Eurovizija 2014 (atrankos)

Ispanijoje bus rengiama vieša atranka

spainŽiniasklaidoje buvo plačiai spekuliuojama, kokį nacionalinės atrankos kelią į „Eurovizijos“ dainų konkursą pasirinks Ispanija. Visai neseniai šalies transliuotojas TVE patvirtino, kad bus surengta vieša atranka, kurioje dėl bilieto į Kopenhagą (Danija) susigrums 5 atlikėjai:

1. Ruth Lorenzo;
2. Jorge González;
3. La Dama;
4. Raúl;
5. Brequette Cassie.

Kaip praneša oficiali „Eurovizijos“ svetainė eurovision.tv, šiais metais buvo kaip niekada daug spėlionių, kas turėtų atstovauti Ispanijai viename didžiausių dainų konkursų Europoje. Pastaruosius dvejus metus šalyje buvo rengiamos uždaros atrankos, tad žiniasklaidoje tris mėnesius intensyviai spėliota, kam bus patikėta valstybės vėliava 2014 metais. Tačiau galiausiai TVE paskelbė, kad „Eurovizijos“ atstovas bus išrinktas nacionaliniame finale vasario mėnesį, lygiomis teisėmis balsuojant komisijai ir žiūrovams.

Pristatome kanditatus:

1. Ruth Lorenzo nors ir nėra labai žinoma atlikėja pačioje Ispanijoje, tačiau buvo pakviesta į atranką kaip labai perspektyvi atlikėja. 2008 m. ji dalyvavo muzikiniame šou „X Factor“ Jungtinėje Karalystėje ir buvo viena iš Australijos atlikėjos Danni Minogue mokinių. Nacionaliniame „Eurovizijos“ finale ji atliks dainą „Dancing In The Rain“, kurią sukūrė pati kartu Jim Irvin ir Julian Emery. Kūrinys bus atliekamas anglų ir ispanų kalbomis.

2. Jorge González dalyvavo talentų šou „Operacion Triunfo“ bei „La Voz“, 2009 m. bandė savo laimę nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje su daina „Si Yo Vengo A Enamorarte“. Šiais metais jis bandys savo laimę atrankoje į didžiąją „Euroviziją“ su Kiko Rodríguez, Bruno Nicolás, Leticia Fuentes ir María José Fernández parašyta daina „Aunque Se Acabe El Mundo“.

3. La Dama – tai atlikėjos Damaris Abad pseudonimas. Dainininkė gimė Sevilijoje ir Ispanijoje geriau žinoma kaip atlikėjo Melendi scenos partnerė bei šalyje populiarios atlikėjos Rasel sesuo. Ruošdamasi išleisti savo antrąjį albumą, ji tikisi sužibėti „Eurovizijos“ scenoje su atlikėjo Melendi sukurta daina „Estrella Fugaz“.

4. Raúl tapo plačiai žinomas šalyje 2000 m., kai nacionaliniame „Eurovizijos“ finale su daina „Sueño Su Boca“ užėmė antrą vietą. Tais pačiais metais jis laimėjo muzikiniuose Ispanijos apdovanojimuose „Geriausio naujojo atlikėjo“ kategorijoje. Nuo tada jis jau spėjo išleisti šešis albumus. Šių metų nacionaliniame „Eurovizijos“ finale jis atliks William Duque ir Domingo Sánchez baladę „Seguir Sin Ti“.

5. Brequette Cassie gimė Pietų Afrikos Respublikoje, tačiau Ispanijoje gyvena jau 15 metų. Ji dalyvavo muzikiniame šou „La Voz“, o šiuo metu įrašinėja savo debiutinį albumą „Puzzle Together“. Jos daina „Más“ („Bėgti“), parašyta Thomas G:son and Tony Sanchez – kompozitorių, kurie dirbo kartu su 2012 m. Ispanijos atstove Pastora Soler.

Primename, kad 2013 m. Malmėje (Švedija) Ispanijai atstovavo grupė „ESDM“. Gavusi vos 8 taškus, šalis užėmė 25 vietą didžiajame finale. Kaip seksis šiais metais, pamatysime jau gegužės 10 d.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus