Eurovizija 2013 (dalyviai)

„Eurovizijos“ dalyvių pristatymas: Bulgarija

Šiandien „Eurovizijos“ dalyvių pristatymo rubrikoje kviečiame prisiminti antrą kartą Bulgarijai atstovausiančius Elitsą ir Stojan.

Šalis: Bulgarija;
Pasirodymo data: gegužės 16 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 07;
Atlikėjas: Elitsa & Stojan;
Daina: „Samo Shampioni“;
Dainos autoriai: Elitsa Todorova (m / ž), Kristian Talev (m / ž).


Apie atlikėjus:

  • Bulgarijos nacionalinis transliuotojas garbę atstovauti šaliai šių metų dainų konkurse patikėjo vienam iš populiariausių Bulgarijos duetų – Elitsai Todorovai ir Stojan Jankoulov.
  • Atlikėjai nėra naujokai nei scenoje, nei „Eurovizijoje“. Pora 2007 metais Helsinkyje vykusiame „Eurovizijos“ pusfinalyje pasirodė pirmieji, tačiau užtikrintai pateko į finalą. Finale duetas dar sykį sulaukė nemažo palaikymo ir galutinėje lentelėje užėmė 5-ą vietą.
  • 35-erių Elitsa jau nuo vaikystės dainavo choruose, dirbo su įvairiais šalies bei užsienio atlikėjais. 2003 metais moteris susipažino su garsiausiu Bulgarijos būgnininku Stojan Jankoulov. Netrukus unikalus duetas jau kilo karjeros laiptais aukštyn. Pastaraisiais metais Elitsa aktyviai atstovauja Bulgarijos kultūriniam paveldui, yra dainavusi UNESCO organizacijose, Graikijos, Armėnijos, Vengrijos bei kitų šalių prezidentams.
  • Nuo 2008 metų pora yra susituokusi.

Kiti faktai:

  • Bulgarija „Eurovizijoje“ dalyvauja palyginti neseniai – šalis debiutavo 2005 metais. Kol kas aukštais rezultatai šalis pasigirti negali, kadangi tik vieną kartą pateko į finalą, kuriame užėmė 5-ą vietą.
  • Tris kartus Bulgarijos atstovai liko ne itin toli nuo finalo. 2008 metais Deep Zone & Balthazar iki finalo trūko 12-os taškų, 2011 metais Poli Genovai pritrūko 7-ių taškų, o pernai pirmą kartą nuo pusfinalių įvedimo tarp 10-os ir 11-os vietų buvo lygiosios, tačiau į finalą pateko iš daugiau šalių palaikymo sulaukęs Norvegijos atstovas, o Bulgarijai teliko graužtis dėl vienintelio taško, kurio pritrūko iki finalo.
  • Devintą kartą „Eurovizijoje“ dalyvausianti šalis po keturis kartus dainavo anglų arba bulgarų kalbomis, o pernai „euroviziniame“ kūrinyje skambėjo žodžiai daugiau nei dešimčia kalbų.

Kviečiame ir Jus įvertinti Bulgarijos kūrinį:
[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Skaistusia
Skaistusia
prieš 10 metus

lygiai kokia pat kaip kokia jie atliko 2007 metais 😛 nieko gero

Vienodai Šviečia
Vienodai Šviečia
prieš 10 metus

Ožkos mekenimas lol

Senseless
Senseless
prieš 10 metus

Tragiška daina, blogiausia šiais metais. Geriau jau klausytis to vargano Rumuno ar kaimo kapelos iš Kroatijos nei šio 2007m klono, kuris stipriai nepavyko.

Tomas
Tomas
prieš 10 metus

Vienetas

ViktorasViGo
ViktorasViGo
prieš 10 metus

Gera ta daina…
Ištaisykite klaidas…
„Šiandien „Eurovizijos“ dalyvių pristatymo rubrikoje kviečiame prisiminti antrą kartą Bulgariaji atstovausiančius Elitsą ir Stojan.”

Bulgariaji :DDD

edvis
edvis
prieš 10 metus

100 proc pritariu

Dalė
Dalė
prieš 10 metus

Mano nuomone, viena tragiškiausių dainų eurovizijos istorijoje