Eurovizija 2014 (atrankos)

Prancūzijos finale dėl bilieto į didžiąją „Euroviziją“ kovos 3 dainos

france3Nacionalinis Prancūzijos transliuotojas France 3 paviešino tris dainas ir atlikėjus, kurie kovos dėl teisės atstovauti šaliai šiais metais Kopenhagoje vyksiančiame „Eurovizijos“ finale. Dainas bus galima išgirsti sausio 26 d. France 3 laidos „Les Chansons D’Abord“ metu.

Atlikėjai ir dainos:

1. Destan – „Sans toi“;
2. JOANNA – „Ma liberté“;
3. „TWIN TWIN“ – „Moustache“.

Visi trys atlikėjai buvo pasirinkti specialios komisijos. Nacionalinis finalas bus surengtas Prancūzijos sostinėje Paryžiuje sausio 26 dieną 18 val. (Lietuvos laiku). Kiekvienas atlikėjas dainuos po vieną dainą ir kovos dėl vienintelio bilieto į Kopenhagą.

Įdomu tai, kad specialią komisiją sudarė 14 žmonių iš France 3, „France Bleau“ ir atstovai iš muzikos industrijos, taip pat po vieną „Eurovizijos“ faną ir televizijos žiūrovą. Visi minėti asmenys susirinko lapkričio 26 d., kad išrinktų tris laiminguosius. Atranka vyko dviem etapais: pirmiausia buvo atrinkti 5 geriausi įrašai, o galiausiai iš jų liko tik 3. Nacionaliniame „Eurovizijos“ finale komisija turės lygias teises balsuodama kartu su žiūrovais.

Po dainų pristatymo bus paskelbtas internetinis balsavimas – žiūrovai ir klausytojai savo balsus už patinkančią dainą galės atiduoti 4 savaites (sausio 26–vasario 23 d.). Nugalėtojas bus paskelbtas kovo 2 d. Natašos St. Pier televizijos laidos metu.

Primename, kad 2013 m. Prancūzijai atstovavo solistė Amandine Bourgeoius su daina „L’enfer et Moi“. Finale ji užėmė 23 vietą. Kaip seksis šių metų atstovams, sužinosime gegužės 6, 8, 10 dienomis.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus