Eurovizija 2013 (renginys)

58-ajame „Eurovizijos“ konkurse – Danijos pergalė. Andrius Pojavis – 22-as

Danija
Sander Hesterman (EBU) nuotr.

Vos prieš keletą akimirkų Malmės mieste baigėsi 58-asis „Eurovizijos“ konkursas, užbaigęs daugelį su šių metu renginiu susijusių mįslių ir spėlionių. Surinkusi 281 tašką, pergalę konkurse iškovojo Danijos atstovė Emmelie de Forest. Mergina, jau po laimėjimo nacionalinėje atrankoje ilgą laiką buvusi įvardijama kaip favoritė, su kūriniu „Only Teardrops“ 47 taškais aplenkė antroje vietoje likusį Azerbaidžano atstovą. Į viršutinį trejetą, po penkerių metų, su 214 taškais taip pat sugrįžo ir Ukraina.

Lietuvos atstovas Andrius Pojavis, surinkęs 17 taškų, liko 22 vietoje, pakartodamas panašų rezultatą, kokį 2009 metais Maskvoje pelnė Sasha Song (23 vieta).

Įdomu tai, jog gan palankiai prieš konkursą vertinta Gruzija bei Vokietija atitinkamai liko 15 ir 21 vietoje. Be Vokietijos, ne itin šįvakar sekėsi ir kitoms finale jau buvusioms šalims – Jungtinei Karalystei, Prancūzijai bei Ispanijai, kurios išsirikiavo 19-oje, 23-oje bei 25-oje vietoje. Tuo tarpu Nyderlandų atstovė Anouk ne tik sugebėjo po ilgos pertraukos išvesti savo šalį į finalą, tačiau ir pirmą kartą nuo 1999 metų Nyderlandams pelnyti vietą viršutiniame dešimtuke.

Vieta Šalis Taškai
1 Danija 281
2 Azerbaidžanas 234
3 Ukraina 214
4 Norvegija 191
5 Rusija 174
6 Graikija 152
7 Italija 126
8 Malta 120
9 Nyderlandai 114
10 Vengrija 84
11 Moldova 71
12 Belgija 71
13 Rumunija 65
14 Švedija 62
15 Gruzija 50
16 Baltarusija 48
17 Islandija 47
18 Armėnija 41
19 Jungtinė Karalystė 23
20 Estija 19
21 Vokietija 18
22 Lietuva 17
23 Prancūzija 14
24 Suomija 13
25 Ispanija 8
26 Airija 5

Išsamią taškų lentelę rasite, paspaudę čia.

Lietuvai taškus skyrė:

6 ˜– Italija;
5 – Baltarusija;
3 – Azerbaidžanas;
1 – Gruzija, Airija, Ukraina.

Lietuvos balsai finale:

12 – Azerbaidžanas;
10 – Ukraina;
8 – Gruzija;
7 – Rusija:
6 – Norvegija;
5 – Vengrija;
4 – Nyderlandai;
3 – Estija;
2 – Danija;
1 – Baltarusija.

Pergalę Danijai pelnęs pasirodymas:

Andriaus Pojavio pasirodymas finale:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

43 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hideo
Hideo
prieš 10 metus

o švedai ir liks švedais. labai jau pasikēlę jie…

Hideo
Hideo
prieš 10 metus

Azerbadžane Eurovizija tikrai skaidresnė buvo ir jie mūsų tautą draugiškai palaikė:)

to asas
to asas
prieš 10 metus

O kuo cia Svedija deta? Konkursa organizuoja EBU ir balsus skaiciuoja EBU atstovai. Svedu darbas buvo parupinti konkursui vieta ir programa, o taisykles, kokios galiojo iki siol, tokios ir buvo (ishskyrus pasirodymu numeriu nustatyma).
Kad konkursas ishsikvepia ir tapo neidomus stebeti, kai is anksto zinomi favoritai, tai tiesa. Tikrai bookmakeriu kontorose skelbiami rezultatai turi nemazai itakos formuojant zmoniu nuomone apie dainas. O siaip, konkursas jau kokie 5 metai labai nuspejamas – atsiranda aiskus favoritai ir ju dainos liaupsinamos.

o_O
o_O
prieš 10 metus

lieviausia čia buvo tai dainų sustatymas, man visai nepatiko, kad organizatoriai sustatė visų pasirodymų eiliškumą

asas
asas
prieš 10 metus

joks cia ne dainu konkursas, aju is anksto zinoma kas laimes. fu svdeija!!!!!!!!!!!!!

suS
suS
prieš 10 metus

Plagiatas Danija

SunnyNut
SunnyNut
prieš 10 metus

Didžiausia tragedija Lietuvos Eurovizijos istorijoje, tai jog 2013 metais latviai neskyrė nei vieno taško. Apmaudu…visą vakarą lyg ant adatų sėdėjau.

Gerda
Gerda
prieš 10 metus

Apmaudu, žinoma, kad likome 22oje vietoje, tačiau, kai supranti, jog daugelis šalių neturėjo balsavimo galimybės už Lietuvą, gal net geriau pasidaro? Svarbu, kad Andrius tikėjo savimi ir nepasidavė, sulaukęs tiek daug neigiamų komentarų apie save. Iš tiesų, nuo pat konkurso pradžios Daniją laikiau nugalėtoja ir jaučiau, kad ši daina laimės, tačiau niekaip nesuprantu, kaip Graikija, Italija ar Ukraina surinko tiek taškų?? Apie Graikijos dainą iš viso patylėsiu, o pradžioj balsavimo buvo galima manyti, jog net į pirmą penketuką pateks. Tai kas pasakys, kad čia ne politika? Vokietijos daina ir pati vokalistė buvo tikrai stiprios, ir ką, vos ne paskutiniai liko… Nežinau, viskas labai netikra atrodo, bet vis tiek jau nieko nepakeisim, taip kad…

Plagiatas!!!
Plagiatas!!!
prieš 10 metus
Afrodiziakas
Afrodiziakas
prieš 10 metus

Jūs nustokit verkti dėl to balsavimo. Teisingai Artur sako, kad patys neapsisprendę esat! Pykstat už tai, kad kaimynai už kaimynus balsuoja, ar šiaip šalys už kitas šalis balsuoja ar nebalsuoja dėl kokių tai politinių priežasčių, o dabar skundžiatės ir peikiat mūsų kaimynus, už tai kad balsų nedavė Lietuvai? Kas kad Airijoje, Anglijoje, Norvegijoje ar kur kitur daug mūsiškių balsavo? Viskas labai paprasta, tos šalies komisija skyrė mums labai mažai taškų, todėl mūsų tautiečių palaikymo nepakako tam, kad bendroje sumoje papultume į tos šalies top dešimtuką ir gautume bent kiek taškų. Labai džiugu, kad kaimynai per pastaruosius kelis metus pagaliau susiprotėjo ir pradėjo balsuoti už dainą, o ne dėl to, kad esame kaimynai ar pan. Lietuva, deja, vis dar už visokias Gruzijas, ar už tas pačias Estijas (o jei būtų proga, tai ir už Latviją) ir balsuoja… Aišku jei daina išties gera, tai viskas puiku, tada nesvarbu ar tu kaimynas ar ne. Bet pastaraisiais metais kaip užprogramuota, kiekvienais metais aišku kam Lietuva skirs daugiausiai taškų, nesvarbu ar dainą ištiesų gera, ar visiškas mėšlas. Pradėkit balsuot už dainą, už atlikėją galų gale, o ne už „tiesiog mielą kaimynėlį”..

Artur
Artur
prieš 10 metus

Jus patys sau priestaraujat, is pradziu pykstat kad politiskas ir kaimynini sbalsavimas, o paskui pykstat, kad kaimynai nieko nedave. Bet siaip siu metu eurovizija buvo lb prasta tiek sou tiek dainu prasme. Mna labiausiai patiko Vengrija. Bet labiausiai man patiko Loreen pasirodymas, jis buvo stulbinantis.

to me
to me
prieš 10 metus

seniau buvo, pirmoms 10 vietų užėmusios šalys tiek iš komisijos tiek iš žiūrovų pasiskirto balus, pavyzdžiui 12 Lietuvai skiria žiūrovai, o komisijos balų lentelėje mes gauname 0 , t.y. nepatenkame į top10, bendras būna 6 balai, o dabar balus skirsto visoms šalims, dabar buvo renkamas top26, t.y. jei iš žiūrovų esame pirmi, o iš komisijos arti galo, tai negauname nei vieno balo bendroje lentelėje. Dabar tapo labai svarbu būti aukštai tiek komisijos, tiek ir žiūrovų lentelėse

pixas
pixas
prieš 10 metus

Tiesiog ankstesnese eurovizijose is balsavimu budavo tik top 10,tai ziurovu ir komisijos top 10susumuodavo ir gaudavo bendrus salies balsus…
O seis metais sumavo visus 26ziurovu ir komisijos.
pvz kokia nors salys gauna is komisijos tarkim paskutine vieta,o is ziurovu 1 tai ji negauna ne vieno tasko.
https://eurodiena.lt/34365/2013-metu-„eurovizija-su-balsavimo-pakitimais-eurovizija/

me
me
prieš 10 metus

Nu tai paaiškinkit paprastai ir suprantamai, kas per nauja balsavimo sistema. Nes juk ir anksčiau buvo taip, kad dalį balsų lemdavo žiūrovai, o dalį – komisija. Nors šiaip tikrai keista su tais balsais, nes daug draugų iš UK sako, kad balsavo po 20 kartų kiekvienas, o iš UK nei vieno taškelio neatėjo…

Dėl Danijos laimėjimo tikrai nesidžiaugiu, nes jų daina man niekuo neypatinga, buvo tikrai vertesnių laimėt. Bet jau čia seniai buvo aišku, kad Danija laimės, kai nuo pat Danijos atstovo paskelbimo per visur buvo triūbinama, kad laimės būtent Danija, nors nemažai šalių dar net nebuvo išsirinkę savo atstovų.

Manau, kad Italija ir Vengrija turėjo būt aukščiau, o kad Graikija pateko į top10 ir apskritai į finalą, yra didžiulis pravalas.

Gabriele123
Gabriele123
prieš 10 metus

nei salys kaimynes neskyrere Lietuvai balu.Estija nedave o mes davem, Gruzija tik 1nusususi bala dave o mes 8. Apie Latvius isvis patyliu. Del Danijos pergales nesidziaugiu, bet senai zinojau kad lairmes, norreejau, kad ukraina arba Belgija laimetu.
Nu gryna politika ka cia ir beprirdursi, ai Andrius saunuolis, patiko pasirodymas!

V
V
prieš 10 metus

Latvija pyksta, kad elektrinės nebestatom 😀 o šiaip manau, kad skyrė kokius 7- 6 žiūrovai, bet komisija nei vieno, todėl bendroje sumoje 0, panaši situacija manau ir su Jungtine Karalyste bei Airija, nes pusfinalyje buvo gana aukšti balai, o finale atitinkamai 0 ir vienas. man tik dėl Gruzijos labai keista, bet manau ten ir bus panašiai. Be to seniai jau aišku, kad Latvijai artimesni kaimynai yra estai ir rusai, todėl nėra čia ko pykti ant kaimynų. O kada bus aiškus atskirai komisijos ir žiūrovų rezultatai?

Rokas
Rokas
prieš 10 metus

Nors Danija man patiko, bet su Azerbaidžanu nėra ko lyginti ir jis turėjo laimėti. Bet iš Airijos vienas balas iš Gruzijos vienas tikrai žiauru

Kotryna
Kotryna
prieš 10 metus

Problema ne lietuvių dainoj, Andrius pasirodė nuostabiai ir labai gerai, PROBLEMA yra kaimyninėse šalyse, kurios mums nedavė taškų…

Reifas
Reifas
prieš 10 metus

Vokieciai per zemai italai per zemai danai neturejo laimet LT balu negavu kurios turejo gaut vel cia na ta politika susiko viska ubagai.

Indrė
Indrė
prieš 10 metus

Iš pirmo penketuko nemėgstu nei vienos dainos, seniai taip bebuvo, jei išvis kada buvo. Tiesa, Vengrija nustebino būdama 10-oje vietoj, bet džiaugiuosi dėl jų.

Eurovizijos gerbėja
Eurovizijos gerbėja
prieš 10 metus

Danijos daina nėra nuobodi, bet greitai užmirštama, o Azerbaidžiano daina su mintimi <3 Labai džiaugiuosi,kad bent paėmė ši šalis antrą vietą, žinojau, kad ji atsidurs penketuke 🙂 Be to apsidžiaugiau kai pamačiau antrojo pusfinalio balsavimo rezultatus, nes Azerbaidžianas buvo pirmas 🙂

Rokas
Rokas
prieš 10 metus

Cascada su, mano nuomone, turbūt geriausiu pasirodymu liko 21? Juokinga ta eurovizija…

Ačiū
Ačiū
prieš 10 metus

Ačiū visiems visiems, kas būdami kitose šalyse balsavote už Lietuvą, o kad jūsų balsus ignoravo – ką padarysi… 22-a vieta? O koks skirtumas … mūsų pasirodymas buvo gražus, paprastas ir nuoširdus.

N
N
prieš 10 metus

Šūdas ta daina Danijos. Azerbaidžanas 100 000 000 kartų geresnis nei danijos

ramune
ramune
prieš 10 metus

Viskas čia gerai su tuo balsavimu. Man tik pikta, kad Baltarusija su Rumunija žymiai aukščiau už mus, nes pigaus popso gabalai ir daugiau nieko. Gruzija tik keistai žemai.
O ŠIAIP TAI AČIŪ UŽSIENIO TAUTIEČIAMS UŽ PARAMĄ BALSAIS. Tik mes juokavom, kad J.K. balsus už Lietuvą matyt speciali programa blokavo, kad jiems nebūtų gėda skelbt, kad Lietuva vėl didžiuosiuose baluose.

Viktorija
Viktorija
prieš 10 metus

Dėl Danijos pergalės tai labai džiaugiuosi, nes nuoširdžiai manau, kad ji šiais metais buvo tikrai gražiausia. :} O taškų paskirstymas tai tikrai labai nustebino. Ne tik Andriaus atveju, bet ir kitų šalių. Buvo daugiau dainų, kurios tikrai turėjo būti geriau įvertintos. O Lietuvos atveju, tai labiausiai nustebino Latvija, nes nei vieno taškelio nebuvo iš jos, ir Jungtinė Karalystė… Septyniolika kartų skambinau. Manau, kad tie, kurie iš JK balsavo, darė tikrai panašiai – ne vieną kartą juk balsavo, o va, irgi nei vieno taško. Kartais pradedu norėti, kad tos žiuri nebeliktų, ir tik žmonių balsai skaičiuotųsi. Vienaip ar kitaip, Andriaus daina buvo graži, nuoširdumas ir gera aura liejosi per kraštus. O kad Europa neįvertino ką jau padarysi. Aišku, erzina tam kartui, bet manau, kad savo atstovu buvo galima didžiuotis. :}

Ziauru
Ziauru
prieš 10 metus

SITIEK IS UK BALSAVOM UZ LIETUVA SU DRAUGAIS, TIEK DAUG KARTU SKAMBINOM IR NEIVIENOI TASKO NEDAVO,KAZKAS NEREALAUS, CIA ISVIS ATRODO VISKAS SUPLANUOTA IS ANKSTO BUVO, GEDA, KONURSAS EINA TIKRIAUSIAI I PABAIGA IR GERA.I…

Ziauru
Ziauru
prieš 10 metus

IR DAR GRAIKIJA TOP 10 GEDA PASKUTINE, DUOK DIEVE KAD LIETUVA ATSISAKYTU DALYVAUTI , IR KAD EUROVIZIJA ISVIS VIENA DIENA PASIBAIGTU,GAL JAU GANA 58 METU LYG IR PENSIJA JAU LAIKAS

Ziauru
Ziauru
prieš 10 metus

Slykstesnes eurovizijos dar neteko matyti, POLITIKA gryna, jau dar nedavus visosms salims balsu paskelbe kad danija laimejo, ko nei vienoj eurovizijoj nebuvo, baisu AZERBAIJANAS 2 vieta nejuokinkitr taip daina gal ir nieko bet tikrai atsibodes stilius it t.t Klaiku nafta daro savo, Pvz bonnie tailor si vakara padainavo nuostabiai ir ji gale… Slykstu, Lietuva vel dave azerbaidzanui 12 balu uz ka, ir kas del danijos jau pries pusmety buvo aisku kad laimes, tikiuosi kitais metais eurovizija isvis neivyks nes turbut dauguma saliu tiesiog baikotuos si konkursa ir gerai. o jei kunkursas ir ivyks, tai is principo ir as neziuresiu kaip vienas komentatorius parase, KAZKAS BAISAUS

Nestas
Nestas
prieš 10 metus

LIETUVA kitais metais dalyvauja, jau užreigistruoti, wikipedijoje parašyta. 🙂 ir i eurovizija bando prisiplakti KAZAKSTANAS 😀

Romualdas
Romualdas
prieš 10 metus

Andrius šaunuolis! Sveikinimai Danijai, gaila, kad ne Azerbaidžaanas:)

Aušrinė Visockytė
Aušrinė Visockytė
prieš 10 metus

Andrius pasirodė šauniai! ir visai nesvarbu, kokią vieta jam skirta lentelėje – jis man kur kas aukščiau! džiaugiuosi, kad Italija ir Nyderlandai užėmė pakankamai aukštas vietas, nors galėjo ir aukščiau būt. šiek tiek gaila estų. o Danija.. man niekada ta daina nežavėjo per daug, bet buvo aišku, kad laimės, nes iš anksto jau praplautos visiems smegenys buvo (kaip ir pernai ar užpernai).

aisku
aisku
prieš 10 metus

Tikiuosi Lietuva kitamet isvis nebedalyvaus sitam nesamoniu projekte… Bent as tikrai daugiau nebeziuresiu ….

nesvarbu111
nesvarbu111
prieš 10 metus

konkursas geras grazus, linksmas kaip visada,,,,,man visi patiko – Lietuva ispudingai dainavo !!!!! Keista kad Estija ir Latvija ne paskyre ne vieno tasko Lietuvai Andriui,,,,, keista, lik tai kaimynai esame ,, pritariu Justui ,,,,!!!!

Vitalija
Vitalija
prieš 10 metus

Andrius padare viska ka galejo. Nauja balu sistema yra totalus SLAMSTAS. Iskraipe balsus nerealiai. Kazkokios nusususios dainos aukstose vietose. Graikai, kaip In culto, tik tada mes nepatekom, o sitie taip aukstai. Siemet Skandinavijos vizija.Baigsis greit Balkanu era, bus taip istisai: Danija, Svedija, Suomija, Norvegija ir eis taip ratu vis, man toks jausmas….
Nepatiko man Danijos daina nors uz ja staciau del balu. Siemet Eurovizija prasta, bet dziaugiuosi, kad LT pateko bent i finala ir mes ne paskutiniai.
Gaila, kad musu idomi daina KOMISIJU, tikrai manau, kad ne balsuotoju deka atsidure tik 22 vietoje.
Naujas balu skaiciavimas zlugdo musu salies sansus i aukstas vietas ar net laimejima. 🙁

Nestas
Nestas
prieš 10 metus

pirmiausia aš taip džiaugiuosi kad Danija laimėjo, taip ir žinojau net susilažynau su draugais, dabar turiu 9 plytas šokolado, antra Andrius geriausias, tik nusivyliau kaimynais ir ypač gruzija kaip taip galima 1 taškas wtf … kaip armenija su vengrija taip aukštai, šudai ne dainos.. nu žodžiu kitais metais tikiuosi kad Lietuva paims pergalę. 🙂

Liepa
Liepa
prieš 10 metus

Labai troskau, kad laimetu Azerbaidzanas ir va Danija laimejo, gaila ;/

kaskas
kaskas
prieš 10 metus

nesuprantu kodel keikiat balsavimo sistema, juk duoti kazkam balsus vien del to , kad kaimynai irgi nesazininga, reikia balsuot uz tuos , kurie is tiesu patiko….. o Andrius…. labai gaila, bet gavo tai , ko ir buvo vertas, juk balsas tikrai ne lakstingalos 🙁

Nesvarbu
Nesvarbu
prieš 10 metus

liūdna,o dėl ko negavom? Nes santykius lietuvėlė moka palaikyt su kaimyninėm šalim ;))

Susinervavęs
Susinervavęs
prieš 10 metus

TIkrai apgailėtinas balsavimas, balsų negavome iš daug ko visai, o ir nesuprantu kaip lievesnės dainos galėjo gauti tiek daug balsų, favoritai tai tikrai nusipelnę, bet Italija, Vengrija, Nyderlandai, Graikija, visko net neišvardinsiu, surinko tiek taškų? Graikija juk totalus Inculto, mes tada tiek balsų net negavome. Čia gal dėl to, jog „fucking” 50% eina nuo tos kiekvienos šalies žiuri.

Justas
Justas
prieš 10 metus

Na sveikinu Danija, Andrius vistiek saunuolis! Labai gaila, kad del naujos balsavimo sistemos net is kaimynu, emigrantu ir saliu draugiu tasku negavom beveik :/ Na bet nieko, kita kart! LIETUVA !

Nesvarbu
Nesvarbu
prieš 10 metus

VISIŠKAI PRITARIU TOMUI, joks čia dainų konkūrsas. O gryna POLITIKA. Nuoširdžiai sakau kitų metų eurovizijos iš principo nežiūrėsiu.

Tomas
Tomas
prieš 10 metus

Neidomu pasidaro , kai is anksto Lazybuose viskas aisku. Geriau neskelbtu isvis dainu , bent idomumas konkursui zymiai didesnis atsirastu , o tai jau sausi buvo aisku , kad Danijoje vyks 2014 , jau turbut visa arena yra pastate.