Vaikų Eurovizija

Pirmosios šalys išrinko atstovus „Vaikų Eurovizijai“

Vos tik pasibaigė didysis „Eurovizijos“ dainų konkursas, Rusija bei Švedija suskubo išrinkti atstovus „Vaikų Eurovizijai“.

rusija-2013

Pirmąja dalyve Ukrainos sostinėje Kijeve vyksiančiame konkurse tapo vienuolikmetė Dajana Kirillova, atliksianti dainą „Mečtaj“. Nugalėtoja Rusijos nacionaliniame finale aplenkė kitus 17 jaunųjų atlikėjų bei geriausia buvo paskelbta susumavus žiūrovų ir komisijos balus.

Dajana mokosi muzikos jau nuo ketverių metų, moka groti fleita. Mergaitė sėkmę nacionalinėje atrankoje bandė jau antrą kartą; pernai iki pergalės jai pritrūko visai nedaug – užėmusi antrąją vietą ji nusileido tik nugalėtojai Lerikai.

Dajana Kirillova – „Mečtaj“:

Elias

Kita šalis išrinkusi savąjį atstovą – Švedija. Švedijos vėliavą į Ukrainą veš Elias Elffors Elfström. Berniukas su daina „Det Är Dit Vi Ska“ nugalėjo „Lilla Melodifestivalen 2013“ finale aplenkęs kitus 7 dalyvius.

Finaliniame koncerte taip pat pasirodė dukart suaugusiųjų „Melodifestivalen“ dalyvavęs David Lindgren bei pernai Švedijos garbę Amsterdame vykusiame „Vaikų Eurovizijos“ konkurse gynusi Lova Sönnerbo.

Trylikos metų berniukas mėgsta groti pianinu ir šokti. Jo mėgstamiausias atlikėjas – David Bowie, grupės – „Imagine Dragons“ ir „Linkin Park“.

Švedijai dar nė karto nėra tekę švęsti pergalės „Vaikų Eurovizijos“ konkurse, tačiau galbūt  lapkričio 30 dieną tai pavyks padaryti jaunajam Elias?

Elias Elffors Elfströ – „Det Är Dit Vi Ska“:

Apie dalyvavimą 2013 metų „Vaikų Eurovizijoje“ kol kas yra paskelbusios tik 8 šalys: Albanija, Armėnija, Baltarusija, Gruzija, Nyderlandai, Rusija, Švedija bei Ukraina. Apie pasitraukimą iš konkurso pranešė tik Belgija. Anot šalies transliuotojo VRT, susidomėjimas nacionaline atranka yra žymiai didesnis nei pačiu tarptautiniu renginiu, todėl vietoje dalyvavimo „Vaikų Eurovizijoje“, dėmesys bus skiriamas naujam vaikų talentų šou. Artimiausias finalas numatomas Ukrainoje rugpjūčio 2 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vytas Pliuška
Vytas Pliuška
prieš 10 metus

tikekimes sulauksim.

Katia
Katia
prieš 10 metus

Teks laukt 2014 metu, kai Lietuva, tikekimes, gris i konkursa..

ggfh
ggfh
prieš 10 metus

Gaila , norėjau ,kad Lietuva grįžtų

Neringa T.
Neringa T.
prieš 10 metus

Neblogai rusaitė dainuoja:) o Lietuviai šiemet dalyvaus?

Miroslav
Administratorius
Miroslav
prieš 10 metus
Atsakinėti į  Neringa T.

Kiek žinome, LRT neturi planų šiemet sugrįžti į konkursą.

Lukis
Lukis
prieš 10 metus

Na, rusai, kaip visad paruošia kažką gero. 😀 O Švedija nors ir kaip man patinka visi jų pasirodymai, šis nelabai kol kas, na… Gal kaip sakoma… Prilips dar. 😀

ViktorasViGo
ViktorasViGo
prieš 10 metus

Na kolkas Rusai Geriausi 🙂