Eurovizija 2014 (dalyviai)

Kurių šalių atstovus pamatysime „Eurovizijoje“, o kas nusprendė pasitraukti? [papildyta]

esc2014_logoLapkričio 22 d. – paskutinę dieną, per kurią šalys gali apsispręsti, ar dalyvaus 2014 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse, savo verdiktus paskelbė dar kelios iš jų.

Kaip informuoja esctoday.com, dalyvauti ateinančiais metais Kopenhagoje (Danija) vykstančioje „Eurovizijoje“ apsisprendė Rumunija, Bosnija ir Hercegovina, Armėnija bei Moldova. Prieš kelias dienas savo dalyvavimą viename didžiausių ir žinomiausių dainų konkursų patvirtino Italija.

O Bulgarija bei Serbija, kaip pranešama, dėl finansinių priežasčių nusprendė nedalyvauti 2014 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Vis dėlto dar ne visos valstybės viešai paskelbė savo sprendimą – tam jos turi dar kelias valandas.

Papildymas: dalyvavimą 2014 m. „Eurovizijoje“ patvirtino Slovėnija ir Graikija. Šiuo metu jau aišku, kad Kopenhagoje turėtume išvysti 36 šalių atstovus. Azerbaidžanas ir Lenkija vis dar viešai savo sprendimo nepaskelbė.

Nors šiandien, t . y. lapkričio 22 d., yra paskutinė diena paraiškoms pateikti, tačiau iki gruodžio 15 d. bet kuri šalis gali apsigalvoti ir nedalyvauti konkaurse, išvengdama baudos (jei nuspręs iš konkurso pasitraukti vėliau, teks sumokėti baudą). Galutinis oficialus dalyvių sąrašas bus paskelbtas sausio mėnesį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Tor
Tor
prieš 10 metus

*gera

Tor
Tor
prieš 10 metus

Dažnai… Bet po Helenos ir Sakio nieko labai įdomaus ir neparodė graikai. Tikiuosi azerai dalyvaus ir vėl ką nors awesome parodys.
Labai dėl italų džiaugiuos, tikiuos bus vėl fera daina.

Girlscancry
Girlscancry
prieš 10 metus

Ne tos šalys, kurių pasigesčiau. Gerai, kad Graikija dalyvaus, nes dažnai graikų atstovai patinka.