stebime balsavimo procesą, analizuojame išklotines ir galime pagrįstai teigti, kad balsavimas Martyno Kavaliausko naudai vykdomas nekorektiškai – sistemingai generuojant balsų srautą iš vienai įmonei priklausančių telefono abonentų, kurie yra įjungiami tik balsuoti atrankoje. Pateiksiu tik vieną pavyzdį – praėjusį šeštadienį 50,83 proc. (677 įskaityti balsai) balsų už šį atlikėją gauti iš tai pačiai įmonei priklausančių abonentų su tuo pačiu kodu. Tuo metu už likusius keturis dalyvius iš to paties operatoriaus įskaityti tik 27 balsai. Ši tendencija kartojasi, kai tik komisijos balai būna M. Kavaliauskui nepalankūs. Mes kreipėmės į teleoperatorių, kuriam priklauso šie numeriai, ir jis patvirtino mūsų įtarimus“, – sako „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos prodiuseris Audrius Giržadas.

Atrankos rengėjai asmeniškai M. Kavaliausko nusižengimu taisyklėms nekaltina. Nesąžiningi balsai anuliuoti ir praėjusio šeštadienio nacionalinės atrankos rezultatai perskaičiuoti iš naujo. M. Kavaliauskas, kaip mažiausiai balų galutinėje rezultatų lentelėje surinkęs atlikėjas, turi palikti atranką.

Perskaičiavus visus praėjusį šeštadienį įvykusio balsavimo rezultatus, galutinė rezultatų lentelė atrodo taip:
1. Vilija Matačiūnaitė – 20;
2. Mia – 19;
3. Monika Linkytė – 19;
4. Vaidas Baumila – 16;
5. Martynas Kavaliauskas – 12.

Žiūrovų balsavimas (skambučiai / priskiriami balai):
1. Mia – 1355 / 12;
2. Vilija Matačiūnaitė – 1302 / 10;
3. Vaidas Baumila – 1113 / 8;
4. Monika Linkytė – 1079 / 7;
5. Martynas Kavaliauskas – 655 / 6 (1332 minus 677).

Komisija: balai / priskiriami balai:
1. Monika Linkytė – 33 / 12;
2. Vilija Matačiūnaitė – 26 / 10;
3. Vaidas Baumila – 25 / 8;
4. Mia – 21 / 7;
5. Martynas Kavaliauskas – 15 / 6.

Kaip Jūs vertinate tokį LRT sprendimą?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

15 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Filipas
Filipas
prieš 10 metus

Tai kad dokia traume esi xD

Rūta
Rūta
prieš 10 metus

iš akmenų? apmėto? galima žmonių kalba visa tai pasakyt? ir kuo tai susiję su eurovizijos atranka? ai, tiesa.. pamiršau, kad komentuoja čia tie, kurie patys man į vaikus tinka…o lietuvių kalba jiems jau yra užsienio kalba. Ir išvis – eurovizija didelis šlamštas, kuriame Lietuva liks paskutinė, kol riesis su kaimynais. Arba išsiųs superinę dainą. Šiemet tokių nėra. Apgailestauju

Filipas
Filipas
prieš 10 metus

Ruta cj tave is akmenu tevai apmeto xD

Rūta
Rūta
prieš 10 metus

Na ne vienaip, tai kitaip Martyną išgrūdo. Šiaip, aišku, reikia perskaičiuot visus balsus – o gal už Linkytę, Mią ar Viliją irgi taip pat balsuojama. Nors neretai Vaidas atrodo gerokai stipriau už visus likusius, jis lieka gale. Keista, kad gerbėjai/-jos kažkur išgaravo… O dėl Martyno – jis net neturėjo išvis į atranką patekt, nes turėtumėm antrą Aivarą – tik be kepurėlės. Ai, beje, net ir Aivaras geriau už Martyną dainavo….

rusne
rusne
prieš 10 metus

Tarkim, kad Martynas turi tiek daug pinigu, kad ikistu be reikalo i balsavima, bet kas irodys?cia paprasciausiai neirodoma, iskristu normaliai, kaip kiti,tai nebutu niekam nemalonumu, o dabar kazkaip nesvariai gavosi. Cia paprasciausiai zmogiskai reikia pagalvot, nei vienam dalyviui neturetu taip but.

Ala
Ala
prieš 10 metus

To Rusne
Taip imone nori balsuoti uz Martyna:)ir isijungia tel 1 val pries balsavima:)6 dienas i savaite imonej telefono nereikia:)

skaistusia
skaistusia
prieš 10 metus

Jau seniai jis turėjo kristi lauk 😀 Nes jau seniai man buvo kilęs įtarimas, kad jis sukčiauja 😀

rusne
rusne
prieš 10 metus

Man atrodo,kad cia kazkas suinteresuotas Vaido pergale. Nu jeigu kazkokia imone nori balsuot uz Martyna,tai tegu balsuoja, kuo cia yra nesazininga? Cia gi grynai atsikratyt nori, o dar ir apsmeizt.

Filipas
Filipas
prieš 10 metus

Sokireited alot

Gerardas
Gerardas
prieš 10 metus

TAIP! GRAZINKIT IEVA!

Justas
Justas
prieš 10 metus

Na, jei jau susekė telefoninius ukčiavimus, tai jau laikas būtų internete irgi susekti ir pašalinti kelias dainas 😀

Danikas
Danikas
prieš 10 metus

tegu Ieva tada grazina 🙁

:))
:))
prieš 10 metus

nesamone, jei jis sukčiavo ir seniau tai jis turėjo seniau ir iškristi, nes tikrai ne kartą pagal komisiją buvo paskutinis. čia yra nesažininga kitų dalyvių atšvilgiu 🙂 bet šiaip tai pagaliau kad jis iškrito, liko tik stipriausi 😀

Danikas
Danikas
prieš 10 metus

HAHAHA! TAIP IR MANIAU!

o_O
o_O
prieš 10 metus

PAGALIAU!!!!!!!!!! tiesa išaiskėjo 😀 😀 😀