Eurovizija 2014 (atrankos)

Airijoje dėl nugalėtojo titulo kovos 5 atlikėjai (papildyta dainomis)

airijaNacionalinis Airijos transliuotojas RTÉ šiandien paskelbė 5 atlikėjus ir dainas, kurie kovos dėl teisės atstovauti valstybei šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Vasario 28 d. nacionaliniame Airijos „Eurovizijos“ finale dalyvaus:
1. Patricia Roe;
2. Eoghan Quigg;
3. Can-linn;
4. Andrew Mann;
5. Laura O’Neill.

Pernai lapkričio mėnesį RTÉ pakvietė 5 Airijos muzikos industrijos atstovus, iš kurių kiekvienas turėjo parinkti atlikėją ir dainą, kurie, jų manymu, geriausiai atstovautų šaliai didžiausiame Europos dainų konkurse.

Valerie Roe pasirinko savo seserį Patriciją Roe ir jos parašytą dainą „Don’t Hold On“. Markas Murphy nusprendė į finalą deleguoti Eoghaną Quiggą su daina „The Movie Song“, kurią sukūrė Karlas Broderickas. Hazelio Kaneswarano pasirinkimas – Can-linn kartu su Kasey Smith ir kūrinys „Heartbeat“, parašytas Hazelio kartu su Jonu Gladnikoffu, Rasmus Palmgren ir Patrizia Helander. Cormaco Battle viltis – daina „Be Mine“, atliekama Andrew Manno. Galiausiai, Aslan Billy McGuinness pasirinko Laurą O’Neill ir Doną Mescallį bei Lucie Silvas kūrybos dainą „You Don’t Remember Me“.

Visi norintys dainas galės pirmą kartą išgirsti rytoj (vasario 6 d.) RTÉ 2FM eteryje nuo 16 val. (Lietuvos laiku) bei RTÉ Radio 1 eteryje nuo 17 val. (Lietuvos laiku).

Laimėtojas, vyksiantis į Kopenhagą (Danija), paaiškės vasario 28 d. „The Late Late Show“ laidos metu. Kaip ir praėjusiais metais, atstovas bus išrinktas, suskaičiavus žiūrovų ir komisijos balsavimo rezultatus.

2013 m. Airijai atstovavo solistas Ryanas Dolanas su daina „Only Love Survives“. Prasibrovęs į finalą, ten jis nesugebėjo aplenkti nė vieno atstovo ir turėjo tenkintis 26 vieta.

Kviečiame išklausyti kandidatų atstovauti Airijai dainas:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus