Eurovizija 2013 (dalyviai)

„Eurovizijos“ dalyvių pristatymas: Vokietija

„Eurovizijos“ dalyvių pristatymų rubrika jau artėja prie pabaigos iš šiandien atėjo metas apžvelgti jau paskutinę „didžiojo penketo“ šalį – Vokietiją.

Šalis: Vokietija;
Pasirodymo data: gegužės 18 d., finalas;Vokietija
Pasirodymo numeris: 1–26;
Atlikėjas: „Cascada“;
Daina: „Glorious“;
Dainos autoriai: Yann Peifer (m / ž), Manuel Reuter (m / ž), Andres Ballinas (m / ž) , Tony Cornelissen (m / ž).


Apie atlikėją:

  • CascadaŠiemet nacionalinis Vokietijos transliuotojas į nacionalinį finalą išrinko net 14 patyrusių šalies atlikėjų, kurie šalies publikai pristatė skirtingų muzikos stilių kūrinius. Susumavus žiūrovų, radijo stočių klausytojų ir komisijos balsus paaiškėjo, jog pergalę iškovojo kolektyvas „Cascada“ su kūriniu „Glorious“.
  • Nuo 2004 metų egzistuojanti „Cascada“ yra viena geriausiai visame pasaulyje žinoma grupė iš Vokietijos. Kolektyvą sudaro DJ Manian, Yann Peifer ir vokalistė Natalie Horler.
  • Garsiausi išleisti singlai – „Everytime we touch“  ir „Evacuate the dancefloor“, kurie užėmė populiariausių kūrinių sąrašų viršūnes Airijoje, Švedijoje, Nyderlanduose bei Jungtinėje Karalystėje.
  • Grupė yra išleidus keturis albumus, 22 singlus, 18 vaizdo klipų.
  • Skaičiuojama, jog visame pasaulyje yra parduota daugiau nei 30 milijonų „Cascados“ kūrinių įrašų.

Kiti faktai:

  • Vokietija yra daugiausia kartų konkurse dalyvavusi šalis. Nuo 1956 metų ši valstybė vos vieną sykį buvo priversta praleisti konkursą – 1996 metais.
  • Per savo dalyvavimo istoriją pergalę Vokietijos atstovai iškovojo vos du sykius: 1981 su hitu tapusiu kūriniu „Ein bißchen Frieden“ konkurse triumfavo Nicole, o 2010 metais Europą sužavėjo Lenos atliktas kūrinys „Satellite“.
  • Vokietijos prodiuseris ir atlikėjas Stefan Raab stipriai prisidėjo prie pastarųjų sėkmingų Vokietijos rezultatų „Eurovizijoje“. 1998 ir 2004 metais jo sukurti kūriniai konkurse užėmė 7-ą ir 8-ą vietas, 2000 metais atlikėjas pats pasirodė „Eurovizijoje“ ir iškovojo 5-ą vietą. 2010 ir 2011 metais Stefan buvo atsakingas už nacionalinę Vokietijos atranką. Šiuo laikotarpiu šaliai du sykius atstovavo Lena Meyer-Landrut ir Vokietijai iškovojo pergalę ir 10-ą vietą.

Kviečiame ir Jus įvertinti Vokietijos kūrinį:
[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus