Eurovizija 2014 (atrankos)

Jubiliejiniame koncerte prisistatė šių metų „Eurovizijos“ atrankos dalyviai

Penktadienį didžiojoje LRT studijoje buvo surengtas 2014 m. nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ dalyvių prisistatymas. Jubiliejiniame koncerte, skirtame pažymėti Lietuvos 20-ies metų kelią viename didžiausių ir žinomiausių dainų konkursų, paaiškėjo ir daug kam netikėta vedėjų pora. Konkursą ves gerai žinomas pramogų pasaulio atstovas, ilgametis įvairių laidų vedėjas, buvęs politikas Arūnas Valinskas ir dainininkė Simona Nainė.

Kaip informuoja oficialus „Eurovizijos“ transliuotojas LRT, dėl teisės atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse varžysis Donatas Montvydas, Justinas Lapatinskas, Martynas Kavaliauskas, Vilija Matačiūnaitė, „Pop ladies“, Jurijus Veklenko, Juozas Butnorius, Soliaris, Julija Jegorova, Monika Linkytė, Neringa Šiaudikytė, Aistė Pilvelytė, Mia, Aleksandra Metalnikova, „VIG roses“, Tadas Vilčinskas ir kt.

Dvidešimtajam „Eurovizijos“ jubiliejui paminėti skirtos laidos vedėjai pakvietė žiūrovus į muzikinę kelionę laiku. Šių metų atrankos dalyviai atliko visas 14 dainų, kurias Lietuva per dvidešimt metų siuntė į tarptautinę „Eurovizijos“ sceną.

Ovidijaus Vyšniausko dainą „Lopšinė mylimai“ (1994 m.) atliko Justas Lapatinskas, Aistės Smilgevičiūtės tarmišką dainą „Strazdas“ (1999 m.) nepabūgo sudainuoti Vilija Matačiūnaitė, merginų grupė „VIG roses“ surengė įspūdingą šou pagal „Skamp“ dainą „You got style“ (2001 m.). Aivaro Stepukonio daina „Happy you“ (2002 m.) suskambo Martyno Kavaliausko balsu.

Monika Linkytė ir Jurijus Veklenko atliko Lino Adomaičio ir Simonos 2004 metais Stambule (Turkija) skambėjusią dainą „What’s happened to your love“. Pasak LRT, vėlesniuose etapuose atlikėjai žada dalyvauti atskirai. „Laura and the Lovers“ kūrinį „Little by little“ (2005 m.) sudainavo Soliaris. Merginų grupė „Pop ladies“ atliko iki šiol didžiausios sėkmės „Eurovizijos“ konkurse sulaukusią LT United dainą „We are the winners“ (2006 m.).

Aleksandra Metalnikova dainavo lyrišką „4fun“ baladę „Love or leave“ (2007 m.), Julija Jegorova – Jeronimo Miliaus „Nomads in the night“ (2008 m.). Tuo tarpu „Inculto“ dainos „Eastern European Funk“ (2010 m.) Juozo Butnoriaus atlikta interpretacija nepaliko abejingų – vaikinas scenoje liko vien su trumpikėmis. Evelinos Sašenko lyriška baladė „C‘est Ma Vie“ (2011 m.) suskambo Neringos Šiaudikytės lūpose, o 2012 m. Baku (Azerbaidžanas) vykusį pasirodymą pakartojo pats jo autorius Donatas Montvydas. Šių metų Andriaus Pojavio dainą „Something“ atliko Mia.

Kaip praneša LRT, pirmoji „Eurovizijos“ atrankos laida nebuvo konkursinė, tačiau jau kitoje laidoje sulauksime keturių komisijos narių bei trijų muzikos ekspertų iš Vokietijos, Rusijos ir Švedijos vertinimų. Kaip minėjo LRT prodiuseris Audrius Giržadas, pasikviesdami „nuomonę iš šalies“, atrankos rengėjai tikisi atsiriboti nuo vyraujančių simpatijų ir išrinkti patį geriausią ir profesionaliausią atlikėją, kuris atstovaus šaliai „Eurovizijoje“.

Primename, kad iš dvidešimties dalyvaujančių atlikėjų per kelis etapus bus atrinkti tik keturi atlikėjai, kurie susirungs finale vasario mėnesį.

Pasigrožėti atrankos atidarymo koncertu LRT žiūrovai galės gruodžio 14 d. 21 val.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

8 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vilij
Vilij
prieš 10 metus

Tomai,
Tai va būtent kokia ta ,,faina” daina turėtų būti? vertės negalima pasakyti. Kiekvienais metais yra tendencijos, mados. Čia vienais metais gali būti ,,š verta”, kitais – jau hitas.

Tomas
Tomas
prieš 10 metus

Siūlau išrinkti gerą dainą. Tokia labai trankia ir faina, kad užimtume gerą vietą, bet jei išrinksime vėl šudo verta tai vėl paskutiniai būsim.

Vilij
Vilij
prieš 10 metus

Niekada neskubu vertinti kas keliaus kas ke, kol nežinau dainų :))

keikei
keikei
prieš 10 metus

Kavaliauskas butu geriausiai arba Mia nu siaip dar toli grazu kaip cia bus kas kaip kam kas viska pamatysim sunku dabar sprest kazka.

irena
irena
prieš 10 metus

Ar dalyvaus atrankoje Sasha Song? Man labai patinka jo eurovizinė daina „Love” (Pasiklydęs žmogus)

Hideo
Hideo
prieš 10 metus

Tikiuos jog laimės Donatas Montvydas, Jurijus veklenko, Monika Linkytė (iš šių triejų galima tikėtis aukščiausio pilotažo:)), kiek mažiau bet ir neblogai būtų Mia ar Neringa Šiaudikytė na dar reikia sužot kelis likusius 😉

Saulės spindulėlis
Saulės spindulėlis
prieš 10 metus

Tikiuosi, kad atrankos bus tiesioginės, o ne įrašytos kaip paskutinius du metus. Nes įrašytas neįdomu žiūrėti. O tai, kad bus trys muzikos ekspertai iš Vokietijos, Rusijos ir Švedijos tai labai puiku, nes paskutiniais metais pastebėjau, kad komisija didelę įtaką turėjo, nusprendžiant, kad laimės, o dabar kituosi, kad nebus to, kad komisija rinks, pagal simpatijas, o bus nepriklausomi,

skaistusia
skaistusia
prieš 10 metus

Daug vilčių dedu į Justiną Lapatinską, Viliją Matačiūnaitę, Aistę Pilvelytę ir Moniką Linkytę kitų net nežinau, o kas liečia Montvyda tai jis jau buvo.