Eurovizija 2013 (renginys)

Andrius Pojavis – 2013 metų „Eurovizijos“ finale!

pirmas pusfinalis finalistai
EBU nuotr.

Prieš kelias akimirkas Švedijos mieste Malmėje pasibaigė pirmasis 58-ojo „Eurovizijos“ konkurso pusfinalis. Savo kūrinius šį vakarą atliko 16 šalių atstovai, tarp kurių dešimtu numeriu pasirodė ir Lietuvos viltis Andrius Pojavis. Vaikinui šį vakarą šypsojosi sėkmė ir Lietuvą jau trečius metus matysime „Eurovizijos“ finale.

Deja, Austrijos, Slovėnijos, Kroatijos, Juodkalnijos, Kipro bei Serbijos atstovams tai buvo paskutinis kartas šių metų konkurso scenoje.

Visos iš pirmo pusfinalio į finalą patekusios šalys:

  • Moldova;
  • Lietuva;
  • Airija;
  • Estija;
  • Baltarusija;
  • Danija;
  • Rusija;
  • Belgija;
  • Ukraina;
  • Nyderlandai.

Šie rezultatai buvo itin svarbūs Nyderlandams, kurie atlikėjos Anouk dėka pralaužė 8 metus trukusį „užkeikimą“ ir pirmą kartą nuo 2004 metų pasirodys finale. Vakaro staigmena daugeliui žiūrovų, ko gero, turėjo tapti belgai. Jų atstovas Roberto Bellarosa, nepaisant gan nepalankių prognozių, išgirdo savo šalies vardą tarp dešimties laimingųjų.

Įdomu tai, jog visos antradienio vakarą dėl bilieto į finalą kovojusios buvusios Jugoslavijos valstybės – Slovėnija, Kroatija, Juodkalnija bei Serbija – liko už borto.

Renginį internetu bet kuriuo metu galite peržiūrėti dar kartą, paspaudę čia.

Lietuvos pasirodymas pusfinalyje:

Spaudos konferencijos metu finalistų dešimtukas traukė burtus, kurie nulėmė, kurioje finalo dalyje jiems teks pasirodyti. Tikslius pasirodymo numerius atlikėjams ketvirtadienio naktį parinks renginio prodiuseriai.

Pirmoje finalo dalyje pasirodys:

  • Estija;
  • Rusija;
  • Nyderlandai;
  • Belgija;
  • Baltarusija;
  • Moldova;
  • Lietuva.

Antroje finalo dalyje pasirodys:

  • Danija;
  • Ukraina;
  • Airija.
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

29 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hideo
Hideo
prieš 10 metus

Na Dar gi Moldova pateko iš balkanu ir dar manau 100% pateks Graikija:D ir galbūt Rumunija 😀 bei Makedonija:D na gal dar ir Albanija i finala pateks:D taip kad dėl balkanu nebuvimo finale dar per anksti kalbėt kažka yra:D

Nikas
Nikas
prieš 10 metus

Rimalda, galėsi už Islandiją balsuoti TIK finale, jeigu praeis

sawdefty6u78i
sawdefty6u78i
prieš 10 metus

serbijos apranga nuvalkiota, o Baltarusijos tai vapse

sddfg
sddfg
prieš 10 metus

balsuosiu uz belgija.

Hideo
Hideo
prieš 10 metus

Vienintelės Austrijos man gaila labai 🙁 buvo štai 6 vietoj mano topo ir deja nepateko i finala:( kalbant apie Baltarusija ir nuvalkiojimą, tai jūs patys nuvalkioje kurie taip sakot! mažiau mėtykit i daržus kitų akmenis pirma nesusitvarkę savojo:) taigi tesiu… Džiaugiuos už Andriu 100% tikėjau jog pateks dar neprjsidėjus Eurovizijai tik maniau jog geros vietos finale nepaims, bet jei viską atliks taip kaip vakar ir gal dar geriau tai ka gali žinot gal pasieks rekorda (naivu tikėt bet galima:)

Rimalda
Rimalda
prieš 10 metus

Balsuosiu už Islandiją. Daina puiki, kiekvienam gyvenimo atvejui 🙂 Nenukopijuota , girdime gražiuss islandiškos melodijos motyvus, gražią islandų kalbą. O dainininkas – pasakiškas, nerealus. Ir esu dėkinga Islandijai už palaikymą Lietuvos atsakingu istoriniu laikotarpiu.

Vitalija
Vitalija
prieš 10 metus

Ne, ne daina nepatinka, o dainininke nu tokiu vulgarumu dvelkia, kad nzn. Efektai tai buvo idomus – manau tai daug ka ir suzavejo.
Na, bet Moldovos ant sukneles labai fainai svedai su efektais pasidarbavo, gaila, kad ji ne EN dainavo, labai savo daina apgadino – uzsienio lazybu punktuose labai daug kas uz Moldova state, as pati uz jos patekima i finala staciau ir gera sumele susikroviau, nes vos isgirdus daina dar, kai buvo anglu kalba iskart supratau, kad pateks. Bet pakeitus balsavimo taisykles ir tai, kad siemet Turkija nedalyvauja, tai balsai pasikeite labai, nustebino Kipro nepatekimas:) Na, bet IMHO tai.

FANAS N.1
FANAS N.1
prieš 10 metus

Nepaminėjau Belgijos,bet nieko gero tam pasirodyme ir dainoje nemačiau…

FANAS N.1
FANAS N.1
prieš 10 metus

Nesuprantu aš jūsų kodėl jum baltarusijos daina nepatinka,aišku man ji nėra pati geriausia kad nors verk,bet su efektais,beto pirma pirmam p-finalį įnešė energijos,judesio,na jos tarimas klaikus ir nesitikiu iš jos pergalės…Nyderlandai ačiū Dievui pateko į finalą,nes man jau gaila tos šalies kad taip ilgai nematė finalo,nors nuvylė Anouk kad stovėjo centre apsukta ryškiaspalvių šalių vėliavų kurios visiškai netiko jos pasirodyme,o šiap gražu…Lietuva pasirodė fainai,energingai ir patiko Andriaus pakvaišusi šukuosena,o šiap ŠAUNUOLIAI…Moldovos dainininkė nepadarė perdaug didelio susižavėjimo,bet balsas gražus,o apie suknelės spalvų grožį ir aukštį išvis nekalbu,žodžiu patiko…Juodkalnijos gaila,nors aišku pasirodimas man nepatiko(gal patiko Ninos vokalas priedainyje ir tiek)…Austrijos gaila,nesitikėjau kad nepateks,labai faina ir graži daina,bei pačios atlikėjos rūbai,gaila…Estų atlikėja perdaug nesužavėjo,bet ir nevertė manęs pasišlikštėt,bet visgi laimės Brigitai…Slovėnijos dainininkė Hannah patiko[aišku balsas tragiškas(ypač priedainyje)],bet mano viena iš favoričių,labai,labai gaila,bet SĖKMĖS jai…Kipras patraukė mano dėmesį,aišku net įsižiojau kai pamačiau kad Kiprui lentelėja vietos vis mažėja ir pagaliau nepateko dar į pusfinalį,taipat sėkmės,su tokiu kaip jos balsu galima netik eurovizijoje laimėt…Ukrainos pasirodymas manau verčiausiais laimėt,patiko ir sužavėjo,nu mano visiem pažįstamiems patinka Zlata,dėl nuostabios jos dainos ir atlikimo.Pretendentė manau į pergalę(nors pasižiurėkit į Ukrainą 2011 metais,panaši,graži daina,bet nieko gero nepešė)…Danija nu atsibodus,tas dainos žanras ir vokalas toks nuvalkiotas,na nenoriu kad ji nugalėtų,nors ir kokia ji bebūtų karalienės pronukė ar pan.:D…Serbija nuvylė su savo apranga,Europai nepatiko,o man kuo toliau irgi vis nepatinka,nors SĖKMĖS jums merginos…Kroatija nepatiko,labai trynėsi balsai(gal tik to plikio gražus) ir ai man išvis jie ir buvo neverti finalo…Rusija gražu,bet nuobodu kai kur ir nemanau kad laimės…
Tai va čia mano ilga nuomonė,o kaip ji jum?Sėkmės Lietuvai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LOLO
LOLO
prieš 10 metus

Ta Moldova tikrai nelaimes nesvaikit

Eglė
Eglė
prieš 10 metus

Baltarusija geriausia daina!! I love belarus!!

sddfg
sddfg
prieš 10 metus

Baltarusija grybas

Vitalija
Vitalija
prieš 10 metus

Tikrai nustebau del Baltarusijos, nes daina neidomi, tik sceniniai triukai matyt daug kam ispudi paliko.
Bet laimes Moldova ir visi issizios, uzsienyje daug kas mano, kad Moldova laimeti gali kazkodel.

To Erika
To Erika
prieš 10 metus

Erika tu pati kraupi

Erika
Erika
prieš 10 metus

Baltarusija KRAUPU!!! Kaip ja praleido, nesuvokiu…. :/ Saunuolis, Andrius!

Kotryna
Kotryna
prieš 10 metus

Viskas buvo tobula: ir daina, ir rankų judesiai, žvilgsnis – viskas. Tik tegul nieko nekeičia.

Karolis
Karolis
prieš 10 metus

Jūs man durnam paaiškinkit ką finale veikia Baltarusija? Niekaip nesuprantu. Ok, Rusija, Ukraina gal balsų davė, bet tiek. Kam ji dar galėjo patikt… Belgija žiauriai maloniai nustebino, jis vertas finalo! Gaila Austrijos, nes pats balsavau. Serbija susivarė su Kipru vokaliai… Kroatija kaip buvo ne į temą taip ir liko. Juodkalnija buvo pravalas, kaip ir Slovėnija (ta dar ir nusidainavo baisiai). Ukraina buvo geriausias vakaro pasirodymas visumoj. Danijos pasirodymu iš tikro pasišlykštėjau, nes jau per daug ‘winner’ nosis užriesta. Rusija irgi blankoka. Anouk pradėjo patikti labai, bet pačiai dainai trūksta kulminacijos, tačiau džiaugiuos ja. Labiausiai džiaugiuos Andrium, nes jis švytėjo tokia šilta energija dainuodamas. Prikaustė dėmesį nuo pat pabaigos iki galo ir publikai patiko, juk girdėjot palaikymą.

edvis
edvis
prieš 10 metus

gerai jog nepateko Croatai , Cypras , juodkalnija
nesamone jog pateko Belgija , Baltarusija
Saunuolis Andrius pateko
nesamone jog nepateko Austrija kaip ir itariau pirmas numeris pamaisys gaila serbijos dar

Monika
Monika
prieš 10 metus

o dieve, heiteriai, užtilkit :)))) nekenčiu vien dėl to šitos šalies, kad nesugebat palaikyt savų bet kokia kaina. Argi nemalonu buvo pamatyt savo vėliavą, kai tarė šalies ardą? Kaip džiaugėsi mūsiškai? Man tai gera žiūrėti. Be to, kas čia teigia, kad daina tragiška, tai… eikit leidi gagų ir toliau klausykitės, nevykėliai. :)))

Aš inculto, pavyzdžiui, dainos nekenčiau, tačiau linkėjau,kad patektų…turi būt solidarumas šioks toks.

Mantys
Mantys
prieš 10 metus

Galim dziaugtis kad buvom sitam pusfinali ir tiek.. Uk-lietuva, airija-lietuva, svedija-pusiaulietuva, italija-pojavio gyvenamoji vieta, estija-kaimynai, nors finale neduoda ypatingai daug, pusfinali visad 7-10 taip buvo ir si kart.. Rusija,baltarusija, ukraina- issidalino tarpusavi auksciausius, o mums Dave po kokius 5-7 irgi neblogai..gal dar kitos salys po 1-5 ir uztenka.. Manau likom sitam pusfinali 5-8:)

ESC Love
ESC Love
prieš 10 metus

Išviso ta Lietuva Galėjo nepatekti ,daina tragiška neverta finalo ,koks skirtumas visada kai patenkam tai vieta amžinai kokia 14 ,19 , 25 ……. Tegul pasidžiaugia dar A.Pojavis toje Malmeje ,vistiek į dešimuką nepateks…….

Vee
Vee
prieš 10 metus

Gaila tikrai Austrijos, dar Kroatija galėjo praeit. O baltarusė, maniau, nepraeis. Fe, tragiška Helenos kopija, nebeįdomu.
Bet svarbiausia, jog mes patekom!!!

Lakkys
Lakkys
prieš 10 metus

Andrius yra nerealus… Iš kokios jis planetos??? Toks paprastas, bet užtikrintas..trūksta žodžių…
Mums, lietuviams, tik stiprybės iš jo semtis – turime palaikyti savus bet kokia kaina, nesmerkti jų ir neteisti, o visokeriopai branginti ir didžiuotis. Iš to gimsta tautos vienybė ir pasitikėjimas savimi tokiais, kokie esame…
Išties graži pamoka – nuoširdus tikrumas.
Viešpatie, koks jis gyvas scenoje;))
Negaliu atsidžiaugt.
Gaila tik Kipro, kuris turėjo stot vietoj Baltarusijos ar Belgijos.

Zivile
Zivile
prieš 10 metus

saunuolis Andriukas,niekada nezinai,ko reiks eurovizijai!ar laukiniu sokio,ar pianino!o Lietuva prikauste visisku paprastumu ir nuosirdumu!!!!!dziugu,pagaliau apsejom be balkaniju!

k
k
prieš 10 metus

Gaila iš dalies Kipro 🙂 Netikėta su Belgija 😀 BET ŠIAIP TAI BALIUUUUUUUUUUUUS.

Nestas
Nestas
prieš 10 metus

nesupratau kaip nepateko AUSTRIJA ir SERBIJA ir kaip pateko BALTARUSIJA ir BELGIJA. bet koks skirtumas svarbu kad LIETUVA finale 😀

me
me
prieš 10 metus

Vietoj Baltarusijos galėjo būt Kipras. Graži daina pas juos, o pas kaimynus tralialiuška kažkokia.

Skaitytojas
Skaitytojas
prieš 10 metus

kaip Austrijos gaila ;ssss

Povilas
Povilas
prieš 10 metus

Bet tai nepateko niekas iš balkanų! :O bus įdomus finalas :))

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.