Eurovizija 2013 (dalyviai)

„Eurovizijos“ dalyvių pristatymas: Švedija

Šiandien „Eurovizijos“ dalyvių pristatymo rubrikoje – šių metų konkurso šeimininkė Švedija. Su šia šalimi užbaigiame 39 dienas trukusias trumpas apžvalgas apie visus 2013 metų „Eurovizijos“ dalyvius.

Šalis: Švedija;
Pasirodymo data: gegužės 18 d., finalas;Svedija_veliava
Pasirodymo numeris: 16;
Atlikėjas: Robin Stjernberg;
Daina: „You“;
Dainos autoriai: Robin Stjernberg (m / ž), Linnea Deb (m / ž), Joy Deb (m / ž), Joakim Harestad Haukaas (m / ž).


Apie atlikėją:

  • Robin Stjernberg2013 metų nacionalinės Švedijos „Melodifestivalen“ atrankos finale pagal žiūrovų balsavimą likęs antras, tačiau sulaukęs didelio tarptautinės komisijos palaikymo, pergalę iškovojo 22-ejų Robin Stjernberg.
  • 2006 metais vaikinas laimėjo „Sommarchansen“ konkursą Malmėje.
  • Netrukus vaikinas buvo atrinktas būti grupės „What’s Up“ nariu. Šioje grupėje anksčiau dainavo ir prieš porą metų Švedijai atstovavęs Eric Saade.
  • 2011 metais vaikinas dalyvavo muzikiniame „Idol“ šou ir užėmė antrąją vietą, nusileidęs tik kitai šių metų „Melodifestivalen“ dalyvei Amandai Fondell.
  • Pirmasis vaikino singlas „All This Way“ pasirodė 2011 metų gruodį. Netrukus, sausio mėnesį, pasirodė ir debiutinis Robin albumas „My Versions“, kuris perkamiausių albumų Švedijoje sąraše užėmė 1-ąją vietą.

Kiti faktai:

  • Šiemet pirmą kartą Švedijos nacionalinę „Melodifestivalen“ atranką laimėjo dalyvis, į finalą patekęs ne pusfinalio metu, o vietą finale iškovojęs „antrojo“ šanso etape.
  • Švedija, kuri „Eurovizijoje“ kol kas yra iškovojusi penkias pergales, šiemet antrą kartą konkursą rengs Malmės mieste. Anksčiau šalis du kartus „Euroviziją“ rengė Stokholme (1975 ir 2000 m.), po vieną kartą Gotenburge (1985 m.) ir jau minėtoje Malmėje (1992 m.)
  • Pastaraisiais metais Švedija „Eurovizijoje“ garsėja tuo, jog šios šalies kompozitoriai parašo nemažai kitų šalių konkursinių dainų.
  • Pernai pergalę konkurse iškovojusi Loreen į „Eurovizijos“ istoriją įėjo kaip atlikėja, iš daugiausia šalių gavusi maksimalų įvertinimą. 12 taškų merginai ir jos atliktam kūriniui „Euphoria“ skyrė net 18 šalių.
  • Švedijai priklauso ir dar vienas įsimintinas „Eurovizijos“ rezultatas – 1974 metais laimėjusios grupės „ABBA“ kūrinys „Waterloo“, konkurso penkiasdešimtmečio proga 2005 metais surengtuose geriausios visų laikų konkurse skambėjusios dainos rinkimuose iškovojo pirmąją vietą.

Kviečiame ir Jus įvertinti Švedijos kūrinį:
[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vienodai Šviečia
Vienodai Šviečia
prieš 10 metus

Koks jis laimingas. Norėčiau, kad kažkas paimtų jo nuotrauką ir ant jo veido uždėtų 😀

k
k
prieš 10 metus

Ir daina š 😀

me
me
prieš 10 metus

Ne veidelis čia svarbiausia. Viena iš geriausių dainų šiemet. 9/10.

k
k
prieš 10 metus

Nepatinka man jo veidelis. 😀

Reifas
Reifas
prieš 10 metus

kas rimtai domisi eurovizija ir atreips demesi i tai jog vaikis pateko i finala tik is antro sanso ir kad laimejo tik kitu saliu komisijos deka manau tai yra minusas tai atims nemazai ziurovu balsu ;/

Furija
Furija
prieš 10 metus

O čia tai labai norėčiau, kad Švedija laimėtų dar kartą 😀

jurgi
jurgi
prieš 10 metus

Kaip man patinka..